12-18 ARALIK ‘TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI’NDA TÜRKÝYE ÝMSAD’DAN AÇIKLAMA

12-18 ARALIK ‘TUTUM, YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI’NDA TÜRKÝYE ÝMSAD’DAN AÇIKLAMA

Türkiye ÝMSAD Baþkaný Tayfun Küçükoðlu: “Ürünlerimizin global rekabet gücünü daha da artýrmak için referanslarýmýz, kamu ve altyapý projeleri ile desteklenmelidir”

Ýnþaat malzemesi sektörünün çatý örgütü Türkiye ÝMSAD, ‘Yerli Malý Haftasý’ olarak bilinen ‘Tutum, Yatýrým ve Türk Mallarý Haftasý’ dolayýsýyla bir açýklama yaptý. Türkiye ÝMSAD Yönetim Kurulu Baþkaný Tayfun Küçükoðlu, “Sektör olarak ülkemizin ve bulunduðumuz coðrafyanýn inþaat malzemesi ihtiyacýný hem miktar hem de kalite açýsýndan karþýlayacak kapasitemiz var. Kaliteli ve yüksek performanslý yerli ürünlerimizin niteliðini korumak için doðru malzemenin doðru uygulanmasý ve tüm bu sürecin denetlenmesine hep birlikte öncelik vermeliyiz” dedi. 

12-18 Aralýk ‘Tutum, Yatýrým ve Türk Mallarý Haftasý’ kapsamýnda bir açýklama yapan Türkiye ÝMSAD (Türkiye Ýnþaat Malzemesi Sanayicileri Derneði) Yönetim Kurulu Baþkaný Tayfun Küçükoðlu, Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan sektörümüz Türkiye’nin dünya çapýnda rekabet edebildiði sektörler arasýnda bulunuyor ve dünya ihracat sýralamasýnda ilk 10 içinde yer alýyor. Türkiye inþaat malzemeleri sanayisi, bugün dünyanýn geliþmiþ ülkeleri dahil 200’e yakýn ülkeye, ithalatýnýn 3 misli ihracat yaparak ülkemizin geliþimine kritik fayda saðlýyor. Ýç pazarda yerli malzemeye duyulan güven de hýzla yükseliyor. Ürünlerimizin global rekabet gücünü daha da artýrmak için referanslarýmýz, kamu ve altyapý projeleri ile desteklenmelidir” diye konuþtu. 

Ýthal ürünlerin tamamýna yakýný ülkemizde üretiliyor

Türkiye’deki inþaatlarda özellikle yerli ürünlerin kullanýlmasý gerektiðini her platformda dile getirdiklerini ifade eden Tayfun Küçükoðlu, “Ýhracat portföyümüz, kapasitemiz, rekabetçilik gücümüz de, geliþen algýmýz da ülkemize yönelik inþaat malzemeleri ithalatýný azaltma potansiyelimizi iþaret ediyor. Biliyoruz ki ithal edilen ürünlerin tamamýna yakýný ülkemizde üretiliyor. Ýhtiyacýmýz, Ar-Ge faaliyetlerimizin daha da geliþtirilmesi, ithal ürün kullanýmýnýn daha sýnýrlý bir alanda kalmasýnýn saðlanmasý ve ayný zamanda ihracatýmýzýn geliþimine de katký verilmesidir” dedi. 

Denetimi sadece kamudan beklememiz doðru olmaz

Standartlara uygun üretilen doðru malzemenin doðru þekilde uygulanmasýnýn takibi konusunda sivil toplum kuruluþlarýna da önemli görevler düþtüðünü belirten Tayfun Küçükoðlu, þunlarý söyledi: “Nitelikli ürünlerimizi korumak ve haksýz rekabetin önüne geçmek için denetim ve kalite güvencenin saðlanmasý da çok önemli. Türkiye ÝMSAD olarak, denetimi sadece kamudan beklemenin doðru olmayacaðýný düþünerek, bu alanda bazý çalýþmalar yürütüyoruz. ‘ÝMKTS-Ýnþaat Malzemesi Kalite Takip Sistemi’ bunlardan birisi. Kurguladýðýmýz bu sistem ilk olarak temsil ettiðimiz ürün gruplarýndan yapý kimyasallarýna uygulandý. Bu sektörde yer alan ürünlerin mevzuata uygunluðunun kontrolü ve belgelendirme kaynaklý haksýz rekabet unsurlarýnýn önlenmesi amacýyla 2020’den beri çalýþmalarýmýz devam ediyor.”

Yorumlar

Top