PARK DEDEMAN LEVENT

PARK DEDEMAN LEVENT "LEED GOLD SERTÝFÝKASI"ALDI

Park Dedeman Levent, çevre dostu bina tasarýmýyla dünyanýn en önemli çevresel sürdürülebilirlik ve enerji verimliliði belgesi LEED'in en üst seviyelerinden olan "Gold Sertifikasý"ný almaya hak kazandý.

Tüm projelerinde enerji verimliliði ve sürdürülebilir yaþamýn geliþtirilmesi konusunda azami hassasiyet gösteren Dedeman Grubu bünyesindeki Park Dedeman Levent, "Leed Gold Sertifikasý"na sahip oldu. Müþterilerine konforun yanýnda sürdürülebilir bir gelecek sunan Park Dedeman Levent, ABD merkezli Yeþil Binalar Konseyi'nin (U.S. Green Building CertificationÝnstitute) geliþtirdiði LEED sertifikasýný, O+M Existing Buildings (Mevcut Binalar) kategorisinde aldý.

Park Dedeman Levent Otel Müdürü Tunay Erdal, Doða dostu bir yapý olarak tasarlanan otelin dünyada en yaygýn ve güvenilir Yeþil Bina Sertifikasý Leed Gold Sertifikasýný almasýndan dolayý çok mutlu olduklarýný belirterek þunlarý söyledi: 'Otel binamýz, mimari tasarým ve inþaat süreçlerinde LEED kriterlerine göre projelendirildi. Su tüketimi, yapýnýn geri dönüþüm aþamalarý, kullanýlan malzemeler ve iç mekan kalitesine kadar bir çok noktanýn deðerlendirilmesi sonucu sahip olunabilen sertifikayý almamýz bizim için çok deðerli.'

Park Dedeman Levent: Enerji ve Çevre Dostu, Tasarýmda Lider
Çevreci sistemlerle donatýlmýþ bina tasarýmýyla  Leed Gold Sertifikasý'nýn tüm gereklerini yerine getiren Park Dedeman Levent, enerji ve su tüketiminde saðladýðý tasarruf ile de öne çýkýyor. Otel, benzerlerine göre su tüketiminde yüzde 40, elektrik tüketiminde yüzde 18 tasarruf saðlýyor.
Park Dedeman Levent bina inþaatý sýrasýnda çýkan atýklarýn yüzde 50'sinin geri dönüþtürülmesi ve yaklaþýk yüzde 25 oranýnda geri dönüþtürülmüþ malzeme kullanýmýyla da doðaya saygýsýný ve kaynaklarýn en iyi þekilde kullanýmýný gösteriyor.

Aldýðýnýz havanýn kalitesi de önemli
Park Dedeman Levent konuklarýnýn aldýðý havanýn kalitesi artýrmak amacýyla da; iç mekan tasarýmýnda, düþük VOC (Volatile Organik Carbon)  deðeri içeren malzemeler kullanarak; boya, halý ve yapýþtýrýcýlardaki kimyasal maddelerin minimize edilmesini saðladý. Ayrýca, binanýn inþasýnda ve iç mekan tasarýmýnda yerel malzeme kullanýlmasýna özen gösteren Park Dedeman Levent, ülke ekonomisine de katkýda bulundu.

LEED sertifikasyon sistemi nedir?
Ýlk kez 1998 yýlýnda uygulanmaya baþlayan, Amerika Birleþik Devletleri Yeþil Bina Konseyi olan (U.S. Green Building Certification Institute) tarafýndan verilen, çevreyle dost bina sertifika sistemi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design); dünyada en yaygýn ve en güvenilir Yeþil Bina Sertifika sistemi. Yeni bina inþasýnda veya mevcut bina renovasyonunda uygulanacak belli baþlý sürdürülebilir tasarým kriterlerini deðerlendiren LEED sertifikasý, çevresel sürdürülebilirliði ve enerji verimliliðini ödüllendiriyor.

Klasik binalara göre saðlýklý, çevreye saygýlý, iþletme giderleri ile daha ekonomik ve karlý olan yüksek performanslý binalarý tanýmlayan LEED Yeþil Bina Derecelendirme Sistemi, çevresel sürdürülebilir binalarýn tasarýmý, yapýmý, iþletilmesi ve bakýmý konularýnda bina sahipleri ve iþletmecilerine pratik bir standart getirilmesini saðlýyor.

LEED kapsamýnda projelerde; toplu taþýmanýn ve alternatif ulaþým sistemlerinin özendirilmesi, su tasarrufu ve suyun verimli kullanýlmasý, tasarýmýn ve sistem seçiminin enerji verimliliðinin arttýrýlmasý yönünde yapýlmasý, iç hava kalitesinin arttýrýlmasý ve kontrolü, gün ýþýðýndan asgari düzeyde faydalanma gibi konular deðerlendirilerek puanlanýyor. GBCI (Green Building Certification Ýnstitute) tarafýndan uygulanan sýnavlar ile sertifikalandýrýlmýþ adaylar, "LEED Accredited Professional" veya "LEED Green Associate" olarak tanýnarak, sertifika aþamasýnda da yetkili danýþman olarak çalýþýyor.

Yorumlar

Top