AFRÝKA PARLAMENTOSUNUN LOJMANLARI TÜRKÝYE'DEN

AFRÝKA PARLAMENTOSUNUN LOJMANLARI TÜRKÝYE'DEN

Orta Afrika ülkeleri arasýnda stratejik bir geçiþ noktasý olan Kamerun'un Baþkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalýþanlarý için 8 farklý bölgede toplam 10 bin adet Sosyal Konut Projesi'nin anlaþmasý gerçekleþtirildi.

Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Yusuf Öztürk'ün liderliðinde Kamerun'a giden heyet, Çevre ve þehircilik Bakaný Madame Jean Claude Mbwentchou ile imzalarý atmak üzere bir araya geldi. Bir yýlý aþkýn bir süredir görüþmeleri devam eden projesinin bütçesi 1 milyar 183 milyon dolar deðerinde. Yapýlacak olan projelerin en büyük özelliði ise, Afrika ülkelerinde ki ilk toplu sosyal lojman projesi olmasý.

Kamerun'un Baþkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalýþanlarý için 8 farklý bölgede 10 bin adet Sosyal Konut Projesi toplam 10 ayrý arazide kategorilere ayrýlmýþ þekilde anahtar teslim olarak tasarlandý. Proje arazilerinin içerisinde; okullar, hastaneler, alýþveriþ alanlarý, karakollar ve spor komplekslerinin olacaðý, midi ölçekte bir þehir olarak planlandý. Parlamenterler için tasarlanan 660 adet konutun her biri 550m2 büyüklüðündeyken, devlet çalýþanlarý için tasarlanan 10 bin adet konutun büyüklüðü ise 115m2 olacak. Projenin  toplam teslimat süresi 60 ay olarak planlanýyor.

Tüm malzeme ve ekipmanlar Türkiye'den

Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Baþkaný Yusuf Öztürk, "Orta Afrika'nýn incisi Kamerun'un Baþkenti Yaounde'deki konut projemizle ilgili tüm arazi ve yer teslimlerini aldýk. Arazilerde zemin etütleri bitmek üzere. Tüm detay projeler, uygulama projeleri onaylandý ve projelerin yapýmý aþamasýna geçildi. Mühendis kadrolarýmýz tarafýndan uzun ve detaylý bir þekilde gerekli tetkikleri gerçekleþtirdik ve altyapý çalýþmalarýný tamamlandýk. Yaounde'nin ilk sosyal lojman projesini Öztürkler olarak hayata geçirmekten dolayý mutlu ve gururluyuz. Afrika ile gerçekleþtirdiðimiz bu projeler uluslararasý arenada bayraðýmýzýn dalgalanmasýna vesile olurken ayný zamanda ekonomimize ve inþaat sektörüne de ciddi katkýlarý bulunuyor. Afrika ülkelerinde üretim olmadýðý için kullanýlacak olan tüm malzeme ve ekipmanlarý Türkiye'den tedarik edeceðiz. Dolayýsýyla ülkemizde konut yapýmýnda kullanýlan ürünlerin üreticilerini de bu proje kapsamýnda Afrika pazarýna sokmuþ olacaðýz. Ayrýca iþ gücü bakýmýndan büyük bir ivme kazanacaðýmýzý söyleyebiliriz. Projenin bu aþamaya geliþinde çalýþtýðýmýz tüm beyaz yakalý personelimiz Türkiye'den. Projenin hýzla devam edecek ileriki dönemlerinde daha fazla beyaz yakalý personele ihtiyacýmýz olacak ve tercihimiz yine ülkemizde yetiþmiþ uzmanlardan yana olacak" dedi.

Yorumlar

Top