'KAT MÜLKÝYETÝ HUKUKUNUN HER ALANINDA AKTÝF OLARAK YER ALMAKTAYIZ'

'KAT MÜLKÝYETÝ HUKUKUNUN HER ALANINDA AKTÝF OLARAK YER ALMAKTAYIZ'

EHC Hukuk & Danýþmanlýk olarak hazýrlamýþ olduðumuz Kat Mülkiyeti Bültenimizin 1.sayýsýdýr.

Ülkemizdeki örf ve adet uyarýnca genellikle yýlýn ilk aylarýnda apartman/site yönetimlerinin olaðan genel kurullarý gerçekleþtirilmektedir. Bu noktada bültenimizin ilk sayýsýnýn çýkýþ tarihini de dikkate alarak bu hususta dikkat edilmesi gereken birtakým konularda çalýþma yapmaya karar vermiþtik.

Bununla birlikte ülkemizde yaþanan deprem felaketi nedeniyle son zamanlarda tarafýmýza en çok sorulan soru; yönetimlerin/yöneticilerin, yapýlarýn riskli olup olmadýðý ve riskli yapý tespitine iliþkin bir çalýþma yaptýrýlýp yaptýrýlmayacaðý hususudur. Bu sebeple bültenimizde yukarýdaki konuya ek olarak ilgili hususta da ihtiyaca istinaden bir çalýþma eklenmesinin faydalý olacaðýný düþündük.

Baþlarken, EHC Hukuk & Danýþmanlýk olarak yaklaþýk 8 yýldýr Kat Mülkiyeti Hukukunun her alanýnda aktif olarak yer almaktayýz. Bu süre içerisinde Kat Mülkiyeti Hukuku nezdinde 200'ün üzerinde müvekkilimize toplamda 2000’e yakýn hukuki süreçte destek saðladýk. Bunun vermiþ olduðu tecrübe ile Kat Mülkiyeti Hukuku nezdindeki birikimlerimizi 2023 yýlý itibari ile aylýk olarak hazýrlayacaðýmýz bültenler aracýlýðýyla sizlerle paylaþmaya karar verdik.

Bültenimiz ile hem kat mülkiyeti alanýnda aktif olarak çalýþan profesyonellere hem de bu alanda çalýþmayan ancak günümüz þartlarýnda iþin doðasý gereði kat mülkiyeti hukukunun süjelerinden biri olan kiþilere gündemdeki konular baþta olmak üzere aydýnlatýlmasýna inandýðýmýz hususlarda bilgi vermeyi amaçlamaktayýz.

RÝSKLÝ YAPI TESPÝTÝNDE APARTMAN/SÝTE YÖNETÝMLERÝNÝN SORUMLULUÐU

Son günlerde gerek kat maliklerinin gerekse apartman/site yöneticilerinin en önemli gündem konusu yapýlarýn riskli olup olmadýðýnýn tespiti, riskli ise kentsel dönüþüm sürecine girilmesidir. Burada uygulamada çokça rastlanan bir yanlýþýn altýný çizmek gerekmektedir. Riskli yapýnýn tespiti ancak idare, kat malikleri veya temsilcileri tarafýndan talep edilebilmektedir. Bu noktada doðrudan genel kurul tarafýndan bu hususa özel yetkilendirilmemiþ yöneticilerin böyle bir talepte bulunmalarý doðru deðildir. KMK 38’e göre “Yönetici, kat maliklerine karþý aynen bir vekil gibi sorumludur” ibaresinden yola çýkarak bu hususta özel olarak yetkilendirilmiþ yöneticilerin 6306 Sayýlý Kanun’un Uygulama Yönetmeliði’nin 7.2. maddesinde sayýlan kiþilerden birisi olduðunu kabul etmek mümkündür. Bu durumda genel kurulda hangi çoðunluk ile bu kararýn alýnmasý gerektiði hususu ortaya çýkmaktadýr. KMK’da buna özel bir düzenleme bulunmamakla birlikte fikrimizce KMK 45’in burada uygulama alaný bulmasý gerekmektedir. Zira böyle bir tespit iþlemi son derece önemli sonuçlar doðurabilecek bir iþtir.

