TABANLIOðLU,

TABANLIOðLU, "ÖTE/DE/KÝ MÝMARLIK" SERGÝSÝYLE AKBANK SANAT'TA

Mimarlýk ve tasarým yaklaþýmýný yurtiçinde ve yurtdýþýndaki kültür sanat etkinlikleriyle ortaya koyan Tabanlýoðlu Mimarlýk, Türkiye'de sanatýn birçok farklý alanýnda uluslararasý projelere yer veren AKBANK SANAT'la önemli bir projeye imza attý.

Tabanlýoðlu Mimarlýk, yine sektörün önemli temsilcilerinden Mimarlar + Han Tümertekin ile birlikte çalýþmalarýný ÖTE/DE/KÝ MÝMARLIK Sergisi'nde sanatseverlerle buluþturdu. Mimarlýk dünyasýnýn iki önemli markasýný bir araya getiren Akbank Sanat'taki serginin küratörlüðünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman ve sergi danýþmanlýðýný Luca Molinari üstlendi.


Sergide, Tabanlýoðlu Mimarlýk imzasý taþýyan, Dakar Kongre Merkezi odakta olmak kaydýyla, Bodrum Havalimaný, Bodrum Loft, Atatürk Kültür Merkezi, Beyazýt Kütüphanesi, Baksý Kadýn Ýstihdam Merkezi, Lusail Benchmark, Balhambar Kitaplýk-Cafe, New York'tan konut örnekleri gibi farklý projelerin çizim, maket, fotoðraf, video, malzeme örnekleri ve mock-up'lar gibi çeþitli enstümanlarla mimari anlatýsý yer alýyor.


Tabanlýoðlu Mimarlýk ortaðý Melkan Gürsel, "Mimarlýk pratiði bir alaný, bir mekaný, o yerin kendi imkanlarýndan referans alarak, "en iyi" þekilde örtmek ve yaþatmaktýr. Yerine ve zamanýna baðlý olarak, "Ýyi"nin içeriði göreceli olarak deðiþse de yaþamýn akýþýný kolaylaþtýrmak, mutluluk katmak mimar için ana odak olmalýdýr. Leonardo da Vinci'nin yüz yýllar önce söylediði gibi -Sadelik geliþmiþliðin nihai safhasýdýr-" diye konuþtu.


Murat Tabanlýoðlu ise serginin ana projesi hakkýnda þunlarý söyledi: "Tasarýmýn ilham kaynaðý bölgenin tipik coðrafyasý ve doðal deðerleridir. Senegal'e has Baobab aðaçlarý, 25 metre veya daha fazla büyüyebilen olaðanüstü geniþ gövdeleriyle bilinir. Dakar Kongre Merkezi projesini oluþturan farklý iþlevlere atanmýþ bloklar, anýtsal Baobab aðacýnýn korunaklý dallarý gibi, tüm mekanlarý iklim þartlarýndan ve özellikle direkt güneþ ýþýðýndan koruyan tek parça bir çatýnýn altýnda bir araya gelmiþtir."


ÖTE/DE/KÝ MÝMARLIK Sergisi Akbank Sanat'ta 05 Ocak 2019 tarihine kadar görülebilir. AKBANK SANAT salý gününden cumartesi gününe 10.30 ?û 19.30 saatleri arasýnda ziyaret edilebilir. Sergi ücretsiz olarak gezilmektedir.

Yorumlar

Top