TÜRKÝYE ÝMSAD 'IN YENÝ DÖNEM BAÞKANI YENÝDEN TAYFUN KÜÇÜKOÐLU OLDU

TÜRKÝYE ÝMSAD 'IN YENÝ DÖNEM BAÞKANI YENÝDEN TAYFUN KÜÇÜKOÐLU OLDU

Ýnþaat malzemesi sektörünün çatý kuruluþu Türkiye ÝMSAD’ýn 38. Olaðan Seçimli Genel Kurulu’nda, yeni yönetim belirlendi. Türkiye ÝMSAD’ýn yeni döneminin ilk Yönetim Kurulu toplantýsýnda, Yönetim Kurulu Baþkanlýðý’na oy birliðiyle yeniden Tayfun Küçükoðlu seçildi.

Türkiye Ýnþaat Malzemesi Sanayicileri Derneði’nin (Türkiye ÝMSAD) 38. Olaðan Seçimli Genel Kurulu’nda 2023-2026 dönemini kapsayan 3 yýl için görev yapacak yönetim ve denetim kurullarý belirlendi. 28 Þubat 2023’te Limak Eurasia Hotel’de gerçekleþtirilen toplantýda, Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoðlu, üst üste ikinci kez Türkiye ÝMSAD Yönetim Kurulu Baþkanlýðý’na seçildi.

“Türkiye ÝMSAD olarak kalýcý ve örnek etki yaratacak projeler için çalýþýyoruz”

38. Olaðan Seçimli Genel Kurul’un açýlýþ konuþmasýnda, Kahramanmaraþ’ta meydana gelen ve 11 ilimizde büyük acýlara neden olan depremlerden dolayý üzüntüsünü dile getiren Türkiye ÝMSAD Yönetim Kurulu Baþkaný Tayfun Küçükoðlu, “Maalesef acýmýz ve kaybýmýz çok büyük, yaralarýmýz çok derin. Depremin ilk gününden bu yana ülkemizin dört bir yanýndan vatandaþlarýmýz yardým seferberliði için tek yürek oldu. Ülkemize has eþi benzeri olmayan Çanakkale ruhunu ve dayanýþma þuurunu bir kez daha yaþadýk. Emsalsiz yardýmlaþma gücümüz ile yaralarýmýzý hep beraber saracaðýmýza eminim. Türkiye ÝMSAD olarak depremin ilk gününden itibaren yardýmlarýn ihtiyaç noktalarýna tek elden ulaþtýrýlmasý için TOBB, TÜSÝAD, Sanayi Bakanlýðý, Ticaret Bakanlýðý baþta olmak üzere birçok kurumla iletiþim halindeyiz. Bu kurumlardan ve derneklerimizden gelen talepleri, ilgili ürün gruplarýndaki üyelerimize ulaþtýrýyor, gereken baðlantýlarý ve koordinasyonu saðlýyoruz. Üyelerimizin bölgede yer alan bayi aðlarý ve saha ekipleri vasýtasýyla bize ulaþan bilgileri ve ihtiyaçlarý gereken mercilere iletmek için çalýþmalar yürütüyoruz. Seferberlik düzeyinde destek saðlayan tüm üyelerimize minnettarým. Türkiye ÝMSAD olarak kalýcý ve örnek etki yaratacak projeler için çalýþýyor ve güçlerimizi birleþtireceðimize inanýyorum. Cumhuriyet tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan depremde hayatýný kaybeden vatandaþlarýmýza tekrar Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabýr ve yaralý vatandaþlarýmýza acil þifalar diliyorum” dedi.

“Yüksek dayanýþma þuuru ile sektörümüzün ihtiyaçlarý karþýlayacaðýna eminim”

