ALİAğA'DA SANAYİCİYE İMAR MÜJDESİ

ALİAğA'DA SANAYİCİYE İMAR MÜJDESİ

Aliağa'nın yıllardır çözülemeyen imar sorununda mutlu son. Aliağa Belediyesi 1/1000 ölçekli imar planlarının hazırlanması konusunda harekete geçti. İmpo İmar ekipleri 6 ay içinde yeni planları hazırlamış olacaklar. Yeni planlarla birlikte imar sorunundan dolayı ruhsat alamayan tesisler rahat nefes alacak

Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliağa'nın imar sorunu çözümleniyor.  Halen 42 firmanın faaliyette olduğu, yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edildiği bölgenin 1/1000 ölçekli imar planlarının hazırlanması için Aliağa Belediyesi, İmpo İmar ekiplerine yetki verdi. İmpo İmar, 6 aylık süre içinde bölgenin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu ile koruma amaçlı imar planı revizyonlarını gerçekleştirecek. Konusunda uzman şehir plancıları, harita mühendisleri ve mimarlardan oluşan deneyimli kadro, imar sorununu çözecek.

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Aliağa'da planlamanın; kentin gelişim hızına yetişemediğini, çarpık yapılaşma, yeni imar alanlarının yokluğu, altyapı, trafik, otopark, sosyokültürel alan eksikliği gibi önemli sorunların bugüne kadar çözüm bulmadığını söyledi.

Aliağa'da yatırım yapmada sorunlar yaşandığını anlatan Oflaz, imarsızlıktan dolayı münferit plansız yapılaşmaların yeni imar planları sonrası ruhsat alabilecek hale geldiğini açıkladı. İmarlı sanayi alanlarının genişleyeceğini, kentte istihdam ve üretimin artacağını belirten Hüseyin Oflaz sözlerini şöyle sürdürdü: "şu anda Aliağa'da en büyük sanayi kuruluşları konumlanmış durumda. Yeni imar planları sonrası bunların doğal olarak enerji ve liman bağlantılarıyla ilgili problemleri çözülecek. Bölgenin yatırım iklimi ve atmosferi değişecek. Aliağa'daki en büyük sorunlar arasında gösterilen kara ve liman yollarının yetersizliği giderilecek. "

1970'li yıllarda ağır sanayi bölgesi ilan edilen Aliağa'da 20'den fazla fabrikanın yapımı sürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olan rafineriye ev sahipliği yapan Aliağa'nın, önümüzdeki yıllarda büyük göç alması bekleniyor. Büyük yatırımlara ev sahipliği yapan Aliağa'da SOCAR'ın Petkim Yarımadası'nda yürüttüğü 10 milyar dolarlık yatırımın en önemli ayağı olan 5.6 milyar dolarla kurulacak Star Rafinerisi, dünyanın 10'uncu büyük limanı olacak Kuzey Ege Çandarlı Limanı, SOCAR'a ait Türkiye'nin 3'üncü büyük konteyner terminali olacak Petlim, Kolin ve Tayfun şirketlerinin LNG Terminalleri, Genel Energy'nin terminal yatırımları bulunuyor.


Yorumlar

Top