"ARTIK BÝZ DE BU YARIþIN ÝÇÝNDEYÝZ"

Dünyanýn en büyük Uluslararasý Gayrimenkul Fuarlarýndan biri olan ve 13 Mart tarihine kadar açýk kalacak MIPIM 2015'e Türkiye'den gayrimenkul firmalarýnýn yaný sýra markalaþma hedefindeki þehirlerin katýlýmý damga vurdu.

Cushman & Wakefield Yönetim Kurulu Baþkaný, ULI Türkiye Baþkaný Haluk Sur, Türkiye açýsýndan bu senenin diðer yýllara kýyasla en önemli farkýnýn yalnýzca gayrimenkul firmalarý deðil Ýstanbul dýþýnda birçok kent ve belediyenin MIPIM'de yer almasý olduðunu vurguladý.

Ýstanbul, Beyoðlu dýþýnda Ankara, Antalya, Balýkesir gibi kentlerin artýk biz de bu yarýþýn içindeyiz; kendimizi dünyaya açmak ve tanýtmak istiyoruz mesajýný vermeye baþladýklarýný ifade eden Sur, "Bu çok önemli bir mesaj. Gönül Türkiye adýna bu çapta bir katýlýmýn özellikle 2000 ?û 2008 yýllarý yani küresel ekonomik krize gelinceye kadar sürede, paranýn akacak yer aradýðý dönemde olmasýný isterdi. Mevcut konjonktüre baktýðýmýzda Avrupa'nýn kendi kriziyle baþ baþa olduðunu görüyoruz ama hiçbir þey için geç deðil. Önemli olan herhangi bir beklentiye girmeden, doðru projelerle kentlerimizin hatta gayrimenkul þirketlerimizin kendilerini bu tür önemli organizasyonlarda tanýtmasý ve bunun süreklilik kazanmasý. Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne daha fazla kaynak çekeceði zamanlar mutlaka gelecek. Geçmiþle mukayese edildiðinde çok da iyi bir noktada olduðumuzu biliyoruz ama Türkiye'nin bunun daha ötesini yapmaya potansiyeli olduðunu da biliyoruz. Gelecek yýllarýn daha iyi olacaðýna inanýyorum'' dedi.
 
Etkinliklerin arkasýnda duracak bir kurumsal güç þart!
2013 ve 2014 yýllarýnda 2 kez üst üste ''Onur Ülke'' seçilerek pek çok etkinlik düzenleyen Türkiye bu sene de maketi ve gerçekleþtirdiði özel þovla ilgileri üzerine çekti.  Önemli olan bütün bu etkinliklerin arkasýnda duracak bir kurumsal gücün olmasý diyen Sur, sözlerine þöyle devam etti: "Geçmiþte zaman zaman Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi bunu yaptý ama ne yazýk ki sürdürülebilir olamadý. þimdi Ýstanbul Ticaret Odasýnýn bu iþe aklý, gönlü ve kaynaklarýný yatýrdýðýný görüyoruz. Bu sürekli hale gelirse, her zaman olduðu gibi Türkiye, Ýstanbul ve diðer kentlerimiz bu tür fuarlarýn yýldýzý olmaya devam edecek. Hep iddia ile geldiðimiz bir þey var; Türkiye Ýstanbul'dan ibaret deðil, Türkiye'nin diðer kentleri de markalaþmalý, bilinmeli. Bunun için de kendilerini dünyaya açmalý. Bu yýl ki fuar bunun habercisiydi. Arzu edilen 20.000'den fazla ziyaretçinin katýlýmýyla gerçekleþen ve gayrimenkul firmalarý kadar sektöre yatýrým yapmak isteyen global yatýrým fonlarýnýn da buluþma noktasý olan bu tür önemli fuarlara daha hazýr gelinmesi, projelerin önceden belli olmasý ve yatýrýmcýlarla aylar öncesinden irtibatlar kurularak daha verimli görüþmeler yapýlmasý. Bunlarýn hepsi olacak; yaptýkça öðrenip daha iyi yerlere varacaðýz.''



Yorumlar

Top