AKBAL: 'FUZUL VENTURES OLARAK STRATEJÝK ORTAKLIKLAR KURMAK ÝSTÝYORUZ'

AKBAL: 'FUZUL VENTURES OLARAK STRATEJÝK ORTAKLIKLAR KURMAK ÝSTÝYORUZ'

Fuzul Ventures Yönetim Kurulu Baþkaný Y. Furkan Akbal, Fuzul Ventures olarak giriþimcilik ekosistemi içerisinde stratejik ortaklýklar kurmak istediklerini söyledi. Akbal, “Dijital devrimin içerisindeyiz.” dedi.

30 yýlý aþkýn bir süredir pek çok farklý sektörde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin köklü kurumlarý arasýnda yer alan Fuzul Holding’in genç iþtiraki Fuzul Ventures’ýn Yönetim Kurulu Baþkaný Y. Furkan Akbal, Türkiye’deki inovasyon ve giriþimciliði merkeze aldýðý açýklamalarda bulundu.  

Start-up’larla Güç Birliðine Hazýrýz

Yönetim Kurulu Baþkaný olduðu Fuzul Ventures’la ile ilgili açýklamalarda bulunan Furkan Akbal, “Bizim start-up ekosistemine yaklaþýmýmýz, sadece bir finansal getiri elde etmek deðil. Biz ayný zamanda þirketimizi daha dinamik hâle getirebilmek adýna stratejik ortaklýklar kurmak da istiyoruz. Portföyümüzün büyük çoðunluðunu, Fuzul Holding’in faaliyet gösterdiði sektörlerde oluþturmayý arzu ediyoruz. Böylelikle tüm süreçlerimizi optimize etme, verimliliðimizi artýrma ve daha çok müþteriye en iyi þekilde hizmet verme amacýmýza da uygun bir adým atmýþ oluyoruz.” ifadelerini kullandý. 

Çaða entegre olmanýn önemini de vurgulayan Akbal, “Çaðýn dinamiklerini ile yeni nesilin taleplerini anlamak, bunlara karþýlýk verebilmek ve trendleri doðru okuyabilmek çok önemli. Dolayýsýyla biz aslýnda start-up’lara yatýrým mantýðýyla deðil, iþ birliði ve güç birliði mantýðýyla bakýyoruz. Start-up’larýn sahadaki performanslarýný gerçek manada ölçebilecekleri alanlar oluþturmaya çalýþýyoruz, müþterileri oluyoruz ve stratejik yönetim kadromuzla onlara güçlü bir rehberlik hizmeti sunuyoruz. Özetlemek gerekirse Fuzul Ventures olarak hem kendi þirketlerimizi dinamik tutuyoruz hem start-up’larý destekliyoruz hem de ülke ekonomisine katma deðer saðlýyoruz.” ifadelerini kullandý.

Yatýrýmcý, Giriþimci ve Kamu Ýþ Birliði ile Dijital Devrimi Yakalayacaðýz 

Sayýsal verilerden de bahseden Akbal þöyle konuþtu: “2018 yýlýnda Türkiye’de giriþimcilik ekosistemine yapýlan yatýrým 80 milyon dolar civarýndaydý. 2022’e geldiðimizde 1.7 milyarlar dolara ulaþtýk. Baktýðýnýz zaman 20 katlýk bir büyüme oldu. 2023’e geldiðimizde her ne kadar yatýrým miktarý özelinde biraz gerileme olduðu görülse de sizlerin de bildiði üzere yüzyýlýn en büyük afeti ve seçim gündemiyle gayet yoðun bir dönemdi. 2024 yýlý ilk çeyrek verilerine henüz açýklandý ve geçen yýlýn ilk çeyreðine nazaran hýzlý bir yýl baþlangýcýndan söz edebiliriz. Bu ivmenin istisnalar dýþýnda da bu þekilde devam edeceðini düþünüyorum. Çünkü Türkiye gerek yatýrýmcýsý, gerek giriþimcisi, gerekse kamu otoritesiyle ekosistemi cesaretlendiren bir yaklaþým içerisinde. Altyapý yatýrýmlarý ve regülasyonlar hýz kesmeksizin geliþmeye devam ediyor. Altyapý demiþken 2004 yýlýna kadar 12 olan teknopark sayýsý, günümüzde 100’ü aþmýþ durumda. Bu merkezlerden çýkacak giriþimcileri düþündükçe yarýnlar için çok heyecanlý olduðumu ifade etmeliyim.”

Savunma Sanayisindeki Baþarýyý, Tüm Sektörlerde Yakalamak Mümkün

“Türkiye’de son yýllarda ciddi manada ivmelenen bir teknoloji ekosistemi var.” diyen Akbal, “Son dönemde start-up’lar daha çok gündemimizde yer almaya baþladý. Bu dönemi hem giriþimcilik devrimi hem de dijital devrim olarak adlandýrabiliriz. Hepimizin bildiði gibi tarihte kimi dönemler oldu. Bunlarý icat eden, öncü olan ya da uyum saðlayabilen ülkeler öne geçtiler. Türkiye olarak bu dijital devrime uyum saðlayarak hýzlý adýmlarla pek çok konuda öne geçebilecek konumda. Örneðin; Türkiye millî savunma sanayisindeki atýlýmýyla bundan 20 yýl önce ithalata baðýmlý kalemlerde yerli teknoloji üretimiyle dünyanýn en iyileri arasýnda yer bulmaya baþladý. Bu baþarýyý, tüm sektörlerde yakaladýðýmýz takdirde Türkiye’nin sürdürülebilir kalkýnmasýnda ciddi atýlýmlar yapmýþ olacaðýz.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

 

Yorumlar

Top