TÜRKÝYE ÝMSAD'DAN SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK VURGUSU

TÜRKÝYE ÝMSAD'DAN SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK VURGUSU

Ýnþaat malzemesi sektöründe bir sivil toplum kuruluþu tarafýndan hazýrlanan ilk sürdürülebilirlik raporunu yayýnlayan Türkiye ÝMSAD (Türkiye Ýnþaat Malzemesi Sanayicileri Derneði) 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasýnda Swissotel The Bosphorus'da gerçekleþtireceði SBE16 ÝSTANBUL Konferansý ile sürdürülebilirlik ve çevre konusunda sektörde bir ilke daha imza atýyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamýnda açýklama yapan Türkiye ÝMSAD Yönetim Kurulu Baþkaný F. Fethi Hinginar, dünyanýn ve Türkiye'nin geleceðinin doðayla dost sürdürülebilir bir yaþam inþa edilmesinde olduðunun altýný çizdi. Baþkan Hinginar, açýklamasýnda çevresel konularda alýnacak önlemlerde sivil toplum kuruluþlarýna büyük sorumluluk düþtüðünü belirtti. Türkiye ÝMSAD'ýn bu konuda verdiði vaatler çerçevesinde bir dizi faaliyet içinde bulunduðunu ifade eden Hinginar, bu kapsamda ekim ayýnda Türkiye'de ilk kez gerçekleþtirilecek olan SBE16 ÝSTANBUL Konferansý'nýn bu faaliyetler içinde büyük öneme sahip olduðuna deðindi.

Hinginar: "Türkiye'de bir ilke imza atacaðýz"
SBE16 ÝSTANBUL Konferansý, dünyanýn 50'den fazla ülkesinde 2000 yýlýndan bu yana yapýlmakta olan "Sürdürülebilir Yapýlý Çevre Konferanslarý Serisi" (The Sustainable Built Environment Conference Series) kapsamýnda Türkiye'de ilk kez 13-15 Ekim 2016 tarihleri arasýnda Swissotel The Bosphorus'da gerçekleþtirilecek. Konferansa iliþkin bilgi veren Hinginar, "SBE16 ÝSTANBUL; daha iyi bir gelecek için fikirlerin, çözümlerin, yöntem ve tekniklerin tartýþýlmasýný ve paylaþýlmasýný amaçlýyor. Bu çerçevede sürdürülebilir, yeþil, dayanýklý ve akýllý binalar, kentler ve metropoller gibi çeþitli konularla ilgilenen yapý malzemesi üreticilerini, bilim insanlarýný, uygulayýcýlarý, mimarlarý, mühendisleri, müteahhitleri, sanayi ve devlet kurumlarýný, sivil kuruluþlarý ve sivil toplumu bir araya getirecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý ile Çevre ve þehircilik Bakanlýðý tarafýndan da desteklenen organizasyonumuz ayný zamanda sektörde sanayi, kamu, üniversite ve STK'larýn iþbirliði yaptýðý ilk konferans olma özelliðini de taþýyor. Konferansta sürdürülebilir gelecek, iklim deðiþikliði, akýllý binalar, yeþil binalar / þehirler gibi pek çok konuda yurtdýþýnda ve ülkemizde yapýlan çalýþmalar, ülke olarak mevcut durumumuz, sorunlarýmýz, çözüm önerilerimiz tartýþýlacak" bilgisini verdi.

Konferansýn özel oturum konuþmacýlarý arasýnda; Ecoplatform Baþkaný Sven Olof Ryding, Solar Decathlon Europe Baþkaný Prof. Peter Russell, Japon Mimar Prof. Kazuo Iwamura, (World Sutainable Energy Institute - WSEIN) Dünya Sürdürülebilir Enerji Enstitüsü Baþkaný Gökhan Yýldýrým, Avrupa Bina Performans Enstitüsü Baþkaný Oliver Rapf ve REC Türkiye Baþkaný Rifat Ünal Sayman gibi pek çok önemli ismin yer aldýðýna dikkat çeken Hinginar, bu isimlerin yaný sýra uluslararasý kuruluþlarýn yönetim kurulu baþkanlarý, yabancý mimarlar, fütüristlerin de konferansýn konuþmacýlarý arasýnda yer alacaðýný belirtti. Konferansýn "Akýllý Metropoller ?û Sürdürülebilir ve Akýllý Binalar ile Akýllý þehirler için Entegre Çözümler" temasý ile hayata geçirileceðini söyleyen Hinginar, buradan çýkan sonuçlarýn çevre ve iþ süreçlerinin geleceði açýsýndan sektörün yolunu aydýnlatacaðýný ifade etti.

Türkiye ÝMSAD'ýn ikinci Sürdürülebilirlik Raporu yolda
Türkiye ÝMSAD'ýn sürdürülebilirliðe verdiði öneme, bu konuda yaptýðý çalýþmalara ve gelecek nesillere ýþýk tutacak ekonomik, sosyal ve çevresel geliþim için attýðý adýmlara devam edeceðini ifade eden Hinginar, "2013 yýlýnda Küresel Raporlama Giriþimi (GRI) G4 Rehberi kapsamýnda ilk sürdürülebilirlik raporumuzu hazýrlamýþtýk. Bu rapor ile yalnýzca Türkiye'de deðil dünyada da sektörel anlamda bir ilki gerçekleþtirmiþ olduk. þimdi ikinci sürdürülebilirlik raporumuzun çalýþmalarýný baþlattýk. Derneðimizin sürdürülebilirlik konusunda yürüttüðü önemli çalýþmalara dahil olarak, bu sayede çok ciddi enerji tasarruflarý saðlamýþ, üretim prosesleri geliþtirmiþ ve inovatif geliþmeler saðlamýþ baþarýlý üyelerimiz bulunuyor. Bu þirketlerin "iyi uygulama örnekleri" ikinci raporumuzda da yer alacak ve hem sektördeki hem de paydaþ sektörlerdeki bu alanda atýlým içinde olacak kurumlara yol gösterecek" dedi.

Türkiye ÝMSAD Sürdürülebilirlik Komitesi'nin çalýþmalarý kapsamýnda haziran ayýnda ikincisi düzenlenecek olan Paylaþým Günleri etkinliðini periyodik hale getirmeyi hedeflediklerini belirten Hinginar, Türkiye ÝMSAD tarafýndan yürütülen Sektörel Geliþim Toplantýlarý, Gündem Buluþmalarý, Uluslararasý Ýnþaatta Kalite Zirvesi gibi toplantý ve oturumlarla, sektörler ve liderler arasýndaki know-how alýþveriþine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yorumlar

Top