Madde 45 - Temliki tasarruflar ve önemli iþler: “Anagayrimenkulün bir hakla kayýtlanmasý veya arsanýn bölünmesi ve bölünen kýsmýn mülkiyetinin baþkasýna devrolunmasý gibi temliki tasarruflar veya anayapýnýn dýþ duvarlarýnýn, çatý veya damýnýn reklam maksadiyle kiralanmasý gibi önemli yönetim iþleri ancak bütün kat maliklerinin oybirliðiyle verecekleri karar üzerine yapýlabilir.” Yukarýdaki görüþümüz KMK’nýn 19. Maddesi ile de örtüþmektedir.

“DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Kat Maliklerinin ve Kat Ýrtifaký Sahiplerinin Borçlarý

A) Kat Maliklerinin borçlarý

II - Anagayrimenkulün bakýmý, korunmasý ve zarardan sorumluluk:

Madde 19 –

Kat malikleri, anagayrimenkulün bakýmýna ve mimarý durumu ile güzelliðini ve saðlamlýðýný titizlikle korumaya mecburdurlar. (Deðiþik ikinci fýkra: 14/11/2007-5711/8 md.) Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beþte dördünün yazýlý rýzasý olmadýkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inþaat, onarým ve tesisler, deðiþik renkte dýþ badana veya boya yaptýramaz. Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluðun anayapýya veya baðýmsýz bir bölüme veya bölümlere zarar verdiðinin ve acilen onarýlmasý gerektiðinin veya anayapýnýn güçlendirilmesinin zorunlu olduðunun mahkemece tespit edilmiþ olmasý halinde, bu onarým ve güçlendirmenin projesine ve tekniðine uygun biçimde yapýlmasý konusunda kat maliklerinin rýzasý aranmaz. Kat maliki kendi baðýmsýz bölümünde anayapýya zarar verecek nitelikte onarým, tesis ve deðiþiklik yapamaz. Tavan, taban veya duvar ile birbirine baðlantýlý bulunan baðýmsýz bölümlerin baðlantýlý yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rýzasý ile anayapýya zarar vermeyecek onarým, tesis ve deðiþiklik yapýlabilir. Her kat maliki anagayrimenkule ve diðer baðýmsýz bölümlere, kusuru ile verdiði zarardan dolayý diðer kat maliklerine karþý sorumludur.”

Görüldüðü üzere güçlendirme iþleminin yapýlmasý dahi “Kat Maliklerinin Borçlarý” baþlýðý altýnda deðerlendirilmiþtir. Sonuç olarak yukarýda yer alan maddeden de yola çýkýldýðýnda riskli yapý tespitine iliþkin esas sorumluluk kat maliklerine verilmiþ olup ancak ve ancak genel kurulda bütün kat maliklerinin oy birliði ile yöneticiye böyle bir sorumluluk verilebileceði kanaatindeyiz.

TOPLANTI ÇAÐRI VE TEBLÝGAT USULLERÝ

Bilindiði üzere ana gayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzý, kanunlarýn emredici hükümleri saklý kalmak þartýyla, bu kurul tarafýndan kararlaþtýrýlýr. Bu doðrultuda, ana taþýnmazýn yönetimine iliþkin kararlar alýnmasý amacýyla kat malikleri kurulu toplantýsý düzenlenmektedir. Ýþbu toplantýlar olaðan ve olaðanüstü olmak üzere iki þekilde gerçekleþmektedir.

