TÜRKÝYE GERÇEK EKONOMÝK BÜYÜMEYÝ GERÇEKLEþTÝREBÝLÝR MÝ?

TÜRKÝYE GERÇEK EKONOMÝK BÜYÜMEYÝ GERÇEKLEþTÝREBÝLÝR MÝ?

Odeabank, ikinci kez ayrýcalýklý bir zirveye ev sahipliði yaptý. "Türkiye Ekonomisinin Bugünü ve Geleceði" baþlýðýyla düzenlenen zirveye, dünyanýn önde gelen ekonomistlerinden Daron Acemoðlu konuþmacý olarak katýldý.

Odeabank, Varlýk Yönetimi Ekonomi Zirvesi'nin ikincisini düzenleyerek dünyanýn önde gelen ekonomistlerinden Daron Acemoðlu ile "Türkiye Ekonomisinin Bugünü ve Geleceði?" ne ýþýk tuttu. Zirve, Odeabank müþterileri ve ekonomi basýnýnýn önemli temsilcilerini biraraya getirdi. Zirveye katýlamayan Odeabank müþterileri de bilgisayarlarýndan ve mobil cihazlarýndan Odeabank'ýn web sitesine giriþ yaparak konferansýn canlý web yayýnýný izledi. Katýlýmcýlar ayrýca konferans süresince twitter'a girerek "#odeazirve" hashtag'i ile konuþmacýlara sorularýný ilettiler.

Zirvenin açýlýþ konuþmasýný yapan Odeabank Bireysel Bankacýlýktan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Cem Muratoðlu, Dünya'da geliþen teknoloji ve buna baðlý olarak deðiþen tüketim þekillerine dikkat çekti ve sözü konuþmacýlara býraktý.

Muratoðlu'nun ilk sözü verdiði  Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, yaþanan geliþmeleri doðru yorumlayabilmek ve saðlýklý öngörülerde bulunabilmek için gerçekçi analizler yapmanýn önemine vurgu yaparak, "Sýfýrdan kurduðumuz Bankamýz ile sektörümüze farklý ve yeni bir soluk getirdik. Sektöre böylesi hýzlý bir giriþin ardýndan 2014 yýlý bizler için baþarýlarýmýzý pekiþtirdiðimiz ve saðlýklý büyümeye devam ettiðimiz bir dönem oldu. Müþteri odaklý yenilikçi banka yaklaþýmýmýz ile sektör sýralamasýnda bu yýl bir basamak daha yükseldik. 49. sýrada girdiðimiz sektörde 13. mevduat bankasý, 10. özel mevduat bankasý olduk. Türkiye Bankacýlýk Sektörü gibi rekabetin en üst noktalarda olduðu bir alanda bu sonuca ulaþmanýn, sadece ülkemizde deðil uluslararasý platformlarda da bir "baþarý hikayesi" olarak nitelendirildiðini belirtmek isterim. Göstermiþ olduðumuz üstün performans sonucu 2014 üçüncü çeyrekte aktiflerimizi 22,0 milyar TL'ye yükseltirken, kredilerimiz 15,4 milyar TL'ye, mevduatlarýmýz da 17,8 milyar TL'ye ulaþtý. Bugün itibariyle 48 þubemiz ve 1387 çalýþanýmýz var. Her adýmýmýzý sonsuz bir heyecan içerisinde atarken kurduðumuz yapýnýn saðlýklý bir þekilde büyüyor olmasý bizleri mutlu ediyor" dedi.

Türk ekonomisi için gizli tehlikeler

Zirvede ünlü ekonomist Prof. Daron Acemoðlu ise Türkiye ekonomisinin bugününü deðerlendirdi, gelecek öngörülerini, Türkiye'de ve dünyada yakýn dönemde yaþanan geliþmeler ýþýðýnda yorumlayarak katýlýcýmlarla paylaþtý. Son dönemde Türk ekonomisindeki canlanmanýn kökeni ve sorunlarýný deðerlendiren Daron Acemoðlu konuþmasýnda, Türk ekonomisi için global sorunlar, içteki gizli tehlikeler ve ihtimalleri sýraladý.

Otoritelerin dile getirdiði  yaklaþýk yüzde 3'lük büyüme öngörüsünün Türkiye için yeterli olmadýðýný savunan Acemoðlu, "Türkiye'nin sahip olduðu büyüme potansiyelini tam olarak gerçekleþtirebilmesi için daha fazla üretim ve teknoloji yatýrýmýnýn yanýsýra ekonomik ve siyasal reformlarla desteklenmesi gerekiyor. Özellikle giriþimcilere, yenilikçi iþ adamlarýna açýk bir ortam hazýrlanmasý çok önemli bir faktör. Aksi takdirde Türkiye geliþmekte olan ülkeler sýnýfýnda olmaya devam edebilir" dedi.

Türkiye ekonomisinin devlet kontrolünde ilerlediðini söyleyen Acemoðlu, "Türkiye'nin daha yetenekli, iyi eðitimli ve kalifiye insan kaynaðýna ihtiyacý var. Yapýsal reformlara aðýrlýk verilmesi, yenilikçi politikalarýn benimsenmesi gerekli. Türkiye ancak bu þekilde gerçek ekonomik büyümeyi gerçekleþtirebilir" dedi.

Yorumlar

Top