Deprem güvenliði bilincini, farkýndalýðý tespit etmek ve geliþtirme stratejilerini belirlemek adýna uzun vadeli bir seferberlik baþlatýlmasý gerektiðini ifade eden Tayfun Küçükoðlu ilk hedefin deprem yaralarýný sarmak olduðunun altýný çizdi ve sözlerine þöyle devam etti: “Kurtarma aþamasýndan sonra geçici barýnma oluþturma ve kalýcý çaðdaþ yaþam koþullarýnýn planlanmasý süreci için tüm ülke olarak seferberlik halindeyiz. Türkiye ÝMSAD olarak yýllardýr deprem felaketine karþý atýlmasý gereken adýmlara dair birçok çalýþma yaptýk ve raporlar yayýmladýk. Kamu ve medya temaslarýmýzda bu konulara dikkat çektik. Fakat biliyoruz ki bunlar bugünden yarýna uygulanacak çözümler deðil. Deprem konusunda topyekûn bir seferberliðe ihtiyacýmýz var. Deprem güvenliði bilincimizin geliþimini orta ve uzun vadeli kalýcý tedbirler için önemli görüyoruz. Ýhtiyaç yoksa mücadele olmaz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý’nýn Enerji Verimliliði Bilinç Endeksi benzeri bir yöntemle deprem güvenliði bilincinin farkýndalýk ve davranýþa dönüþme boyutunu tespit etmemiz ve geliþtirme stratejilerini belirlemek adýna uzun vadeli bir seferberliði baþlatmamýz gerekiyor. Ama öncelikli hedefimiz depremin yaralarýný sarmak. Þu anda kurtarma aþamasýndan sonra geçici barýnma oluþturma ve kalýcý çaðdaþ yaþam koþullarýnýn planlanmasý süreci içindeyiz. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý verilerine göre ilk etapta 270 binin üzerinde yýkýk, aðýr hasarlý yapý bulunuyor. Artçý depremler ve kesinleþen tespitler etkisi ile kalýcý konut rakamý yükselebilir. Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý’nýn planladýðý çaðdaþ yaþam nitelikleri ile tasarlanan kalýcý konut oluþturma seferberliði evrensel boyutta büyüktür. Ýnþaat endüstrimiz kalýcý, çaðdaþ yaþam konutlarýnýn oluþturulmasý için ihtiyaç duyulan malzemeleri üretme potansiyeline sahiptir. Burada kritik olan faktör malzeme cinsi, miktarý ve ihtiyaç zamanýnýn koordinasyonu olacaktýr. Amacýmýz koordinasyonun ideal seviyede oluþmasýný saðlamaktýr. Yüksek dayanýþma þuuru ile sektörümüzün ihtiyaçlarý karþýlayacaðýna eminim.” 

Deprem sonrasý ekonomi ve inþaat sektörü öngörüleri aktarýldý

Türkiye ÝMSAD Ekonomi Danýþmaný Dr. Can Fuat Gürlesel; 38. Olaðan Seçimli Genel Kurul’da “Türkiye Ekonomisi ve Ýnþaat Sektöründe 2023 Öngörüleri” baþlýklý bir sunum yaptý. Türkiye’nin ve sektörün 2022 yýlýna iliþkin verilerin yer aldýðý sunumda inþaat sektörü büyümesi, inþaat harcamalarý ve inþaat malzemeleri pazarýna iliþkin rakamlar katýlýmcý üyeler ile paylaþýldý. Ayrýca sunumda; yaþanýlan elim deprem öncesi ekonomik geliþmeler ve inþaat sektörü için 2023 öngörülerin paylaþýlmasýnýn yaný sýra deprem sonrasý ekonomi ve inþaat sektörü öngörüleri de aktarýldý.

 “Geleceðin getireceklerini zamanýnda anlamalý, idrak etmeliyiz”