1- Olaðan Genel Kurul Toplantýsý Olaðan genel kurul toplantýsý, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 29. Maddesi düzenlemesi doðrultusunda, yýlda bir defadan az olmamak üzere yönetim planýnda gösterilen zamanlarda, eðer böyle bir zaman gösterilmemiþse, her takvim yýlýnýn ilk ayý içinde toplanýr. Toplu yapýlarda ise kurullar, en geç iki yýlda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarýnda gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemiþse, ikinci takvim yýlýnýn ilk ayý içinde toplanýr. Kanunen yýlda en az bir defa, toplu yapýlarda ise iki yýlda en az bir defa toplanmak zorunlu tutulmuþ olup yönetim planýnda gösterilmek þartýyla daha fazla toplantý yapýlabilmesi de mümkündür. Yönetim planýnda olaðan toplantý zamanýnýn belirlenmemiþ olmasý ya da yer, gün, saat gibi konularda belirlilik bulunmamasý hallerinde çaðrýnýn yönetici tarafýndan yapýlmasý gerekmektedir. Yöneticinin çaðrýyý yapmadýðý, ihmal ettiði ya da yönetici mevcut olmayan yapýlar için çaðrýyý kimin, ne zaman ve nasýl yapacaðýna dair kanunumuzda bir hüküm bulunmamaktadýr. Bu durumda, olaðan toplantýya çaðrý hususunda kanunda çaðrý usulüne iliþkin özel bir düzenleme bulunmamakla beraber yerleþik içtihatlar ve doktrinin de kabul ettiði üzere olaðanüstü toplantýya çaðrý usullerinin kýyasen uygulanmasý gerekmektedir. Buna göre; toplantý tarihinden en az 15 gün önce bütün kat maliklerine imzalattýrýlacak bir çaðrý veya taahhütlü mektupla, toplantý sebebi de bildirilerek kat malikleri toplantýya çaðýrýlabilecektir.

2- Olaðanüstü Genel Kurul Toplantýsý Olaðanüstü genel kurul toplantýsý, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 29. Maddesi düzenlemesi doðrultusunda, önemli bir sebebin çýkmasý halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantý için istenilen tarihten en az on beþ gün önce bütün kat maliklerine imzalattýrýlacak bir çaðrý veya bir taahhütlü mektupla, toplantý sebebi de bildirilmek þartýyla, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.

llk çaðrý yapýlýrken, birinci toplantýda, yeter sayýnýn saðlanamamasý halinde, ikinci toplantýnýn nerede ve hangi tarihte yapýlacaðý da belirtilir. Ýlk toplantý ile ikinci toplantý arasýnda býrakýlacak zaman yedi günden az olamaz. Olaðanüstü toplantý için, toplantýnýn yapýlmasýnýn planlandýðý tarihten en az on beþ gün önce ellerinde olacak þekilde tüm kat maliklerine çaðrý yapýlmasý gerekmektedir. Bu on beþ günlük süre hesabýnda dikkate alýnmasý gereken çaðrýnýn gönderildiði tarih deðil, çaðrýnýn kat malikinin eline ulaþacaðý tarihtir. Bu doðrultuda çaðrýnýn tek seferde ulaþamamasý ve tekrardan gönderilmek durumunda kalýnmasý gibi durumlarda süre bakýmýndan sýkýntý yaþamamak adýna söz konusu iþlemlerin son ana býrakýlmamasý gerektiði kanaatindeyiz. Önemle belirtmek isteriz ki, olaðanüstü toplantýya çaðrý usulünde yapýlacak mevzuata muhalif uygulamalar, kurulun alacaðý kararlarýn iptaline sebebiyet verebilmektedir. Bundan dolayý, Tebligat kanununun da saðladýðý kolaylýklar da dikkate alýnarak, toplantý çaðrýsý yeterli belge, ek ve imzalarla bir tutanak haline getirilip, gönderi makbuzlarý ile birlikte muhafaza edilmelidir. Dolayýsýyla usulüne uygun olarak düzenlenen çaðrý kaðýdýnýn kat malikinin eline ulaþtýðýný gösteren tutanaklarýn muhafaza edilmesi, herhangi bir sebepten ulaþmayarak iade dönen çaðrý kaðýdýnýn ise yeniden gönderilmesi yahut aþaðýda belirteceðimiz þekilde çaðrýnýn yapýlmasý gerekmektedir.

