FOUR POÝNTS BY SHERATON, 5 YENÝ OTEL AÇACAK

FOUR POÝNTS BY SHERATON, 5 YENÝ OTEL AÇACAK

Turizm sektöründe geçtiðimiz yýl yapýlan 12.2 milyar dolarlýk satýn alma ile dünyanýn en büyük otel zincir haline gelen Marriot International& Starwood Grubu, Türkiye'de Er Yatýrým'la birlikte 5 yeni Four Points by Sheraton açmaya hazýrlanýyor.

Yabancý markalar, finansman modellemesini doðru yapan yeni Türk yatýrýmcý profili ile birlikte, Türkiye'nin yatýrým iklimindeki deðiþimlerden etkilenmeden projelerine devam ediyor. Dünyanýn en büyük otel gruplarýndan Marriot International & Starwood Grubu'na ait olan Four Points by Sheraton, Er Yatýrým'la birlikte Türkiye'de 5 yeni otel açmaya hazýrlanýyor. 2017'nin Mart ayýnda Ýzmir'de hizmete girecek olan Four Points by Sheraton'ýn ardýndan, 2018 yýlýnda Ýstanbul Kaðýthane ve Gebze'de, 2019'da da Ýstanbul Kartal ve Ataþehir'de hizmet vermeye baþlayacak. Toplam 400 milyon TL'ye mal olacak olan yatýrýmlar ile yaklaþýk 1000 kiþiye istihdam yaratýlacak.

Er Yatýrým Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, iki yýl önce 10 yýlda 20 otel hedefi ve 300 milyon dolarlýk bir yatýrým planý ile yola çýktýklarýný hatýrlatarak "þehir içinde yapmayý planladýðýmýz otellerimiz için dünyanýn en büyük otel gruplarýndan Marriot International& Starwood grubunun Four Points by Sheraton markasýyla anlaþma yaptýk. Bu anlaþma kapsamýnda, hem yatýrým hem de otellerin iþletmesi Er Yatýrým tarafýndan gerçekleþtirilecek. Yatýrýmlarýmýzý, þehir içi markalý iþ oteli yatýrýmcýsý kimliðimize uygun lokasyonlarda gerçekleþtiriyoruz. Ýstanbul'da Ataþehir, Kaðýthane ve Kartal'da projelerimiz devam ederken, ayný zamanda bir otelimiz Gebze'de diðeri de Ýzmir Bayraklý'da hayata geçiyor. Ortalama 100 ?û 180 odalý þeklinde planlanan otellerimiz, süit ve standart odalarýn yaný sýra engelliler için özel odalar olacak" dedi.

