GYODER’DE BAYRAK DEÐÝÞÝMÝ

GYODER’DE BAYRAK DEÐÝÞÝMÝ

Gayrimenkul sektörünün çatý kuruluþu olan GYODER’de Baþkanlýk görevini, uzun yýllardýr dernekte baþarýlý görevlere imza atan Neþecan Çekici devraldý. Çekici, bu görevlendirme ile yapý endüstrisinin ilk kadýn sivil toplum kuruluþu lideri oldu. Son 3 yýldýr GYODER’e Baþkanlýk yapan Mehmet Kalyoncu ise yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak deprem bölgesindeki çalýþmalara odaklanacak.

10 milyar dolarýn üzerinde piyasa deðerine sahip 268 üyesi ile gayrimenkul sektörünün tüm paydaþlarýný bir araya getiren GYODER’in Baþkanlýk görevini, dernekte uzun yýllardýr aktif görevlerde bulunan Neþecan Çekici devraldý. GYODER’e 3 yýl boyunca baþkanlýk yapan Mehmet Kalyoncu ise görevine GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam edecek. Yeni dönemde GYODER Baþkan Yardýmcýsý olarak görev alacak isimler de Ayla Heyfegil, Cem Yýlmaz, Tuðra Gönden, Mahmut Sefa Çelik, Yaðmur Yaþar ve Burak Kutluð olarak belirlendi.

3 Kasým’da düzenlenen basýn toplantýsýnda görevi Neþecan Çekici’ye devreden Mehmet Kalyoncu, “3 yýldýr büyük bir heyecan ve sorumlulukla yürüttüðüm GYODER Baþkanlýðý görevimi, Yönetim Kurulu’nda aldýðýmýz ortak kararla, 2011’den beri yönetimde aktif rol alan Neþecan Çekici’ye devrediyorum. Ben bu dönemde vicdanýmý dinleyerek kurucusu olduðum Türkiye Tasarým Vakfý çatýsý altýnda deprem bölgesindeki tasarým ve planlama çalýþmalarýna odaklanacaðýmdiye konuþtu.

 

GYODER, Mehmet Kalyoncu döneminde, 6 Þubat’ta yaþanan depremlerden sonra bölgede aktif olarak sorumluluk üstlenmiþ ve üyeleriyle birlikte tamamen gönüllü olarak 100 bin konutun master plan ve mimari projelerinin 3 ay gibi kýsa bir sürede hazýrlanmasýný saðlamýþtý.

 

SEKTÖR STK’LARINDA ÝLK KADIN LÝDER

Yeni dönemde GYODER Baþkaný olarak görev yapacak olan Neþecan Çekici, 2003 yýlýnda üye olarak katýldýðý GYODER’de 2011 yýlýndan bu yana yönetim kurulu üyesi olarak görev alýyordu. Son olarak Baþkan Yardýmcýlýðý görevi yapan Neþecan Çekici basýn toplantýsýnda yaptýðý konuþmada “Sayýn Kalyoncu liderliðindeki yönetim kurulumuzun, deðerli baþkan yardýmcýlarýmýzýn, icra kurulumuzun, komitelerimizin ve çok kýymetli üyelerimizin destekleri ile 3 yýldýr birçok projenin ilk tohumlarýný attýk ve hepsinde de sektörümüze ve kamuya yarar saðlayabilecek bir aþama kaydettik. GYODER olarak, sektörün kuvvetli desteði ile devam eden projelerimize ivme kazandýrarak kararlýlýkla ilerleyeceðiz. Bu yeni dönemde iþ birliði ve dayanýþma ruhuyla, gayrimenkul sektörümüzü daha ileriye taþýmak için birlikte çalýþacaðýz” dedi.

 

Neþecan Çekici, bu görevlendirme ile Türkiye’de yapý endüstrisinin ilk kadýn sivil toplum kuruluþu lideri oldu.

4T SERTÝFÝKASI GELÝYOR

Neþecan Çekici, GYODER olarak son dönemde Yeni Konut Modeli de dahil pek çok yenilikçi projeye imza attýklarýný söyleyerek, “Bu dönemde de GYODER’in ana vizyonu olan 4T yani Teknoloji, Tasarým, Tabiat ve Toplum prensiplerini her fýrsatta vurgulamaya devam edeceðiz. 18. GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nde de açýkladýðýmýz gibi PwC ortaklýðýnda vereceðimiz 4T Sertifikasý ile tüm bu ilkelerin sektörümüzdeki en iyi uygulamalarýný keþfetmeye, takdir etmeye ve yaygýnlaþtýrmaya çalýþacaðýz” dedi.

PROPTECH HUB VE DESIGN HUB HAYATA GEÇTÝ

Kýsa zaman önce YTÜ Yýldýz Teknopark iþ birliðiyle GYODER YTU Startup House-Proptech HUB Giriþimcilik Merkezi’ni hayata geçirdiklerini, Design Hub ile de tasarým ekosistemini desteklediklerini söyleyen Neþecan Çekici, “GYODER olarak; þehirlerimizi baþta deprem olmak üzere afetlere hazýr hale getirmek, yeniden yapýlanma sürecinin stratejisini oluþturmak ve uygulamak hedefiyle faaliyet gösterecek olan CITYLAB Türkiye merkezini kurmak için çalýþmalarýmýza devam ediyoruz. Bu platform ile yeni fikir ve teknolojileri benimseyerek kentlerimizin daha yaþanabilir, sürdürülebilir, her canlýnýn yaþam hakkýna saygýlý, dirençli ve eþitlikçi yaþam alanlarý olmasýný amaçlýyoruz” diye konuþtu.

ÜNÝVERSÝTELERLE ÝÞ BÝRLÝKLERÝMÝZ DEVAM EDECEK

Eðitimin her zaman kendileri için öncelikli konularýn baþýnda yer aldýðýný söyleyen Çekici, “Sektörün geliþmesi, içinde istihdam edilen insan kaynaðýna yatýrým ile olabilir. Eðitim, Yayýnlar ve Bilgi Üretimi Komitemizin çalýþmalarý ile bu alanda taþýyýcý platformumuz olan GYODER Akademi bu kapsamda önemli bir rol üstleniyor. Ankara Üniversitesi, Ýstanbul Ticaret Üniversitesi, Ýstanbul Teknik Üniversitesi, Özyeðin Üniversitesi ve Yýldýz Teknik Üniversitesi ile de çeþitli akademik iþ birliklerimizi devam ettireceðiz” dedi.

PAZAR YERÝ ÝLE FIRSATÇILIÐIN ÖNÜNE GEÇÝLECEK

GYODER Eðitim, Yayýnlar ve Bilgi Üretimi Komitesi önderliðinde hazýrlanan GYODER Gösterge ile de sektörle ilgili olan tüm kesimler için önemli bir veri kaynaðý sunduklarýný hatýrlatan Çekici, “Üzerinde çalýþmaya devam edeceðimiz bir diðer projemiz ‘Konut Projeleri Ýçin Pazar Yeri’. Son dönemde herkesin aklýný kurcalayan fiyatlar konusundaki manipülasyon ve fýrsatçýlýk endiþesini ortadan kaldýrmayý hedefliyoruz” þeklinde konuþtu.

Yorumlar

Top