a) Ýkameti Ana Gayrimenkulde Olmayan Kat Maliklerine Tebligat Usulü Site yönetimlerinin baþlýca problemlerinden biri, ikameti ana gayrimenkulde olmayan kat maliklerine olaðan ya da olaðanüstü genel kurul kararlarýnýn, genel kurul çaðrý ilamlarýnýn veya ilgili dönem iþletme projelerinin (bütçe, yatýrým projesi vs) nasýl teblið edileceði konusudur. 7201 Sayýlý Tebligat Kanunu’nun Ek-1 maddesi uyarýnca ‘’Kat Mülkiyeti Kanunu'nun uygulandýðý hallerde, ortak taþýnmazda oturmayan her baðýmsýz bölüm sahibi, apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligat yönünden geçerli olmak üzere, Türkiye'de bir adresini yöneticiye yazýlý olarak bildirmek zorundadýr. Apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili tebligatlar bu adrese yapýlýr. Baðýmsýz bölüm sahibinin adres bildirmemesi veya yazýlý olarak bildirdiði adrese tebligat yapýlamamasý hallerinde, bundan sonraki bütün tebligatlar, o kiþiye ait baðýmsýz bölümde fiilen oturana yapýlýr. Tebligatýn bir örneði apartman giriþinde bulundurulacak ilan tahtasýna asýlýr. Baðýmsýz bölümde fiilen oturana bu þekilde yapýlacak tebligat, baðýmsýz bölüm sahibine yapýlmýþ sayýlýr.’’ denilmektedir. Kat malikinin, kendisini ulaþýlabilir kýlmasý için adresini yönetime yazýlý olarak bildirmesi gerekmektedir.

Aksi takdirde Tebligat Kanunu Ek 1. maddesi gereðince; kat malikine ait tebligat baðýmsýz bölümde fiilen oturana yapýlýr ve tebligatýn bir örneði apartman giriþinde bulundurulacak ilan tahtasýna asýlýr. Bu þekilde baðýmsýz bölümde oturana yapýlan tebligat kat malikine yapýlmýþ sayýlýr. Bu düzenlemenin yapýlmasýnýn en temel sebebi Kat Mülkiyeti Kanunu’nun uygulandýðý durumlarda apartman yönetimi ve ortak giderlerle alakalý tebligatlarýn yapýlmasýnda yaþanan güçlüklerdir. Bu durum ise özel bir mülkiyet çeþidi olan kat mülkiyetinde kanuni yükümlülüklerini yerine getirmeyen kat maliklerine gerekli yasal iþlemlerin zamanýnda ve gereði gibi yapýlamamasýna bu da kat mülkiyetinin çekilmez bir hal almasýna neden olmaktadýr. Adres bildirme yükümlülüðünün yerine getirildiðine dair bir ihtilaf çýkmasý halinde, adres bildirme yükümlülüðünü yerine getirdiðini baðýmsýz bölüm sahibinin ispat etmesi gerekmektedir. Zira Tebligat Kanunu Ek 1/1. maddeye göre adres bildirme yükümlülüðü baðýmsýz bölüm sahibine ait olduðundan bu yükümlülüðü yerine getirdiðini de baðýmsýz bölüm sahibi ispat etmelidir.

Tebligat Kanunu Ek 1. maddede belirtilen adres bildirme zorunluluðu ancak baðýmsýz bölüm sahibi ortak taþýnmazda oturmamasý durumunda söz konusu olacaktýr. Dolayýsýyla baðýmsýz bölüm sahibi ortak taþýnmazda oturuyorsa adres bildirmesine gerek olmayacaktýr. Kat maliki adres bildirmemiþ ise adres araþtýrmasý yapýlmaksýzýn apartman yönetimi ve ortak giderler ile ilgili bütün tebligatlar, o kiþiye ait baðýmsýz bölümde fiilen oturana yapýlýr. Baðýmsýz bölümde fiilen oturan olup olmadýðý araþtýrýlmadan tebligatýn apartman ilan tahtasýna asýlmak suretiyle yapýlmasý teblið iþleminin usulsüz olmasýna neden olacaktýr. Ancak baðýmsýz bölümde oturan olmadýðý durumlarda, tebligatýn yine ilan tahtasýna asýlmasý ile tebligat kat malikine yapýlmýþ sayýlacaktýr. Belirtmek gerekir ki, kanunen tebligatýn yapýlmasý için ilan tahtasýna asýlmasý yeterli olsa da, ispat hukuku açýsýndan, ilan tahtasýna asýlan tebligatlarýn ispatý amacýyla buna iliþkin fotoðraf çekilmesi ve tutanak tutulmasý önem arz etmektedir. Sonuç olarak; yönetim planýnda belirlenmemiþ olaðan genel kurul toplantýlarý ve olaðanüstü genel kurul toplantýlarý açýsýndan kanunda belirlenen çaðrý usulüne uyulmasý gerekmektedir. Bu doðrultuda çaðrýnýn yönetici tarafýndan yapýlmasý ve çaðrý kaðýtlarýnýn toplantýdan en az on beþ gün önce kat maliklerine teblið edilmiþ olmasý gerekmektedir. Zira belirtmek gerekir ki, ilk seferde teblið olmayan çaðrý kaðýdýnýn tekrardan teblið edilmesi gerekmekte olup iþbu iþlemin de toplantýdan en az on beþ gün önce tamamlanmýþ olmasý gerekir. Ýlgili teblið evraklarýnýn muhafaza edilmesi de önem arz etmekte olup baðýmsýz bölümünde ikamet etmeyen ve tebliðe yarar adresini bildirmeyen kat maliklerine yapýlacak tebligata iliþkin ilan tahtasýna asýlan bildirimin de fotoðraf ve tutanakla birlikte muhafaza edilmesi ispat hukuku açýsýndan önem arz etmektedir.