38. Olaðan Seçimli Genel Kurul sonrasý gerçekleþen ilk Yönetim Kurulu’nda oybirliði ile yeniden Yönetim Kurulu Baþkanlýðý’na seçilen Tayfun Küçükoðlu, Genel Kurul sonrasý gerçekleþen Üye Buluþmasý’nýn açýlýþ konuþmasý vesilesi ile haziruna teþekkürlerini iletti. Tayfun Küçükoðlu konuþmasýnda gelecek 10 yýlda geçmiþ 50 yýldan daha büyük deðiþim olacaðýnýn altýný çizerek þu ifadelere yer verdi“Globalleþme ve iletiþimin limitsiz gücü, öngörülemeyen olaylarýn etkisi, sýklýðý ve çeþitliliðin baþ döndürücü hýzla arttýðý günümüzde yarýnlarda baþarýlý olabilmek için daha çok araþtýrmak ve hazýrlanmak; bir þeye deðil, tüm deðiþkenlere hakim olmak zorundayýz. Artýk geçmiþ tecrübe ve bilgilerimiz ile geleceðe yönelik tahminde bulunmak yetersiz kalýyor. Global ölçüde ve topyekûn büyük deðiþimin, dönüþümün yaþanacaðý, taþlarýn yerinden oynayýp oyunun kurallarýnýn yeniden yazýlacaðý süreç her gün etkisini artýracak. Bu mutlak ve olaðanüstü dönüþüm dönemine hazýr olanlar ekonomik ve sosyal alanda öne geçecek. Bu durumun ülkemize etkisinin artacaðý bir gelecek bizi bekliyor. Ülkemiz bu güçlü deðiþimin ortasýnda kalacak ve çok kritik avantajlar oluþacak. Ülkemiz ve sektörümüz adýna büyük geliþim olanaklarý yolunda geleceðin getireceklerini zamanýnda anlamalý, idrak etmeli ve yüksek irade ve disiplin ile bu sürece hazýrlanmalýyýz. Ezbere veya geçmiþ alýþkanlýklarýmýzýn etkisi ile yaptýðýmýz planlamalar büyük zaaf yaratacaktýr. Geliþim yolunda savrulmamak adýna daha çok araþtýrmalý ve hazýrlanmalýyýz. Bir þeye deðil tüm deðiþkenlere hakim olmak zorundayýz. Böylece þoklara karþý direncimizin, fýrsatlara karþý deðerlendirme kapasitemizin yükseltilebilmesi mümkün olacaktýr. Türkiye ÝMSAD’ýn bu süreçte ülkemize ve sektörümüze sorumluluðunun ve katkýsýnýn artacaðýna eminim.” 

Asrýn felaketi deprem gerçeði masaya yatýrýldý

Türkiye ÝMSAD Üye Buluþmasý’nýn konuk konuþmacýsý Türkiye Deprem Vakfý Yönetim Kurulu Baþkaný Prof. Dr. Alper Ýlki, gerçekleþtirdiði sunumda Türkiye'de yaþanan depremlerin bölgede yol açtýðý hasarlara ve bina özelliklerine iliþkin deðerlendirmelerde bulundu. Depremin ilk günlerinde kalabalýk bir ekip ve çeþitli kurum temsilcileri ile birlikte bölgede depremin sebep olduðu hasar konusunda incelemeler yaptýklarýný söyleyen Prof. Dr. Alper Ýlki; izlenimlerinin kabaca tasarým hatasý, yanlýþ malzeme, yanlýþ uygulama ve yanlýþ zemin seçimine baðlý olduðunu belirtti. Depremin büyüklüðünün yýkým açýsýndan Anadolu tarihinin gördüðü en yüksek seviyede olduðunu ifade etti. Gündemdeki Ýstanbul depreminin olasý senaryolarýna iliþkin verileri de aktaran Prof. Dr. Alper Ýlki, 2000 yýlý öncesi yapýlan ve depremde can kaybýna yol açabilecek binalar için yeniden yapým ve güçlendirme seçeneklerinin deðerlendirilmesi gerektiðini belirtti. Ýstanbul’daki tespit çalýþmalarý neticesinde karþýlaþýlacak sonuçlara göre ortaya çýkacak olan yýkým, yeniden yapým ve güçlendirme seçenekleri hakkýnda deðerlendirmelerde bulundu. 

Geleceðe Yatýrým Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yýl altýncýsý gerçekleþen Türkiye ÝMSAD Geleceðe Yatýrým Ödülleri – Özel Sektör 2022, Üye Buluþmalarý’nda sahiplerini bulurken buluþmada yeni üyelere de plaketleri verildi 

 

Türkiye ÝMSAD Yönetim Kurulu Baþkaný Tayfun Küçükoðlu hakkýnda:

1961 yýlýnda Ankara’da doðan Tayfun Küçükoðlu, 1984 yýlýnda ÝTÜ Ýþletme Fakültesinden mezun oldu. 1988 yýlýnda kurucu üyesi olduðu BETEK bünyesinde çeþitli görevler üstlenen Küçükoðlu, 1995 yýlýndan itibaren BETEK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak faaliyetlerini yürütmektedir. BOSAD-Boya Sanayicileri Derneði’nin Kurucu Üyesidir. 2015-2017 yýllarý arasýnda ÝZODER-Isý Su Ses ve Yangýn Yalýtýmcýlarý Derneði Yönetim Kurulu Baþkanlýðýný yapmýþtýr. Türkiye ÝMSAD, Türkiye Ýnþaat Malzemesi Sanayicileri Derneði’nin Yönetim Kurulu Baþkanlýðýný 2020 yýlýndan itibaren yürütmektedir.

