GELECEÐÝ KAZANMAK ÝÇÝN DIÞ CEPHE ISI YALITIMI ÞART

GELECEÐÝ KAZANMAK ÝÇÝN DIÞ CEPHE ISI YALITIMI ÞART

Türkiye’de 2.5 milyonun üzerinde konutu yüzde 60’a varan enerji tasarrufu saðlayan dýþ cephe ýsý yalýtýmý ile tanýþtýran Dalmaçyalý, 8. Ýstanbul Karbon Zirvesi’nde Düþük Karbon Kahramanlarý ödülüne layýk görüldü.

 

Karbonu yönetmek, sera gazý salýmýný azaltmak ve iklim dirençli üretim için düzenlenen 8. Ýstanbul Karbon Zirvesi kapsamýnda ýsý yalýtýmýnýn lider markasý Dalmaçyalý, Düþük Karbon Kahramaný seçildi. 

 

Düþük Karbon Kahramanlarý Ödülü, her sene Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneði tarafýndan imalat, üretim ve ürünlerin düþük karbon ayak izi için sosyal ve teknik uygulamalarýyla ülkemizin karbon yönetimi kapasitesinin artýþýnda etki yaratarak, sürdürülebilir yaþamýn geliþimine katký veren kuruluþlara veriliyor. 

 

Filli Boya’dan Dalmaçyalý markasýnýn bu ödülü almasýndan mutluluk duyduklarýný belirten Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoðlu, Dalmaçyalý ile 2003 yýlýndan bugüne dek 2.5 milyonun üzerinde konutta ýsý yalýtýmý gerçekleþtirdiklerini aktardý. Tayfun Küçükoðlu “Isýtma ve soðutmada enerji tasarrufu saðlayan dýþ cephe ýsý yalýtýmý uygulamalarý ile yaklaþýk 32 milyon ton karbondioksit eþdeðeri sera gazý salýmýný engellemenin gururu ve mutluluðunu yaþýyoruz” dedi.

 

Küçükoðlu: “Sera etkisi yaratan gazlarýn atmosferdeki oranýný düþürmemiz gerekiyor”

 

Çevre ve Þehircilik Bakanlýðý, ÝTÜ ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneði’nin organizasyonuyla gerçekleþen Karbon Zirvesi’nde “Karbon Yönetimi ve Endüstri” paneline katýlan Küçükoðlu, þu bilgileri verdi: “Küresel ýsýnma ve iklim deðiþikliði; bilim insanlarý, ülke yönetimleri, uluslararasý kurumlar, kýsacasý tüm otoritelerce dünyamýzýn en önemli ortak problemi olarak tanýmlanýyor. Dünyamýzýn daha fazla ýsýnmasýnýn önüne geçmek zorundayýz. Bu ýsýnmaya yol açan baþta karbon olmak üzere sera etkisi yaratan gazlarýn atmosferdeki oranýný düþürmemiz gerekiyor. Bu ancak daha az enerji tüketerek mümkün. Yaygýn olarak kullanýlmakta olan fosil yakýtlar, karbon salýmýnýn baþlýca kaynaðý. Karbon nötr bir dünyaya ulaþmak noktasýndaki uluslararasý anlaþma ve düzenlemelere ne mutlu ki ülkemiz de katkýlar koyuyor. Biz de endüstri olarak sürdürülebilirliði sahiplenmiþ durumdayýz.” 

 

“Ýklim deðiþikliðiyle mücadele þehircilik ve mimaride deðiþime yol açýyor”

 

Küresel ýsýnma ve iklim deðiþikliði ile mücadelenin þehircilik ve mimaride deðiþimlere yol açtýðýna deðinen Küçükoðlu “Geleceðin binalarý yeþil binalar olmak zorunda ve bugünden bu yönde adýmlar atýldýðýný, endüstrinin kendini bu yönde geliþtirdiðini görüyoruz. Yüzde 60’a kadar tasarruf imkaný veren ýsý yalýtýmý yanýnda tüm ürünlerimizde çevre ve insan saðlýðýný esas alan inovatif çözümlerimizle dünyanýn geleceðinde pozitif bir etki oluþturmak istiyoruz” dedi.

Binalarda enerji tüketiminin detaylarýný da paylaþan Tayfun Küçükoðlu þu bilgileri verdi: “Türkiye’de enerji tüketiminin yüzde 31’i, yani üçte biri konutlarda tüketiliyor. Bu tüketimin yüzde 80’i de ýsýtma ve soðutma için harcanýyor. Dolayýsýyla ýsý yalýtýmýyla saðlayacaðýmýz enerji tasarrufu, gezegenimizin daha temiz ve saðlýklý olmasýný saðlýyor, ayný zamanda da iklim krizinde önemli bir çözüm oluþturuyor.”

Yorumlar

Top