MÝTSUBÝSHÝ ELECTRÝC TÜRKÝYE 270 MÝLYON LÝRA CÝRO HEDEFLÝYOR

MÝTSUBÝSHÝ ELECTRÝC TÜRKÝYE 270 MÝLYON LÝRA CÝRO HEDEFLÝYOR

Dünya genelinde 120 binden fazla çalýþaný ile 42 ülkede faaliyet gösteren, 37 milyar dolarýn üzerinde konsolide net satýþa sahip Mitsubishi Electric, öncelikli pazar olarak gördüðü Türkiye'de hýzla büyüyor.

Türkiye operasyonunu 2012 yýlý sonunda kuran Mitsubishi Electric, Marmaray projesinde ve Türksat 4A uydusunda kullanýlan teknolojisiyle dikkat çekiyor. Genç bir nüfusa sahip Türkiye'de endüstrinin hýzla büyüyeceðine ve bu noktada fabrika otomasyonuna ve enerji verimli teknolojilere olan ihtiyacýn artacaðýna inanan Mitsubishi Electric, bu zorlu göreve adres olarak kendi teknolojisini gösteriyor.

270 milyon TL ciro hedefliyor
Çýðýr açan teknolojiler ve ürünler geliþtiren Mitsubishi Electric; bugüne kadar dünyanýn en büyük ve en uzun LED ekranýna, dünyanýn ilk spiral yürüyen merdivenine, dünyanýn en hýzlý asansörlerine, dünyanýn ilk ticari uçuþ sýrasýnda internet hizmeti saðlayan anten teknolojisine ve çok daha fazlasýna imza attý. þimdi ise tüm dünyada kullanýlan ve yüksek kaliteye sahip ürünleri ve teknolojisi ile Türkiye ekonomisine katký saðlamak için çalýþýyor. Fabrika otomasyon sistemleri, klima ve iklimlendirmenin satýþ ve satýþ sonrasý hizmetlerini veren Mitsubishi Electric Türkiye; ayrýca iletiþim uydularý, asansör, güç kaynaklarý ve ulaþtýrma baðlantýlý altyapý iþlerine de destek veriyor. Kurulduðu günden bu yana hýzlý bir büyüme gösteren Mitsubishi Electric Türkiye, 2015 mali yýlýnda 12 milyar Yen, yani yaklaþýk 270 milyon Türk Lirasý ciro hedefliyor. (1 Nisan 2014 ?û 31 Mart 2015 döneminde)

Mitsubishi Electric Türkiye büyüdükçe saðladýðý istihdam da artacak
2012 yýlý sonunda Türkiye operasyonunu kurduktan kýsa bir süre sonra fabrika otomasyonu alanýndaki distribütörü Genel Teknik Sistemler (GTS) ile birleþen ve 2014'te 10 yýlý aþkýn süredir Türkiye'de klima distribütörü olan KlimaPlus'ý satýn alan Mitsubishi Electric Türkiye'nin Baþkaný Masahiro Fujisawa, "Geçtiðimiz yýl faaliyetlerimizi büyük ölçüde geniþleterek güçlü bir büyüme saðladýk. Hýzla geliþen Türk endüstrisinin ileri teknoloji ile donatýlmýþ fabrika otomasyonuna ve enerji verimli teknolojilere olan ihtiyacýnýn artacaðýna inanýyoruz ve bu zorlu göreve adres olarak kendi teknolojimizi gösteriyoruz. Mitsubishi Electric Türkiye olarak, fabrika otomasyonu ve iklimlendirme sektörlerindeki faaliyetlerimizin yaný sýra iletiþim uydularý, asansör, güç kaynaklarý ve ulaþtýrma baðlantýlý altyapý iþlerine de destek veriyoruz. Türkiye'de özellikle Marmaray'da ve Türksat 4A uydusunda kullanýlan teknolojimiz ile tanýnýyoruz. Bu projelere ek olarak pek çok farklý sektördeki fabrika otomasyonu faaliyetlerimiz, çok sayýda prestijli yapýda tercih edilen iklimlendirme sistemlerimiz ve asansörlerimiz de dikkat çekiyor. Tüm bu geliþmelerin ýþýðýnda 2015 mali yýlýnda 12 milyar Yen, yani yaklaþýk 270 milyon Türk Lirasý ciro hedefliyoruz (1 Nisan 2014 ?û 31 Mart 2015 dönemi). Türkiye'deki faaliyetlerimizi geniþlettikçe ve markamýzýn varlýðýna güç kattýkça saðladýðýmýz istihdamýn da artacaðýna inanýyoruz" diye konuþtu.

