AKILLI DÖNÜþÜMÜN GERÇEKLEþMESÝ ELZEMDÝR

AKILLI DÖNÜþÜMÜN GERÇEKLEþMESÝ ELZEMDÝR

EPDK Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Ertürk, akýllý dönüþümlerin önemine dikkat çekerek tüm paydaþlarý 6. Uluslararasý Ýstanbul Akýllý þebekeler ve þehirler Kongre ve Fuarý'na (ICSG 2018) katký vermeye davet etti.

20'nci yüzyýlýn son bölümünde özellikle haberleþme ve bilgisayar teknolojilerinde yaþanan geliþmelerin altyapý sistemlerini ve þebeke endüstrilerini de etkilediðini vurgulayan EPDK Baþkan Yardýmcýsý Mehmet Ertürk, "Akýllý þebeke ve akýllý sistemler sayesinde iþ ve iþlemlerin uzaktan ve otomatik süreçlerle yönetilmesi mümkün hale geldi. Bu amaca hizmet etmek ve geleceðin sistemlerini birlikte akýllandýrmak adýna tüm paydaþlarý ICSG 2018'e katký vermeye davet ediyorum" dedi.


"BÜYÜK VERÝMSÝZLÝKLERÝN ÖNÜNE GEÇMENÝN ANAHTARI"

Akýllý þebekeler ve akýllý sistemler üzerinde yoðun mesai harcadýklarýný belirten Ertürk, "Dönüþümü baþlattýðýmýz akýllý sistemler ile tüm sistemin uzaktan izlenebilmesi ve yönlendirilebilmesi mümkün hale gelecektir. Bu da hem anlýk kararlarýn verilmesinde hem iþletmecilik süreçlerinin yönetilmesinde hem de uzun vadeli stratejilerin ve iþ planlarýnýn geliþtirilmesinde yeni bir iþletmecilik anlayýþý sunacaktýr. Sürekli geliþen ve karmaþa düzeyi artan, doðru yönetilememesi durumunda büyük verimsizliklerin ortaya çýkma riski bulunan günümüz dünyasýnda, akýllandýrma bu karmaþayý ve dönüþümü yönetmenin anahtarýdýr aslýnda" diye konuþtu.


"TARAFLARIN BÝRLÝKTE HAREKET ETMESÝ GEREK"

Sistemlerin akýllandýrýlmasýnýn büyük bir dönüþüm gerektirdiðini sözlerine ekleyen EPDK Baþkan Yardýmcýsý Ertürk, "Bu dönüþüm sadece malzeme dünyasýnda deðil, insan zihninde, iþ tutuþ tarzýnda ve iþ yönetim tarzýnda da bir dönüþüm anlamýna gelmektedir. Bu sebeple, bu büyük dönüþüme yön veren, dönüþümün yürütücüsü olan ve dönüþüme destek veren tüm taraflarýn hep birlikte hareket edebilmesi, dönüþümün en optimal þekilde gerçekleþmesi için elzemdir" dedi.


"HEDEF ORTAK AKLIN OLUþMASINI VE GELÝþMESÝNÝ DESTEKLEMEK"

Mehmet Ertürk sözlerine þöyle devam etti: "ICSG 2018'de yapmaya çalýþtýðýmýz da bu dönüþüme katký vermek; konunun tüm taraflarýný çok geniþ bir katýlýmla yýlda bir kez bir araya getirerek hem farkýndalýk düzeyine artýrmak hem de ortak aklýn ve ortak dilin oluþmasýna zemin hazýrlamaktýr. Ýlk yýllarda temel hedefi farkýndalýk ve ortak dil oluþturmak olan bu etkinlik ile bu amaca artýk ulaþtýðýmýzý düþünüyorum. Bundan sonra yapmamýz gereken ise ortak aklýn oluþmasýný ve geliþmesini desteklemek olmalýdýr. Bu amaca hizmet etmek ve geleceðin sistemlerini birlikte akýllandýrmak adýna tüm paydaþlarý 2018 yýlýnda altýncýsýný düzenleyeceðimiz kongre ve fuarýmýza katký vermeye davet ediyorum."


10 BÝNÝN ÜZERÝNDE SEKTÖR TEMSÝLCÝSÝ BULUþACAK

Enerji sektöründeki paydaþlarýn bir arada bulunacaðý, 350'ye yakýn global firmanýn standlý katýlým saðlayacaðý, Birleþik Krallýk'ýn ülke partneri olduðu; 6. Uluslararasý Ýstanbul Akýllý þebekeler ve þehirler Kongre ve Fuarý'na 50'yi aþkýn ülkeden toplamda 10 binin üzerinde sektör temsilcisinin, uzman ve akademisyenin katýlmasý bekleniyor. Ayrýca Ekonomi Bakanlýðýnýn destekleriyle organize edilen aralarýnda Birleþik Krallýk, ABD, Nijerya ve Hindistan'ýn da yer aldýðý 32 farklý ülkeden gelecek alým heyetleri de ICSG 2018'e katýlacak. Ülkelerden gelecek olan üst düzey yetkililer düzenlenecek delegasyonlarda yer alacak.


ÝSTANBUL KONGRE MERKEZÝ'NDE GERÇEKLEþTÝRÝLECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý, Çevre ve þehircilik Bakanlýðý, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý, Ulaþtýrma, Denizcilik ve Haberleþme Bakanlýðý ve Enerji Piyasasý Denetleme Kurumu'nun destekleri, ELDER ve GAZ-BÝR'in stratejik partnerliðinde gerçekleþecek olan 6. Uluslararasý Ýstanbul Akýllý þebekeler ve þehirler Kongre ve Fuarý , 25-26 Nisan 2018 tarihlerinde Ýstanbul Kongre Merkezi'nde kapýlarýný açacak.


ULUSLARARASI BÝR PLATFORM SAðLAYACAK

Endoks, Klorsis, Köhler ve Luna'nýn ana sponsorluðunu üstlendiði 6. Uluslararasý Ýstanbul Akýllý þebekeler ve þehirler Kongre ve Fuarý, katýlýmcýlarýn bütün paydaþlar ile bir arada olmasý, sorularýna cevap bulmasý, akýllý þebekeler hakkýndaki son yenilikleri öðrenmesi, örnek uygulamalarý görmesi ve yatýrým stratejilerini belirlemesi için uluslararasý bir platform saðlayacak.

Yorumlar

Top