YÖNETÝCÝNÝN veya YÖNETÝM KURULUNUN ÝBRASI

Apartman ve sitelerde, kat malikleri tarafýndan ana gayrimenkulün yönetimi; kendi aralarýndan veya dýþarýdan kararlaþtýrýlacak bir Yöneticiye veya üç kiþiden oluþan Yönetim Kuruluna býrakýlabilmektedir. Ana gayrimenkulün sekiz ve üzeri baðýmsýz bölümü var ise, yönetici atanmasýnýn kararlaþtýrýlmasýnýn mecburi olduðu düzenlenmiþtir. 634 Sayýlý Kat Mülkiyeti Kanunu 34. maddesi uyarýnca Yönetici veya Yönetim Kurulu, kat maliklerinin hem sayý hem arsa payý bakýmýndan çoðunluðu tarafýndan atanmaktadýr ve bir yýl süreyle sorumludur. Yönetici, her yýl kat malikleri kurulunun kanuni yýllýk toplantýsýnda yeniden atanmaktadýr ve eski yönetici tekrar atanabilmektedir. Kat Mülkiyeti Kanunu 34/6. maddesi uyarýnca “Kat malikleri ana gayrimenkulün yönetiminde anlaþamaz veya toplanýp bir yönetici atayamazlarsa, o gayrimenkulün bulunduðu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatý üzerine ve mümkünse diðerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanýr. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karþý sorumlu olur.

Sulh mahkemesince atanan yönetici, bu atanma üzerinden altý ay geçmedikçe, kat malikleri kurulunca deðiþtirilemez Ancak haklý bir sebep çýkarsa, onu atamýþ olan sulh mahkemesi, deðiþtirmeye müsaade edebilir.” Ýlgili madde doðrultusunda, kat malikleri Yönetici atanmasý konusunda anlaþmaya varamazlarsa, kat maliklerinden herhangi birinin Sulh Hukuk Mahkemesine baþvurmasý ile mahkeme tarafýndan Yönetici belirlenebilecektir. Yöneticinin veya Yönetim Kurulunun görevleri Kat Mülkiyeti Kanunu 35 ve devamýnda ayrýntýlý olarak düzenlenmiþtir. Buna göre, yöneticinin bir kýsým görevleri; Kat malikleri kurulunca verilen kararlarýn yerine getirilmesi, ana gayrimenkulün amacý doðrultusunda kullanýlmasý, korunmasý, bakýmý ve onarýmý için gereken tedbirlerin alýnmasý, ana gayrimenkulün sigorta ettirilmesi, defterlerin tutulmasý ve belgelerin saklanmasý, iþletme projesinin yapýlmasýdýr. Yönetici, kanunla kendisine yüklenen görevleri yapmak noktasýnda kat maliklerine karþý ayný bir vekil gibi sorumludur. Zira, Yönetici kat maliklerini temsil etmektedir. Bu nedenle, Yöneticinin kat maliklerine karþý hesap verme yükümlülüðü bulunmaktadýr. KMK'nýn 39. maddesi: “Yönetici, yönetim planýnda yazýlý zamanlarda eðer böyle bir zaman yazýlmamýþsa her takvim yýlýnýn birinci ayý içinde kat malikleri kuruluna, ana gayrimenkul dolayýsýyla o tarihe kadar elde edilen gelirlerin ve yapýlmýþ olan giderlerin hesabýna vermekle yükümlüdür

