ÝZOCAM, ÜRETÝMÝNDE YÜZDE 80'E KADAR 'YEDÝNCÝ DOÐAL KAYNAK'TAN YARARLANIYOR

ÝZOCAM, ÜRETÝMÝNDE YÜZDE 80'E KADAR 'YEDÝNCÝ DOÐAL KAYNAK'TAN YARARLANIYOR

Doðadan ilham alarak doðal olaný destekleyen Ýzocam, “18 Mart Dünya Geri Dönüþüm Günü"nde atýklarýn, çevrenin yaný sýra ekonominin de önemli bir parçasý olduðuna dikkat çekti. Üretiminde %80’e kadar “yedinci doðal kaynak” olarak adlandýrýlan geri dönüþtürülmüþ malzeme kullanan Ýzocam, “Temel Seviye Sýfýr Atýk Belgesi”ne sahip tesisleri ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de geri dönüþüme olan katkýlarýný üst seviyelere taþýyor.

Dünyamýz artýk geri dönüþtürülebilir ürünleri “yedinci doðal kaynak” olarak adlandýrýyor. Geri dönüþtürülebilir atýklar; hava, su, kömür, petrol, doðal gaz ve minerallerden sonra yedinci doðal kaynak olarak kabul ediliyor. Küresel Geri Dönüþüm Vakfý, dünyada “yedinci doðal kaynak” olarak kabul edilen ve her gün çöpe giden deðerli atýklara dikkat çekmek amacýyla 18 Mart tarihini “Dünya Geri Dönüþüm Günü” olarak ilan etti ve bu özel gün 2019 yýlý itibariyle kutlanmaya baþladý.


Türkiye’de yalýtým sektörüne 58 yýldýr liderlik eden Ýzocam, “18 Mart Dünya Geri Dönüþüm Günü”nde, atýklarýn, çevrenin yaný sýra ekonominin de önemli bir parçasý olduðuna dikkat çekiyor. Üretiminde %80’e kadar “yedinci doðal kaynak” olarak adlandýrýlan geri dönüþtürülmüþ malzeme kullanan Ýzocam, yerel ve en az %30 oranýnda geri-dönüþtürülmüþ içeriðe sahip ürünleriyle sürdürülebilirliðe hizmet ederken, ürünlerinin içeriði ile de tüm canlýlara ve doðaya saðlýklý bir yaþam sunuyor. Doðadan ilham alarak doðal olaný destekleyen Ýzocam, ürünlerinin yaný sýra, “Temel Seviye Sýfýr Atýk Belgesi”ne sahip çevre dostu tesisleri ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle de geri dönüþüme ve atýk yönetimine olan katkýlarýný üst seviyelere taþýyor.


Ülkemizdeki yasalarýn zorunlu tutmamasýna raðmen, yapýmýnda geri dönüþümlü malzemeler kullanýlan, insan saðlýðýna zarar vermediði ve doða dostu olduðu kanýtlanmýþ ürünler üretmeye önem verdiklerini vurgulayan Ýzocam Genel Direktörü Murat Savcý, “Çevre dostu malzemeler içeren Ýzocam camyünü ve taþyünü yalýtým malzemeleri, dünyada en çok bilinen ve en güvenilir ürünler arasýnda yer alýyor. Ýzocam, üretiminin yüzde 80’inde kum, bazalt, doðal mineraller ve geri dönüþümlü camlar kullanýyor. Üretim artýklarý da tekrar ürün imalatýnda deðerlendiriliyor. Ýzocam, yalýtým sektöründe, deri ve solunum yoluyla vücuda nüfuz eden elyaflarýn vücuttan zararsýz bir þekilde atýldýðýný ispatlayan EUCEB sertifikasýna sahip olan ilk kurum olma özelliði de taþýyor. Ýzocam Taþyünü ve Camyünü, üretiminde kullanýlan geri dönüþtürülmüþ malzemeler sayesinde, kullanýlan binalarýn LEED - BREAM ve Ulusal Yeþil Sertifika Sistemimiz olan YeS-TR gibi yeþil bina sertifikalarý almalarýna olanak saðlýyor” dedi.


Tüm tesisleri “Temel Seviye Sýfýr Atýk Belgesi”ne sahip

Atýk yönetimindeki tutumlarýný tesislerine de yansýtarak, tüm tesislerinde Temel Seviye Sýfýr Atýk Belgesi’ni almaya hak kazandýklarýný açýklayan Ýzocam Genel Direktörü Murat Savcý, “Ýlk olarak 2021’in Temmuz ayýnda Tarsus Tesisi’mizin aldýðý bu belgeyi, 2022 yýlý itibariyle tüm tesislerimiz almaya hak kazandý. T.C. Çevre ve Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý tarafýndan verilen bu belge; tesisin, temel seviyede israfýn önlenmesini, kaynaklarýn daha verimli kullanýlmasýný, atýk oluþum sebeplerinin gözden geçirilerek atýk oluþumunun engellenmesi veya asgariye indirilmesini, atýðýn oluþmasý durumunda ise kaynaðýnda ayrý toplanmasý ve geri kazanýmýnýn saðlanmasýný kapsayan bir dizi süreci tamamlamýþ olduðunu ifade ediyor” diye konuþtu.


Geri dönüþüm, sosyal sorumluluk faaliyetlerinin de odaðýnda!

Ýzocam olarak, ürünlerinin ve tesislerinin yaný sýra sosyal sorumluluk projelerinde de çevreyi, atýk yönetimini ve geri dönüþümü merkeze aldýklarýný belirten Murat Savcý, “Ýzocam olarak ‘Sürdürülebilir yarýnlarýn arkasýnda Ýzocam var’ mottomuzla dünyayý daha iyi bir yuva haline getirmeyi hedefliyoruz. Gelecek kuþaklara mavi kýyýlar ve yaþayan bir deniz býrakabilmemiz için karasal atýk kaynaklý deniz kirliliðine de 'dur' dememiz gerekiyor. Ýzocam olarak bu önemli konuya dikkat çekmek amacýyla, geçtiðimiz aylarda DenizTemiz Derneði/ TURMEPA ve Aktif Balýk Adamlar ekipleri ile iþ birliði içinde bir projeye imza attýk. Ýstanbul Bebek sahilinde gerçekleþen kýyý ve dip temizliði etkinliðimiz kapsamýnda çalýþma arkadaþlarýmýzdan oluþan gönüllü bir ekip oluþturduk. Sadece 30 dakikada 11 kilogram kaðýt, plastik, metal, cam ve geri dönüþtürülemeyen atýk toplamayý baþaran ekibimiz, 3 saatlik bir iþbirliði ile kýyý ve dip temizliðini tamamladý. Toplamda 35 kilogram atýk denizden uzaklaþtýrýlarak geri dönüþüm tesislerine iletildi. Dünyayý daha iyi bir yuva haline getirme hedefiyle bir araya gelen gönüllü ekibimiz, çalýþmalarýna ilerleyen günlerde farklý etkinliklerle devam etmeye hazýrlanýyor” diye konuþtu.

Yorumlar

Top