POLAT PÝYALEPAÞA'DA YENÝ SERGÝ

POLAT PÝYALEPAÞA'DA YENÝ SERGÝ

Sanatýn öncü platformlarýna ev sahipliði yapan Polat Piyalepaþa; baharý birbirinden farklý sergilerle karþýlýyor. Ýstanbul’un yeni sanat destinasyonu; MERKUR “Varoluþa Saygý”, Martch Art Project, Sinem Diþli’nin “Derin Zaman: Maddenin Suretleri”, HAN Polat Piyalepaþa “Baþka Bir Deyiþ” sergileriyle sanat izleyicisinin keþfine hazýr. Bunun yanýnda .artSümer Ekin Saçlýoðlu’nun “Parçalý”, Pi Artworks “Chased by Unicorns”, Zilberman Selected ise küratörlüðünü T. Melis Golar'ýn üstlendiði Vizyon, Misyon Deðerler kiþisel sergileriyle eþsiz yapýtlarý sanatseverlere sunacak.

Ýstanbul’un yeni sanat ve gastronomi buluþma noktasý Polat Piyalepaþa, bahara özel yepyeni sergilerle kapýlarýný sanatseverlere açýyor.  

Polat Piyalepaþa’da;

MERKUR’de Varoluþa Saygý Sergisi Kapýlarýný Açtý

Polat Piyalepaþa’da “Varoluþa Saygý” sergisi 14 Mart itibarýyla MERKUR’de sanatseverlerle buluþuyor. Sergide, 10 sanatçýnýn farklý medyumlardan yarattýðý çaðdaþ eserler 1 Nisan'a kadar görülebilecek. Alper Aydýn, Ahmet Duru, Burcu Perçin, Evren Sungur, Ýrem Tok, Serkan Demir, Sibel Horada, Sinem Diþli, Yusuf Sevinçli ve Yüksel Arslan’ýn eserlerinin yer aldýðý “Varoluþa Saygý” sergisinin küratörlüðünü Burcu Perçin üstleniyor. Sergi süresince eser satýþlarýndan elde edilen gelirin bir kýsmý, depremden etkilenenlere destek olmak için deprem bölgeleri için kullanýlacak. 

Zilberman Selected Vizyon, Misyon, Deðerler Kiþisel Sergisi 2 Ay Boyunca Devam Edecek

Zilberman Selected, küratörlüðünü T. Melis Golar'ýn üstlendiði Vizyon, Misyon, Deðerler kiþisel sergisi 15 Mart - 13 Mayýs 2023 tarihleri arasýnda Piyalepaþa'da sanatseverlerle buluþacak. Sena Baþöz, Guy Ben-Ner, Burak Delier, Memed Erdener, Neriman Polat ve Pilvi Takala'nýn çalýþmalarýný bir araya getiren sergi, ekonomik krizlerin kurumsal hayata, tüketim alýþkanlýklarýna, ev ekonomisine ve stres yönetimine etkilerini irdeliyor.

Vizyon, Misyon, Deðerler sergisi bir yanda günümüz ekonomik ve psikolojik koþullarýnda yaþama ve üretme biçimlerini sorgulayan bireyi, daha geniþ ölçekte ise yeni koþullara uyum saðlamaya çalýþan ve yeni motivasyon biçimleri türeten, yaratýcý çözümler arayan ve yeni icatlar üreten toplumu ön plana çýkarýyor. Sergide yer alan eserler, günümüz koþullarýný tespit edecek ve içeriden kaçýþ ve baþa çýkma yöntemlerini inceleyecek.

 

HAN Piyalepaþa Sergileri’nde 35 Sanatçýdan 51 Eser - 6: “Baþka Bir Deyiþ”

Han Piyalepaþa’da Ali Þahin, Atilla Galip Pýnar, Ayþegül Karakaþ, Basako, Baysan Yüksel, Beyza Boynudelik, Belmin Pilevneli, Çaðla Mýsýrlý, Cins, Deniz Kozakiewicz, Diana Page, Dilek YücelDuygu Aydoðan, Ece Beylikçi, Eliz Gündüz, Egemen Tuncer, Engin Konuklu, Erin Ýlkcan Aslan, Ferahnaz Apdiç, Feza Güvenal, Gamze Yalçýn, Lütfullah Genç, Melih Çebi, Merve Zeybek, Mr. Hure, Murys, Nagihan Aydýnlýk, Nilüfer Topal, Rýdvan Aþar, Sébastien Shahmiri, Selma Koç, Sinem Kaya, Studio Pinprick, Þeniz Polat, Yiðit Yazýcý gibi 31 sanatçýnýn 51 yapýtý ziyaretçileriyle buluþacak.  22 Mart Çarþamba günü gerçekleþecek sergi açýlýþý kapsamýnda sanatçý sohbetleri de yer alacak. 