Kat maliklerinin yarýsý isterse, bunlarýn arsa paylarý ne olursa, olsun yönetim planýnda yazýlý zamanlar dýþýnda da hesabýn gösterilmesi yöneticiden istenebilir.” þeklinde düzenlenmiþtir. Buna göre, yönetim planý ile yöneticinin hangi tarihte gelir giderlere iliþkin hesap vereceði belirlenebilecektir. Yönetim Planýnda buna iliþkin bir düzenleme mevcut deðil ise, kanun uyarýnca Ocak ayý içerisinde Yönetici tarafýndan gelir giderlere iliþkin tüm belgeler kat maliklerine sunulacaktýr ve hesap verme yükümlülüðü yerine getirilecektir. Ayrýca kat maliklerinin yarýsýnýn talep etmesi halinde, Yöneticinin hesap verme yükümlülüðünü yerine getirmesi her zaman istenebilecektir.

Genel olarak, Kat Malikleri Kurulu Olaðan Genel Kurul toplantýlarýnda; Yönetici geriye dönük bir yýl içindeki gelir ve giderleri kat maliklerine sunar, hesap verme borcunu yerine getirir ve kat malikleri tarafýndan Yöneticinin ibra edilmesine karar verilir. Yönetici veya geçmiþ dönem yönetim kurulu hesap verme borcunu yerine getirdikten sonra kat malikleri tarafýndan ibra edilir ve yeni yönetici veya yönetim kurulu kararlaþtýrýlýr. Yöneticinin görev süresi bir yýlla sýnýrlý olmakla beraber, toplu yapýlarda yönetim planýnda buna iliþkin bir düzenleme mevcut ise, yöneticinin görev süresi en fazla iki yýl olarak kararlaþtýrýlabilecektir. Bu nedenle, Yönetici veya yönetim kurulu en geç iki yýl içerisinde ibra edilmektedir. Yöneticinin veya Yönetim Kurulunun Ýbra Edilmemesi Yönetici veya Yönetim Kurulu hesap verme yükümlülüðünü yerine getirmezse veya kat malikleri tarafýndan hesap verdiði gelir gider tablolarýnýn olumsuz olduðu düþünülür ise, ibra edilmemesi de söz konusu olabilecektir. Bu hallerde, dava yolu ile Yöneticinin hesap verme yükümlülüðünü yerine getirmesi için hakimin müdahalesi Sulh Hukuk Mahkemesinden istenebilecektir. Bununla birlikte, Yönetici tahsil ettiði ortak gider ve avans paylarýndan üzerinde bulunanlarý ve banka hesaplarýný yeni yöneticiye devretmek zorundadýr. Yöneticinin davranýþlarýyla veya sorumluluklarýný yerine getirmemesi nedeniyle kat maliklerini maddi olarak zarara uðratmasý ayrýca TCK M. 257 uyarýnca “Güveni Kötüye Kullanma” suçunu oluþturmaktadýr. Bu nedenle, Cumhuriyet Baþsavcýlýklarýna bildirilmesi halinde, yöneticinin veya Yönetim Kurulunun cezai sorumluluðunun doðmasý da mümkün olabilecektir.


Sonuç olarak; Ana gayrimenkulün yönetim yetkisi, kat malikleri tarafýndan, kendi aralarýndan veya dýþarýdan kararlaþtýrýlacak bir Yönetici veya üç kiþilik Yönetim Kuruluna bir yýl süre ile sýnýrlý olarak devredilebilecektir. Bu halde, kanun gereði yöneticinin yapmakla görevli olduðu birtakým görevleri mevcuttur.

Yönetici, bu görevleri yerine getirirken vekil gibi sorumlu olmakla birlikte, görev süresinin sona ermesinden önce hesap verme yükümlülüðünü yerine getirmelidir. Hesap verme yükümlülüðünü yerine getiren yöneticinin kat malikleri tarafýndan ibrasýna karar verileceði gibi, bu yükümlülüðü yerine getirmeyen yönetici hakkýnda yasal yollara baþvurulabilecektir


Yorumlar

Top