ÇUKUROVA ISI'NIN VERÝMLÝ RADYANT TEKNOLOJÝLERÝ, ÝÞLETMELERÝN SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK GÝRÝÞÝMLERÝNÝ DESTEKLÝYOR

ÇUKUROVA ISI'NIN VERÝMLÝ RADYANT TEKNOLOJÝLERÝ, ÝÞLETMELERÝN SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK GÝRÝÞÝMLERÝNÝ DESTEKLÝYOR

Enerji maliyetleri iþletmeler için en yüksek gider kalemleri arasýnda yer alýyor. Özellikle son bir yýlda hýzla artan enerji fiyatlarý iþletmeleri zorluyor. Bu durumla mücadele etmek için enerjiden kaynaklý operasyonel maliyetlerini düþürmeyi hedefleyen iþletmeler, tedbirler alýyor. Isýtma sistemleri ise alýnan tedbirlerin baþýnda geliyor. Çünkü Türkiye’de sanayide sarf edilen enerjinin yüzde 60’a yakýný verimsiz ýsýtma ve soðutma sistemleri tarafýndan tüketiliyor.

Radyant ýsýtma teknolojileri ile endüstriyel tesislerin ve iþletmelerin ýsýtmasýnda, merkezi sýcak hava üflemeli sistemlere göre yüzde 30 ila 50 oranlarýnda tasarruf saðlayan Çukurova Isý; iþletmelerin enerji krizi nedeniyle yükselen enerji giderlerini düþürüp, sürdürülebilirlik giriþimlerini destekliyor.

Doðal kaynaklarýn verimli yönetimi yani sürdürülebilirlik iþletmelerin gündeminde olan konular arasýnda ilk sýralarda yer alýyor. Özellikle son bir yýlda hýzla artan enerji fiyatlarý nedeniyle operasyonel maliyetlerini düþürmeyi hedefleyen iþletmeler, tedbirler alýyor. Isýtma sistemleri alýnan tedbirlerin baþýnda geliyor.

Ýþletmeler, enerjiden tasarruf edebilmek için ýsýtma sistemlerinde; tasarruflu ve çevre dostu teknolojilere geçiþ yapýyor. Çünkü Türkiye’de sanayide sarf edilenenerjinin yüzde 60’a yakýný verimsiz ýsýtma ve soðutma sistemleri tarafýndan tüketiliyor. Bu nedenle iþletmeler ve endüstriyel tesisler, eski ve verimsiz ýsýtma sistemlerini yenileyerek hem enerji tüketim bedellerini hem de çevresel etkilerini düþürmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin düþük karbonlu ekonomiye geçiþini destekliyor

Radyant ýsýtma teknolojileri ile endüstriyel tesislerin ve iþletmelerin ýsýtmasýnda, merkezi sýcak hava üflemeli sistemlere göre yüzde 30 ila 50 oranlarýnda tasarruf saðlanabileceðini belirten Çukurova Isý Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, radyant ýsýtma sistemlerinin verimli çalýþma prensibinin; iþletmelerin enerji krizi nedeniyle yükselen enerji giderlerini hafiflettiðini, Türkiye’nin düþük karbonlu ekonomiye geçiþini ve iklim kriziyle mücadelesini desteklediðini açýkladý:

Bölgesel ve noktasal ýsýtma özelliði

Çukurova Isý olarak, sürdürülebilirliði AR-GE süreçlerimizin merkezine yerleþtiriyoruz. Böylece ekonomiye, çevreye ve topluma deðer sunan çözümlerimiz ile müþterilerimize yüksek tasarruf ve konfor sunuyoruz.

Isýtmadan kaynaklý enerji sarfiyatýný düþürmek isteyen iþletme sahiplerine, radyant ýsýtma sistemlerini öneriyoruz; çünkü bu sistemler ile isteðe baðlý olarak yani tercih edilen alanlarda ýsýtma yapmak mümkün. Yani merkezi iklimlendirme sistemlerinde olduðu gibi iþletmenin tamamýný ýsýtmak zorunda deðilsiniz. Bu kapsamda endüstriyel tesislerde “Goldsun CPH Seramik Plakalý Radyant Isýtýcý” ürünümüzile lokal (bölgesel) ve spot (noktasal) ýsýtma yapabiliyoruz. Lokal ýsýtma ile iþletmelerin ek mesai saatlerinde yalnýzca ýsýtmaya ihtiyaç duyulan bölge veya bölgeleri ýsýtarak, tasarruf saðlýyoruz. Spot ýsýtmayla da kiþisel konforu maksimuma çýkararak, iþletmede çalýþan personelin, ortam þartlarýndan kaynaklý verim kaybý yaþamasýný önlüyoruz” dedi.

Uzaktan yönetim avantajý

Radyant Isýtýcýlarýn, her türlü otomatik ve elektronik kontrole uygun cihazlar olduðunu belirten Osman Ünlü, konuþmasýný þu þekilde sürdürdü:

“Isýtýlacak mekânlardaki cihaz sayýsýna, ýsýtma bölgesine ya da özel isteðe göre merkezi/tali kontrol panolarý tasarlanabiliyor. Otomasyon ile bilgisayardan sistem kontrolü saðlanabiliyor. Kontrol panolarýndan ortam sýcaklýk deðerleri ayarlanýp izlenebiliyor. Eðer istenirse, haftalýk program saatleri ile sistemlerin çalýþma aralýklarý belirlenebiliyor ve bu sayede personele ihtiyaç duyulmaksýzýn sistem çalýþtýrýlabiliyor.

Endüstride otomasyon ve teknolojinin stratejik kullanýmýyla; karbon ayak izinde yüzde 7 ila 12 oranýnda azalma, kârlýlýkta ise yüzde 3 oranýnda artýþ elde edilebiliyor.

Rejime girme süresi : 1 saat

Radyant ýsýtma sistemlerinin iþletmelerdeki verimliliðe olan bir diðer katkýsý ise rejime girme süresi.Klasik sistemlerin rejime girme süresi 2 ila 4 saat kadar sürerken, radyant ýsýtma sistemlerinde bu süre 1 saate kadar düþüyor. Böylece hem verim kayýplarý önleniyor hem de kýsa sürede gerekli konfor þartlarý saðlanýyor” diyerek sözlerini tamamladý.

Çukurova Isý hakkýnda detaylý bilgi için http://www.cukurovaisi.com/ adresini ziyaret ediniz.

Yorumlar

Top