  1. 18.00-18.30 Mr. Hure ile “Türkiye’de Sokak Sanatý”
  2. 18.30-19.00 Lütfüllah Genç ile “Kiþisel Bellekten Ýmgelerin Sanat Nesnesine Dönüþümü”
  3. 19.00-19.30 Selma Koç ile “Yapýtlarýn Oluþum Süreci Üzerine”

Pi Artworks : "Mutluluðu nasýl tanýmlarsýn?"

Fabio Lattanzi Antinori'nin sürükleyici performansý Pursuit of a Happy Person teknoloji, felsefe, ses ve görsel sanatlarý bir arada sunuyor. Sanatçý, günlük hayatýmýzý þekillendiren yapýlardan þiirleri ve duygusal deneyimlerimizin tüketici kapitalizmi tarafýndan nasýl þekillendirildiðine dikkat çekiyor.

Ýlk Kiþisel Sergisi Parçalý ile Ekin Saçlýoðlu 18 Mart – 6 Mayýs tarihlerinde .artSümer’de 

Kelime anlamýyla; bir bütünden ayrýlan, artakalan veya bir araya geldiðinde bütünü oluþturan þeylerin her birini temsil eden “parça” kelimesi, Ekin Saçlýoðlu’nun yeni sergisindeki çalýþmalarýnda farklý okumalara geçit veriyor. Kelime, hýzla akan zaman içinde bireyin kendisini bütünde konumlandýrmakta güçlük çekmesini temsilen çalýþmalarda karþýlýðýný buluyor. Tetikleyicilerin baskýn gücü neticesinde bölünen þeylere, rengarenk ama bir o kadar tekinsiz görünen yapýlara referans verebiliyor. 

Saçlýoðlu’nun yapýtlarýnda sýklýkla görülen canlý-cansýz, gerçek-kurmaca, nesne-özne, doða-insan, organik-inorganik gibi ikilikler Parçalý’da, sanatçýnýn pandemi dönemindeki içsel deneyimi ve ev olgusunun eklemlenmesiyle birlikte yeniden ön plana çýkýyor. Farklý malzemelerin bir araya gelerek melez dokular oluþturduðu resim ve heykellerde, tanýdýk fakat amorflaþmýþ yapýlar yeni bir perspektif kazanýyor. Resimlerdeki geometrik unsurlar ve kullanýlmýþ mobilyalarla iç içe geçen renkli kaðýt hamurundan formlar, sembolik olarak sanatçýnýn kendisini ve ailesini temsil ediyor.

Sanatçýnýn Bunlar Fabl Deðil Çocuklar (2017), Dünya Kalýntýsý ve Yeni Çiçekler (2018) sergilerinde göze çarpan insan-merkezci olmayan bakýþ açýsýnýn yaný sýra, heykellerle beraber büyük boy desenlerin yer aldýðý Acayip Yapý (2018) serisindeki farklý materyallerin bir araya gelerek birer yapý oluþturmasý, bu yapýlarýn sökülüp parçalanarak tortulara dönüþmesi ve kalan parçalarýn zaman içerisinde yeniden bir araya gelerek hem tanýdýk hem de farklý yeni bütünlükler oluþturmasý fikri, Parçalý’daki çalýþmalarýn geliþim evrelerini oluþturuyor.

Resim, heykel, desen, yerleþtirme gibi farklý disiplinlerde, zengin bir malzeme çeþitliliði ile üreten Ekin Saçlýoðlu, çok çeþitli ikiliklere, ters yüz ediþlere, bellek ve anýlara, rüyalara, hikayelere, hayvan ve bitkilere, farklý türlerin ve dünyalarýn birbirleriyle olan iliþkilerine odaklandýðý pratiðini, Parçalý’da bir araya gelen yeni melez formlar ve düþünceler üzerinden yaþatmaya devam ediyor.

Yorumlar

Top