ASANSÖR KUYRUKLARINI ORTADAN KALDIRAN ASANSÖR SÝSTEMÝ TÜRKÝYE'DE

ASANSÖR KUYRUKLARINI ORTADAN KALDIRAN ASANSÖR SÝSTEMÝ TÜRKÝYE'DE

ThyssenKrupp Asansör tarafýndan geliþtirilen asansör sistemi TWIN, inþaat maliyetlerinin düþmesine, bina içindeki kullaným alanlarýnýn artmasýna yardýmcý olurken, asansör bekleme ve yolculuk sürelerini de önemli ölçüde azaltýyor.

ThyssenKrupp Asansör Türkiye, TWIN adý verilen asansör sistemini Türkiye'ye getirdi. Ayný asansör kuyusu içinde birbirinden baðýmsýz olarak çalýþan iki asansör kabininden oluþan TWIN hakkýnda bilgi veren ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay þarlý, TWIN'in hýz, esneklik ve konforu ayný anda sunduðunu belirtti.

Bugüne dek üretilen en yenilikçi asansör sistemlerinden birine imza atmanýn kendilerini gururlandýrdýðýný ifade eden Turgay þarlý, "Sektörümüzde, ayný asansör kuyusu içinde iki farklý kabin kullanýmýna iliþkin fikirlerin çýkýþ noktasýnýn 1930'lu yýllara kadar uzandýðýný görüyoruz. Ar-Ge faaliyetlerini vizyonunun bir parçasý olarak belirleyen ThyssenKrupp Asansör, bu sistemle bir hayali de gerçeðe dönüþtürmüþ oldu. Sistem bugün, asansör pazarýndaki en önemli stratejik yenilikler arasýnda gösteriliyor" dedi.

Geliþmiþ ve en yeni güvenlik teknolojileri tarafýndan kontrol edilen TWIN'in hem inþaat sektörü hem de binalarda yaþayanlar için önemli avantajlarý beraberinde getirdiðine dikkat çeken Turgay þarlý, þu bilgileri verdi: "Ýki kabin, bir kuyu, sýfýr kalabalýk sloganýyla kullanýma sunulan TWIN, her þeyden önce bina içinde önemli bir alan kazanýmý saðlýyor. Çok basit bir örnekle, dört kabin için dört asansör kuyusu inþa etmek yerine, ayný kabin sayýsýna iki kuyu ile ulaþýlabiliyor. Bu da bina içinde daha fazla yaþam alanýna yer açmak anlamýna geliyor.

Asansör kuyruklarýna son veriyor

Modernizasyon projelerinde de kullanýlabilen TWIN sistemi ile geleneksel dört kuyulu gruplarda %40 daha fazla yolcu taþýnabiliyor. Ýnþaat zamanýndaki yolcu trafik yükü ile mevcut yolcu trafik yükünün farklý olduðu, yani yolcu bekleme sürelerinin istenilenden fazla olduðu durumlar ile katlar arasý trafik yükünün, gerek birden fazla katý kullanan þirketler, gerekse günümüzün karma projelerinde olduðu gibi, bazý katlarýn bir rezidans ya da otel kullanýmý olarak ayrýlmasý gibi durumlarda eþsiz bir çözüm yolu olarak kullanýlabiliyor.

Hatta bu tür modernizasyon uygulamalarýnda, ortaya çýkan trafik iyileþmesi sonucu, kuyulardan birindeki asansör sistemi tamamen sökülerek, boþ kalan asansör kuyusu iklimlendirme ve kablolama gibi amaçlar için dahi kullanýlabiliyor.  Yolcularý asansöre binmeden önce gruplayan akýllý yönlendirme sistemi, ayný kuyudaki iki kabinin gruplanmýþ yolcularý alarak seyahat ve bekleme sürelerini azaltmasýný saðlýyor. Tüm bunlar maliyetleri düþürmek ve enerji tasarrufu saðlamak açýsýndan da büyük önem taþýyor."

TWIN sisteminin sadece bir konsept olmadýðýný vurgulayan Turgay þarlý, "Sistem bugün baþta þirketimizin merkezinin bulunduðu Almanya olmak üzere, Ýngiltere, Hollanda, Dubai, Güney Kore, Suudi Arabistan ve Avustralya gibi dünyanýn birçok farklý bölgesinde güvenle kullanýlýyor. TWIN asansör sisteminin teknolojik yeniliklere son derece açýk ülkemizde de büyük bir beðeniyle karþýlanacaðýna inanýyoruz. ThyssenKrupp Asansör olarak 1999 yýlýndan bu yana bulunduðumuz Türkiye'deki faaliyetlerimizi 2015 itibariyle hýzlandýrmýþ durumdayýz. TWIN de önümüzdeki dönemde tanýtacaðýmýz yeni çözümlerimizle birlikte, Türkiye'deki büyümemizin lokomotiflerinden biri olacak" diye konuþtu.

TWIN sisteminde, yolcular gitmek istedikleri katý, kabin içinde deðil dýþarýda konumlandýrýlan dokunmatik ekranlarý kullanarak seçiyorlar. Sistem, yolcuyu talebine en uygun kabine görsel olarak yönlendiriyor. Bu sayede, hem bekleme zamaný hem de yolculuk zamanýnda belirgin oranda düþüþ kaydedilmiþ oluyor. Kabinlerin hangi katlarý ziyaret edeceði tamamen ihtiyaçlar doðrultusunda özelleþtirilebilirken, özel yolcular, sahip olduklarý PIN kodlarýný kullanarak hiçbir katta durmaksýzýn diledikleri kata çýkabiliyorlar.


Yorumlar

Top