ÝNTERNETE BAðLI

ÝNTERNETE BAðLI "AKILLI ASANSÖRLER" GELÝYOR

ThyssenKrupp Asansör, asansörlerin internete baðlanarak bakým ve servis ihtiyaçlarýný gerçek zamanlý olarak mühendis ve teknisyenlere bildirmelerini saðlayan yeni bir teknoloji geliþtirdi.

ThyssenKrupp Asansör, asansörlerin bakým süresini azaltacak ve taþýma kapasitesini artýracak yeni teknolojisi MAX'i tanýttý. Sektörde bir ilk olan MAX sayesinde, asansörler internete baðlanarak onarým, parça deðiþimi ve sistem bakým iþlemlerine yönelik ihtiyaçlarýný gerçek zamanlý olarak servis teknisyenlerine iletiyor.

Konu ile ilgili bilgi veren ThyssenKrupp Asansör Türkiye Genel Müdürü Turgay þarlý, "Dünya genelindeki 12 milyon asansör, her gün 1 milyar insaný taþýyor. Bir yýllýk operasyon dönemi boyunca, çeþitli servis müdahaleleri nedeniyle asansörlerin kullaným dýþý kaldýklarý süre, toplamda 190 milyon saati, yani 216 yüzyýlý buluyor. Bu gerçeklerden yola çýkarak geliþtirilen MAX, kullaným dýþý kalma sürelerini yüzde 50 azaltmayý hedefliyor" dedi.

Nasýl çalýþýyor?
MAX ile elde edilen gerçek zamanlý veriler, Microsoft'un bulut platformu Azure'a gönderiliyor. Bu platformda yer alan bir algoritma ile her asansördeki önemli sistemlerin ve bileþenlerin kalan ömrü hesaplanýyor. Bu sayede herhangi bir onarým ya da deðiþim gerektiðinde, ThyssenKrupp Asansör'ün servis mühendisleri ve teknisyenleri, henüz arýza meydana gelmeden durumdan haberdar olabiliyor ve bina yöneticilerini bilgilendirip, anýnda müdahale edebiliyorlar. Asansör kapýlarýna asýlan "servis dýþý" uyarýlarýný en aza indirmeye yardýmcý olacak MAX baðlantýlý bir binada bulunan insanlar, asansör için daha az bekleyerek stresten uzak kalacak ve daha kaliteli zaman geçirecek.

"Sektör artýk mevcut teknolojilere baðlý kalmayacak"
Bugüne dek mevcut teknolojilere baðlý olmak zorunda kalan asansör sektörünü dönüþüme uðratmayý amaçladýklarýný söyleyen ThyssenKrupp Asansör CEO'su Andreas Schierenbeck, "Misyonumuz, alanýmýzda daha önce kimsenin baþaramadýðý iþlere ve devrimlere imza atmak. Günümüz þehirlerinin bugün yaþadýðýmýz ve hýzla yayýlan kentleþmenin getirdiði güçlüklere yanýt verebilecek inovatif çözümlere ihtiyacý var. þirketimizi dijital çaða gerçek anlamda taþýmak ve asansör sektörünün sunduðu bakým hizmetlerinde dönüþümlere imza atmak üzere Microsoft ile iþbirliði yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuþtu.

ThyssenKrupp Asansör, 18 ay içinde, baþta pilot ülkeler Almanya ve Ýspanya olmak üzere, Kuzey Amerika ve Avrupa'da bulunan 180 bin ünite arasýnda baðlantý kurmayý hedefliyor.

Yorumlar

Top