TÜRK ÝNþAAT SEKTÖRÜ GÜNEY KORE'DE BULUþUYOR

TÜRK ÝNþAAT SEKTÖRÜ GÜNEY KORE'DE BULUþUYOR

Günümüzde dünyanýn en büyük ekonomilerinden biri olan Güney Kore'nin Türkiye ile dostane bir iliþkiye sahip olmasý iki ülke arasýndaki ticaret hacminin her yýl daha da büyümesini saðlýyor.

1950'li yýllarda savaþtan henüz çýkmýþ olan Güney Kore,eþi benzeri olmayan bir hýzla büyüyerek birçok sektörde kendini kanýtlamayý baþarmýþtýr. Özellikle, 1962-1994 yýllarý arasý her yýl yüzde 10 büyüme göstermeye devam eden ülke, ihracatta, yine bu yýllar arasýnda yýllýk yüzde 20'ye yakýn büyüme kaydetmiþtir. Güney Kore, yaptýðý bu büyük ekonomik atýlýmlarýn yaný sýra, 1970'li yýllarda çelik sektörüne yaptýðý yatýrýmlarla birlikte otomobil, gemi ve elektronik gibi alanlarda dünya ile rekabete geçmiþtir. Günümüzde dünyanýn en büyük ekonomilerinden biri olan Güney Kore'nin Türkiye ile dostane bir iliþkiye sahip olmasý iki ülke arasýndaki ticaret hacminin her yýl daha da büyümesini saðlýyor.

Bu yýl TC Ticaret Bakanlýðý tarafýndan belirlenen hedef ülkeler listesinde yer alan Güney Kore'ye ihracatýmýzý arttýrmak için küresel ölçekte ticaret yapan birçok Türk firmasýbu ülkede düzenlenen fuarlara katýlmayý amaçlamaktadýr. Bu yýl Güney Kore'de düzenlenecek olan fuarlardan yapý ve inþaat sektörünün en büyük fuarý KoreaBuild, 26 þubat ?û 1 Mart 2020 tarihleri arasýnda baþkent Seul'da gerçekleþecek. 2019 yýlý organizasyonunda 70,476 metre karelik alana sahip olan fuar, 937 katýlýmcý firma ve 107,630 sektör profesyonelini aðýrlamayý baþarmýþtýr. KoreaBuild Fuarý, uluslararasý fuar endüstri birliði UFI'nin onaylý etkinlikleri arasýnda yer almakla birlikte Kore Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlýðý'nýn "en iyi küresel fuarlar" listesinde de yerini aldý.

 

2024 YILINDA ÇOK CÝDDÝ BÝR BÜYÜME ÖNGÖRÜLÜYOR

Türkiye yýllar içerisinde G. Kore'ye yaptýðý ihracatý arttýran bir ülke konumunda olup, 2016 yýlýnda 518 milyon dolar olan ihracatý, 2018 yýlýnda 926 milyon dolara ulaþtý. TC Ticaret Bakanlýðý'nýn verdiði bilgilere göre G. Kore'ye ihracat yapabileceðimiz potansiyel sektörler arasýnda demir, çelik ve sac gibi inþaat malzemeleri yer almaktadýr. KoreaBuild Fuarý ile potansiyeli yüksek bu pazara giriþ yapabilecek Türk firmalarý,bu yýl Expotim Uluslararasý Fuar Organizasyonlarý tarafýndan fuarda ilk kez düzenlenecek Türkiye milli katýlýmýna hazýrlanýyorlar.Türkiye'den Metal Kalýp, Sanica ve Asaþ Alüminyum gibi firmalarýn katýlacaðý fuarla ilgili olarak açýklamalarda bulunan, Expotim Genel Müdür Vekili Çaðatay Erþahin, 2024 yýlýnda Asya-Pasifik pazarýnýn önemine dikkat çekerek, söz konusu pazarda çok ciddi bir büyüme öngörüldüðünü ifade etti. Yapý sektörünün alt bileþeni konumunda olan kapý-pencere pazarýnda 750 milyon birim talep olacaðý tahminine deðinen Erþahin, "Sadece kapý-pencere pazarýndakitalep tahmini bile Asya-Pasifik pazarýnýn ne denli bir büyüme yaþayacaðýný gösteriyor" diyerek fuarýn yapý ve inþaat sektörü için öneminivurguladý. Ayrýca Samsung Mühendislik, Hyundai Ýnþaat& Mühendislik, LG Hausys, Bosch, 3M, Dewalt ve Rehau gibi bölgenin en iyi yapý firmalarýnýn KoreaBuild Fuarýna olan katýlýmý, fuarýn sektör için çok önemli fýrsatlar sunduðunun göstergesi durumunda.

Yorumlar

Top