Çevre bilinci artmýþ toplum hedefi

Tüm bu üstün teknolojileri geliþtirirken çevreye duyarlý bir yaklaþým içinde olduklarýný vurgulayan Masahiro Fujisawa, "2007'de Mitsubishi Electric'in ayný zamanda 100. yýldönümü olan 2021 yýlýna denk gelen uzun dönemli çevresel yönetim vizyonumuz "Çevre Vizyonu 2021"i oluþturduk. Bu vizyon çerçevesinde; çevresel duyarlýlýðý teþvik etmek, düþük karbon salýmý ve geri dönüþüm konularýndaki bilinci artmýþ bir toplum yaratmak en temel hedeflerimiz arasýnda yer alýyor" þeklinde konuþtu.

"Türkiye'ye deðer katmak için çalýþýyoruz"

Mitsubishi Electric'in felsefesinin teknoloji ile toplumu zenginleþtirmek olduðunu ifade eden Fujisawa, "Türkiye'de de yine bu felsefeyi takip edeceðiz. Mitsubishi Electric olarak Türkiye'de olmak, bizim için çok büyük bir fýrsat ve bizi heyecanlandýrýyor. Türkiye'ye deðer katmak için çalýþýyoruz" diyerek sözlerini tamamladý.

Türk sanayisine yüksek kaliteli hizmet sunuyor
Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gýda, paketleme, metal iþleme makineleri, PVC iþleme makineleri gibi Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluþlarýnýn bulunduðu alanlarda hizmet veriyor. Fabrika otomasyonu alanýndaki ana ürünleri; programlanabilir kontrol cihazlarý, alternatif akým motoru hýz ayar cihazlarý, insan-makine diyaloðu ekranlarý, servo motorlar, hareket kontrol sistemleri, alçak gerilim þalt ürünleri ve endüstriyel robotlar oluþturuyor. Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Genel Müdürü þevket Saraçoðlu, fabrika otomasyonu ürünlerini Mitsubishi Electric Türkiye'de istihdam edilen Türk mühendislerin dizayn, projelendirme, yazýlým ve devreye alma çalýþmalarýyla birleþtirerek Türk sanayisine yüksek kaliteli hizmet sunduklarýný söyledi.  

Marmaray'da Mitsubishi Electric'in fabrika otomasyon teknolojisi kullanýldý

Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri olarak, faaliyet alanlarý içinde önemli bir yer tutan altyapý projeleri kapsamýnda, Ýstanbul için hayati önem taþýyan Marmaray'ýn Ýstasyon Bilgi ve Yönetim Sistemi Projesi'ni gerçekleþtirdiklerini belirten Saraçoðlu, "Marmaray'daki hizmetlerimiz; Mitsubishi Electric'in ileri teknoloji ürünü otomasyon ekipmanlarý, mühendislik ve tasarým, projelendirme, yazýlým programlama, donaným montajý, devreye alma, eðitim ve servis desteðinden oluþuyor. Projede izlediðimiz ve kontrol ettiðimiz alt sistemler ise tünel havalandýrma, enerji temin, istasyon havalandýrma, temiz ve atýk su, tünel ve istasyon aydýnlatma, tünel ve istasyon yangýn alarm sistemleri, yürüyen merdivenler, asansörler, tünel drenaj ve sel kapaklarý" açýklamasýnda bulundu.

