ÝþE GÝTMEK TARÝH OLUYOR

ÝþE GÝTMEK TARÝH OLUYOR

Unify tarafýndan yapýlan araþtýrmaya göre, beþ yýl içerisinde toplantýlarýn yüzde 94'ünün internet ortamýnda yapýlacaðý tahmin ediliyor. Mobil hayat tarzýný benimseyen Y kuþaðýnýn yüzde 89'unun tam zamanlý bir iþ yerinden çok esnek çalýþma saatleri sunan firmalarý tercih edeceði belirtiliyor.

Kurumsal görüntülü görüþme teknolojileri sayesinde dünyanýn neresinde olunursa olunsun, iþ süreçlerine katýlmak artýk eskisi kadar zor deðil. Kurumlarýn internet üzerinden toplantý yapmalarýný ve seyahat masraflarýný en aza indirerek önemli tasarruflar elde edilmesini mümkün kýlan Circuit ile çalýþanlar ofise deðil, ofis çalýþanlarýn ayaðýna geliyor. Unify tarafýndan gelecekteki iletiþim ihtiyaçlarý gözetilerek geliþtirilen ürün, herhangi bir proje üzerinde çalýþýrken görüntülü görüþmenin yaný sýra, sunum, demo gösterimi gibi paylaþýmlarý ayný masa etrafýndaymýþçasýna yapabilmesini mümkün kýlýyor. Ürün sayesinde kurum çalýþanlarý uzun iþ seyahatlerinde geçirecekleri zamaný azaltýyor, daha verimli ve hýzlý karar alabilme süreçlerine sahip olabiliyorlar.

2020 yýlýnda toplantýlarýn yüzde 94'ü internetten yapýlacak
Unify tarafýndan yapýlan araþtýrmaya göre, 2020 yýlýnda toplantýlarýn yüzde 94'ü tamamen internet ortamýnda yapýlacak. Mobil çalýþanlarýn geçmiþ dönemde artýþ hýzý dikkate alýndýðýnda, 2020 yýlýnda iþgücünün yüzde 50'sinin esnek çalýþma sistemine geçeceði öngörülüyor. Unify tarafýndan geliþtirilen Circuit ürünü, internet tarayýcýsý üzerinden kolayca ses, video, masaüstü ekran paylaþýmý yapmayý saðlayan yeni ve gerçek zamanlý iletiþim olanaðý saðlýyor. Circuit, herhangi bir kurulum ihtiyacý olmadan, PC veya istenilen mobil cihaz üzerinden eriþecekleri internet tarayýcý üzerinden kolaylýkla kullanýlabilen, özellikle internet ve mobilitenin ön planda olduðu günümüzde iletiþim ihtiyaçlarýnýn tamamýný karþýlayan yeni bir teknoloji standardý.

Mobil çalýþma planlamasýnýn yapýldýðý þirketlerde verimlilik daha yüksek
Fortune Global 500 listesindeki þirketlerin yaklaþýk yüzde 75'ine tümleþik iletiþim çözümleri saðlayan, dünyanýn önde gelen iletiþim yazýlým ve hizmetleri þirketi Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoðlu, Türkiye'nin gelecek 5 yýlýna iliþkin projeksiyonlarýnýn hazýr olduðuna dikkat çekerek, "Günümüzde internet ortamýnýn bize sunduðu nimetler giderek artýyor. Kurumlar ve bireyler iþ saatlerinde daha özgür ve daha esnek çalýþma imkanlarý elde etmek istiyor. Mobil hayat tarzýný benimseyen Y kuþaðýnýn yüzde 89'u 09:00-17:00 zamanlý bir iþ yerinden çok daha esnek çalýþma saatleri sunan firmalarý tercih ediyor. Mobil çalýþma planlamasýnýn yapýldýðý þirketlerde, verimliliðin giderek daha yüksek seviyelere ulaþtýðý gözlemleniyor. Geliþen teknolojiler yeni yeni fýrsatlarýn yakalanmasýna olanak yaratýyor." açýklamasýnda bulundu.

Devir mobil çalýþan devri
Özellikle son yýllarda kurumlarýn ve bireylerin iletiþim alýþkanlýklarýnýn dikkat çekici bir þekilde deðiþtiðine ve dönüþtüðüne dikkat çeken Tütüncüoðlu; "Çalýþanlar, eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Kullanýmý iyice artan akýllý telefon ve tabletler ise kullanýcý beklentilerini üst düzeye çýkarmýþ durumda. Ýletiþim artýk pek çok farklý kanal (ses, chat, video vs.) kullanýlarak gerçekleþtiriliyor. Müþterilerimize eski sistemlerinden Unify çözümüne geçerken bunu kademeli olarak gerçekleþtirebilme ve sorunsuz entegrasyon olanaðý sunuyoruz. Çözümlerimizin odaðýnda kuruluþlarýn verimliliklerini artýrmak yatýyor. Böylece çalýþanlar iþi organize etmekten çok, iþ yapmaya odaklanabiliyorlar. KOBÝ'ler baþta olmak üzere, bütün kurum ve kuruluþlarýn yenilikçi ürün ve hizmetlerden yararlanmasýnýn ülkemize gerek istihdam gerekse mali yönden katký saðlayacaðý inancýndayýz. KOBÝ çözümlerinde çok zengin ve esnek bir ürün ailesine ve yüksek performans düþük fiyat deðerlerine sahibiz" dedi.  

Orta ve küçük ölçekli firmalarda mobil çalýþan sayýsý artacak
Kalkýnma Bakanlýðý koordinasyonunda hazýrlanan "2015-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planý"na göre, bilgi iletiþim teknolojileriyle destekli uzaktan çalýþma koþullarýnýn oluþturulmasý için çeþitli adýmlar atýldýðýný da vurgulayan Tütüncüoðlu, sözlerini þöyle tamamladý: "Ülkemizde mobil çalýþan sayýsý hýzlý bir þekilde artýyor. Bu konuda bilhassa büyük ölçekli kurumlarýn ipi göðüslediðini; satýþ, pazarlama, iþ geliþtirme, içerik ve tasarým gibi çalýþmalarýn daha çok mobil çalýþanlar tarafýndan gerçekleþtirildiði görülüyor. Bu eðilimin giderek yaygýnlaþacaðýný, orta ve küçük ölçekli firmalarda mobil çalýþan sayýsýnýn artacaðý öngörülüyor. Ekonominin geliþmesi ve korunmasý açýsýndan yenilikçi teknolojilerin her alanda kullanýlmasý ve teþvik edilmesi gerekiyor. Genç nüfusa ve dinamik bir coðrafyaya sahip olduðumuz göz önüne alýndýðýnda, bu teknolojilerin ne denli önem arz ettiðini görebiliriz."

Yorumlar

Top