2023-2026 Dönemi Yönetim Kurulu Üyeleri: 

TAYFUN KÜÇÜKOÐLU                          BETEK BOYA GENEL MÜDÜRÜ

FERDÝ ERDOÐAN                                  KALE GRUBU ÞÝRKETLERÝ YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

F. FETHÝ HÝNGÝNAR                              TÜRK YTONG YÖNETÝM KURULU BAÞKANI

A. DÜNDAR YETÝÞENER                        FÝBROBETON YÖNETÝM KURULU BAÞKANI

KENAN ARACI                                        ÇUHADAROÐLU GENEL MÜDÜRÜ

EBRU ÞAPOÐLU                                    ÞÝÞECAM SATIÞ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

BORA TUNCER                                      SCHNEIDER ELEKTRÝK TÜRKÝYE, PAKÝSTAN VE ORTA ASYA ÜLKE BAÞKANI

OKTAY ALPTEKÝN                                  ALUFORM PEKÝNTAÞ TEMSÝLCÝSÝ

BATUHAN BESLER                                GF HAKAN PLASTÝK TÜRKÝYE VE ORTA DOÐU BÖLGE BAÞKANI 

UFUK ATAN                                           TÜRK DEMÝRDÖKÜM YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

MEHMET TUNAMAN                           SAINT-GOBAIN RIGIPS GENEL MÜDÜRÜ

ATALAY GÜMRAH                                 ECZACIBAÞI HOLDÝNG CEO’SU

ÇETÝN TECDELÝOÐLU                            ÇETÝN CIVATA GENEL MÜDÜRÜ

TOLGA DEMÝRÖZÜ                               BASF TÜRK GENEL MÜDÜRÜ

UMUT ZENAR                                       ÇÝMSA GENEL MÜDÜRÜ

DR. VEYSEL YAYAN                                TÇÜD-TÜRKÝYE ÇELÝK ÜRETÝCÝLERÝ DER. GENEL SEKRETERÝ

MEHMET NAZIM YAVUZ                      ÇATIDER-ÇATI SAN. VE ÝÞ ADAMLARI DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ 

KEMAL YILDIRIM                              TÝMDER-TESÝSAT ÝNÞAAT MALZEMECÝLERÝ DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU BAÞKANI

 

MURAT SAVCI                                       ÝZOCAM GENEL DÝREKTÖRÜ VE YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

CAVÝT MOCAN                                       TEPE BETOPAN GENEL MÜDÜRÜ

TURGAY ÖZKUN                                   SÝKA GENEL MÜDÜRÜ

ZEYNEP ECEMÝÞ                                    DEKOR AHÞAP GENEL MÜDÜRÜ

PROF. DR. ECE CEYLAN BABA               TUCSA-TÜRK YAPISAL ÇELÝK DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

SÜLAYMAN BALIBEY                             TÜMMER-TÜM MERMER DOÐALTAÞ VE MAKÝNALARI ÜRETÝCÝLERÝ BÝRLÝÐÝ Y.K. ÜYESÝ

YAVUZ IÞIK                                            THBB-TÜRKÝYE HAZIR BETON BÝRLÝÐÝ YÖNETÝM KURULU BAÞKANI

BÝREY BAKANAY                                    ÝSKÝD-ÝKLÝMLENDÝRME SOÐUTMA KLÝMA ÝML. DERNEÐÝ YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

SEFA TARGIT                                        AYSAD-ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDÝVEN SAN. DER. YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

 

2023-2026 Dönemi Denetim Kurulu Üyeleri: 

MURAT TURAN                                     VEZÝRKÖPRÜ GENEL MÜDÜRÜ VE YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

ALP GÜNVARAN                                    EGE PROFÝL GENEL MÜDÜRÜ

BURAK GÜRKAN                                   HÝNDÝSTAN, ORTA DOÐU, AFRÝKA, TÜRKÝYE VE ORTA ASYA BÖLGE DÝREKTÖRÜ


MUSTAFA TOLUNAY                             HEKÝM HOLDÝNG HAZIR YAPI GRUBU GENEL KOORDÝNATÖRÜ

ENDER HALÝS ÖZATAY                          DOKA GENEL MÜDÜRÜ

ERHAN ÖZDEMÝR                                 ODE YALITIM TÝCARÝ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI VE YÖNETÝM KURULU ÜYESÝ

Yorumlar

Top