Türkiye'de 400 milyon TL'lik otel yatýrýmý
Yapýlacak olan yatýrýmlarýnýn 400 milyon TL'lye mal olacaðýnýn ve Four Points by Sheraton Ýzmir'in, Mart 2017'de misafirlerini aðýrlamaya baþlayacaklarýnýn bilgisini veren Çelikkanat, otel yatýrýmlarý hakkýnda þu bilgileri verdi: "Ýzmir'in ticaret merkezi Bayraklý'da Mistral Towers projesinin içinde yer alan otelimiz 8 bin metrekare alana sahip. 110 oda ve 5 toplantý salonu, 1 restaurant, 1 bar olarak planlandý. Odalardaki ekstra geniþ teraslardan eþsiz körfez manzarasý seyrederken bütün yorgunluðunuzu atabilirsiniz. Four Points by Sheraton Kaðýthane, 11 bin metrekarelik alanda; 173 oda, 3 süit, 2 engelli ve 168 standart odadan oluþuyor. Otel içinde farklý amaçlar için kullanýlabilecek 688 metrekarenin üzerinde kullaným alaný bulunan, yedi adet toplantý alaný bulunuyor. Four Points by Sheraton Kaðýthane'nin 2018 itibari ile faaliyete geçmesini planlýyoruz. Türkiye'de sanayinin en güçlü ve en yoðun olduðu yer Gebze'de, sanayi bölgesinin tam kalbinde yer alan Four Points by Sheraton Gebze, 12 bin metrekare alana sahip. 159 oda, 7 toplantý salonu, 1 restaurant, 1 bar olarak tasarlandý. Uzun dönem konaklamaya müsait, balkonlu, 45 metrekare, içerisinde kendi oturma alaný ve mutfaðý bulunan odalar bölgenin özellikle beyaz yakalý kesimine hitap edecektir. 2018 yýlýnda hizmete baþlayacak. Ýstanbul Anadolu Yakasý'nýn en köklü ve en kapsamlý iþ merkezlerinden biri olan Kartal'da yapýmý planlanan bir diðer otelimiz, 15 bin metrekare inþaat alanýna, 240 odaya ve 10 toplantý salonuna, 2 restauranta ve 1 bara sahip olacak. Four Points by Sheraton Kartal, 2019 yýlýnda hizmete girmesi planlanýyor. Yine Ýstanbul'da, finans merkezi olarak belirlenen ve Anadolu yakasýnda iþ hayatýnýn tam kalbinde Ataþehir'de hayat geçirilmesi planlanan Four Points by Sheraton, toplam 8 bin metrekarelik bir alanda inþa edilecek. 110 oda ve 5 toplantý salonundan oluþacak. 2019 yýlýnda misafirleri aðýrlamaya baþlayacaðýz"

Ürün ve portföyün tamamlanmasý için Anadolu'da olmak gerektiðini de ifade eden Çelikkanat; "Anadolu'da 3 ve 4 yýldýzlý markalý otel ihtiyacý var. Devam eden projeleri belli bir noktaya getirdikten sonra Anadolu'da da olacaðýz. Seçeceðimiz lokasyonlar, yatýrým eðilimi ve konjektöre göre deðiþebilir sadece" dedi.

Yabancýlar çok istekli
Turizmin küresel devlerinin, üst grup markalarýnýn yaný sýra 3 ?û 4 yýldýzlý markalarýný da Türkiye pazarýna taþýma trendinde olduðunu ve þehir otellerine yatýrým trendinin süreceðini belirten Çelikkanat, yabancý yatýrýmcýlarýn Türkiye'den vazgeçmeyeceðini belirterek þunlarý söyledi;
"Yabancýlar çok istekli. Ödleri kopuyor biz yatýrýmdan vazgeçer miyiz diye. Yabancýlar konusunda hiçbir endiþem yok. Önemli olan ülke ve yatýrýmcý birlikte kazanalým. Onlara da, hak ettiðini verelim."

Çürük elmalar ayýklansýn
Çelikkanat ekonomide yaþana geliþmeleri þöyle deðerlendirdi: "Bu dönem, finansman modellemesini doðru yapan firmalar, en fazla kardan zarar edecekler. Yanlýþ yapan þirketler ise sýkýntý yaþayacak ve yaþatacaklar. Kriz, turizmde fizibilite yapmadan 'bizim oðlan okumuþ, gelsin baþýnda dursun' diyen yatýrýmcý profili ile gerçek yatýrýmcýnýn belli olduðu ve çürük elmalarýn sistemden ayýklandýðý bir dönem oluyor."

Türkiye krizden turizmle çýkacak
Bir otel yatýrýmýnýn, yarattýðý istihdamýn yaný sýra inþaattan tekstile, porselenden cam eþyaya, gýdadan temizliðe kadar ellinin üzerinde farklý sektöre iþ fýrsatý yarattýðýna dikkat çeken Çelikkanat; "Yeni yatýrýmcý profili ile turizm sektörü Türkiye'nin lokomotifi olacak ve Türkiye krizden turizmle çýkacak.. Turizmde yapmamýz gereken pazar çeþitlendirmesi. Dünyanýn ekseni doðuya kayýyorken, bizim de Avrupa'nýn dýþýndaki pazarlara yönelmemiz gerekir" dedi.

Yorumlar

Top