BAUMIT TÜRKÝYE, 2023 YILI HEDEFLERÝNÝ AÇIKLADI

BAUMIT TÜRKÝYE, 2023 YILI HEDEFLERÝNÝ AÇIKLADI

Baumit Türkiye 2023’te de dýþ cephe ýsý yalýtýmýyla enerji tasarrufu bilincini artýrmaya devam edecek

Dýþ cephe ýsý yalýtýmý sektörü pandemi nedeniyle yaþanan tedarik zinciri sýkýntýlarý ve devam eden Rusya-Ukrayna savaþýnýn yarattýðý enerji krizi gibi sorunlara raðmen 2022 yýlýný iç pazarda aðýrlýklý olarak renovasyon pazarý ve yeni projeler, dýþ pazarda ise ihracat desteðiyle tamamlýyor. Sektörün önemli oyuncularýndan Baumit Türkiye de yýlý yeni projelerle beklentilerinin üzerinde kapatmaya hazýrlanýyor. Sektördeki son geliþmeleri deðerIendiren Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayý, þirketin 2023 yýlý hedeflerini de açýkladý.

“Mantolama, enerji tasarrufu ve dünyamýzýn geleceði adýna hepimiz için bir sorumluluk”

“Avrupa’nýn mantolama devi” Baumit olarak, dünyada olduðu gibi ülkemizde de dýþ cephe ýsý yalýtýmý bilincini artýrmak için çalýþtýklarýný ve enerji tasarrufu için mantolamanýn artýk tercih deðil hem zorunluluk hem de sorumluluk olduðuna dikkat çekmeye devam ettiklerini belirten Atalay Özdayý; “Ýklim deðiþikliði ile mücadelede alacaðýmýz en kritik önlemlerin baþýnda dýþ cephe ýsý yalýtýmý geliyor. Bu sebeple mantolama, enerji tasarrufu ve dünyamýzýn geleceði adýna hepimiz için bir sorumluluk. Ülkemizin enerji ithalatý faturasýnýn 2022 yýlýnda 100 milyar dolarý aþacaðý öngörülüyor. Bu rakamý azaltmanýn en önemli yolu ise tükettiðimiz enerjinin yüzde 40’ýna yakýnýný harcadýðýmýz binalarý mantolamaktan geçiyor. Binalarýn yaklaþýk yüzde 80’i halen yalýtýmsýz. Bu noktada yeni yönetmelik kapsamýnda 1 Ocak 2023’ten itibaren kademeli olarak uygulanacak “Neredeyse Sýfýr Enerjili Binalar” konsepti, enerji ithalatýnýn ve karbon emisyonunun azaltýlmasý yönünde oldukça önemli bir geliþme. Yönetmelik yalýtým kalýnlýklarýný artýrarak, olmasý gereken ölçülere biraz daha yaklaþtýrmýþ olacak. Ayrýca bu düzenleme 2023 yýlýnda yüzde 5, 2025 yýlýnda ise minimum yüzde 10 yenilenebilir enerji kullanýmýný mecburi hale getirecek. 2022 yýlýnýn Haziran ayýnda açýklanan yalýtým kredisi de sektör adýna sevindirici geliþmelerden biri. Biz de Baumit olarak her yýl ortalama 45 milyon metrekarelik cephede ýsý yalýtýmý uygulamasýna imza atýyoruz. 2023 yýlýnda da insan ve çevre odaklý çalýþmalarýmýzý sürdürerek dýþ cephe ýsý yalýtýmýyla enerji tasarrufu bilincini artýrmaya devam edeceðiz.” þeklinde konuþtu.

 

Ar-Ge çalýþmalarý ile ürünlerinde karbon ayak izini azaltýyor

Þirket olarak ürünlerinin karbon ayak izlerini azaltmak için yaptýklarý Ar-Ge çalýþmalarýndan bahseden Özdayý, sözlerini þöyle sürdürdü; “Öne çýkan Ar-Ge çalýþmalarýmýz arasýnda geri dönüþümlü ambalaj ve ticari ürün (dübel) kullanýmýmýz, kendinden çözünen ürün torbalarý teknolojimiz, þantiyelerde yüzde 40 daha az toz emisyonu saðlamamýz ve ürün reçetelerimizde geri dönüþümlü malzemeleri kullanmamýz bulunuyor.”

 

Ýnsan ve çevre odaklý çalýþmayý sürdürecek

Baumit Türkiye’nin tüm çalýþmalarýnýn odaðýnda insan ve çevre olduðunu ifade eden Atalay Özdayý, “2023 yýlýnda da mesai arkadaþlarýmýza, bayilerimize, iþ ortaklarýmýza, kýsaca insana dokunmaya devam edeceðiz. Türkiye’nin farklý noktalarýndaki farklý etkinliklerle dýþ cephe ýsý yalýtýmý konusunda farkýndalýðý artýrmayý sürdüreceðiz. Yükselen enerji maliyetleri, artan ýsýtma soðutma giderleri ve bunlarýn aile bütçelerine olan negatif etkisinin dýþ cephe ýsý yalýtým uygulamalarýyla nasýl minimize edileceðini vurgulayacaðýz. Küresel ýsýnmanýn yerküremize olan negatif etkilerinin durdurulmasý konusunda dýþ cephe ýsý yalýtýmýnýn önemini iþleyeceðiz.” diyerek sözlerini bitirdi.

Yorumlar

Top