AFRİKA PARLAMENTOSUNUN LOJMANLARI TÜRKİYE'DEN

AFRİKA PARLAMENTOSUNUN LOJMANLARI TÜRKİYE'DEN

Orta Afrika ülkeleri arasında stratejik bir geçiş noktası olan Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede toplam 10 bin adet Sosyal Konut Projesi'nin anlaşması gerçekleştirildi.

Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk'ün liderliğinde Kamerun'a giden heyet, Çevre ve şehircilik Bakanı Madame Jean Claude Mbwentchou ile imzaları atmak üzere bir araya geldi. Bir yılı aşkın bir süredir görüşmeleri devam eden projesinin bütçesi 1 milyar 183 milyon dolar değerinde. Yapılacak olan projelerin en büyük özelliği ise, Afrika ülkelerinde ki ilk toplu sosyal lojman projesi olması.

Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet Lüks Parlamento Konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede 10 bin adet Sosyal Konut Projesi toplam 10 ayrı arazide kategorilere ayrılmış şekilde anahtar teslim olarak tasarlandı. Proje arazilerinin içerisinde; okullar, hastaneler, alışveriş alanları, karakollar ve spor komplekslerinin olacağı, midi ölçekte bir şehir olarak planlandı. Parlamenterler için tasarlanan 660 adet konutun her biri 550m2 büyüklüğündeyken, devlet çalışanları için tasarlanan 10 bin adet konutun büyüklüğü ise 115m2 olacak. Projenin  toplam teslimat süresi 60 ay olarak planlanıyor.

Tüm malzeme ve ekipmanlar Türkiye'den

Öztürkler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Orta Afrika'nın incisi Kamerun'un Başkenti Yaounde'deki konut projemizle ilgili tüm arazi ve yer teslimlerini aldık. Arazilerde zemin etütleri bitmek üzere. Tüm detay projeler, uygulama projeleri onaylandı ve projelerin yapımı aşamasına geçildi. Mühendis kadrolarımız tarafından uzun ve detaylı bir şekilde gerekli tetkikleri gerçekleştirdik ve altyapı çalışmalarını tamamlandık. Yaounde'nin ilk sosyal lojman projesini Öztürkler olarak hayata geçirmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Afrika ile gerçekleştirdiğimiz bu projeler uluslararası arenada bayrağımızın dalgalanmasına vesile olurken aynı zamanda ekonomimize ve inşaat sektörüne de ciddi katkıları bulunuyor. Afrika ülkelerinde üretim olmadığı için kullanılacak olan tüm malzeme ve ekipmanları Türkiye'den tedarik edeceğiz. Dolayısıyla ülkemizde konut yapımında kullanılan ürünlerin üreticilerini de bu proje kapsamında Afrika pazarına sokmuş olacağız. Ayrıca iş gücü bakımından büyük bir ivme kazanacağımızı söyleyebiliriz. Projenin bu aşamaya gelişinde çalıştığımız tüm beyaz yakalı personelimiz Türkiye'den. Projenin hızla devam edecek ileriki dönemlerinde daha fazla beyaz yakalı personele ihtiyacımız olacak ve tercihimiz yine ülkemizde yetişmiş uzmanlardan yana olacak" dedi.

Yorumlar

Top