Marmaray'da kontrol sistemi yüzde 100 yedekli

Marmaray'daki kontrol sisteminin yüzde 100 yedekli olarak tasarlandýðýný vurgulayan Saraçoðlu, "Marmaray kontrol sisteminde; 37 bin donaným izleme ve kontrol noktasý, 107 bin yazýlým izleme ve kontrol noktasý, 750 operatör ekraný kontrol sayfasý, 100 kilometre haberleþme kablosu bulunuyor. Bu sayede örneðin, tünelde oluþabilecek bir yangýn durumunda operatörler, ilgili olay noktasýndaki tren operatörü ile temas kurabiliyor, yolcuyu ve dumaný tahliye etmek amacýyla hava akýþ yönünü tespit edebiliyor ve sisteme önceden tanýmlý havalandýrma senaryosunu baþlatabiliyor" diye konuþtu.

"Türk mühendislerini ve mühendis adaylarýný ileri teknoloji uygulamalar konusunda eðitiyoruz"
Teknolojik bilgileri genç nesillere aktararak onlarý eðitmeyi çok önemsediklerini vurgulayan Saraçoðlu, "Gerek senelik eðitim programlarý ile tecrübeli Türk mühendislerine gerekse farklý þehirlerdeki teknik üniversitelerde oluþturulan laboratuvar ve sertifika programlarý ile genç mühendis adaylarýna ileri teknoloji uygulamalarýný aktarmak üzere faaliyet gösteriyoruz" diyerek sözlerini tamamladý.

Türkiye'de çok sayýda yapýnýn havasýný deðiþtiriyor

Mitsubishi Electric Türkiye'nin iklimlendirme sektöründeki faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri Genel Müdürü Yenal Altaç, "Bugüne kadar Türkiye'de önde gelen bankalarýn, otellerin, eðitim ve saðlýk kurumlarýnýn, terminallerin, iþ merkezlerinin ve lüks konutlarýn havasýný deðiþtirdik ve deðiþtirmeye devam ediyoruz. Yüksek enerji verimliliðine, üstün performansa sahip, uzun ömürlü Mitsubishi Electric Klimalar ve mühendislik yaklaþýmýndan taviz vermeyen kaliteli hizmetlerimiz ile bireysel ve kurumsal her türlü ihtiyaca ürün ve çözüm sunuyoruz" diye konuþtu.

Hem soðutmada hem de ýsýtmada A+++ enerji sýnýfýnda klimalar

Sektörün saðlýklý büyümesinde 2014 yýlý baþýnda yürürlüðe giren Sezonsal Verimlilik Kriterleri'nin önemli bir rol oynayacaðýna ve yeni düzenleme ile inverter klimalara olan talebin artacaðýna dikkat çeken Altaç, "Sezonsal Verimlilik Kriterleri, çevre duyarlýlýðý konusunda da öncü bir marka olan Mitsubishi Electric'in üzerinde hassasiyetle durduðu konulardan biri. Bugün itibari ile en düþük enerji verimliliðine sahip ürünümüz A sýnýfýnda ve hem soðutmada hem de ýsýtmada A+++ kategorisinde pek çok ürünümüz mevcut" diye konuþtu.

Küresel ýsýnma, enerji verimliliði ve iç hava kalitesi hassasiyetlerinin ve tüketici bilincinin artmaya devam etmesiyle Türkiye'de klima sektörünün yýlda ortalama yüzde 10-15 oranýnda büyümesinin beklendiðini ifade eden Altaç, "Bu doðrultuda Türkiye'nin 2023 yýlýna kadar dünya iklimlendirme pazarýnda ilk 15 ülke arasýna girme hedefine ulaþacaðýný düþünüyoruz. Türkiye iklimlendirme sektöründeki bu büyüme trendinde biz de Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri olarak hýzla büyümeye devam edeceðimize inanýyoruz" þeklinde açýklamalarda bulundu.

Yorumlar

Top