ENGELLERE KARşI SCHINDLER FARKINDALIğI

ENGELLERE KARşI SCHINDLER FARKINDALIğI

Schindler Türkeli çalışanları, engellilerin yaşadığı zorlukları deneyimleyerek öğreniyor, yaptıkları işin hayata nasıl dokunduğunu fark ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun yaptığı, "Türkiye Engelliler Araştırması"na göre ülke nüfusunun yüzde 12.29'u engelli. Yani neredeyse 8.5 milyon engelli vatandaşımız var. Bu kişilerin sadece yüzde 20'si doğuştan bir engele sahip. Bu, yaklaşık 7 milyon kişinin sonradan engelli olduğu anlamına geliyor. Bu da gösteriyor ki, engellilik büyük oranda önlenebilir.
 
Kilit nokta eğitim
 
Sonradan meydana gelen engelliliğin en büyük nedeni "kaza". Bunun önüne geçmenin yolu ise eğitim. Schindler Türkeli'nin hizmete açtığı eğitim merkezinde yapılan her çalışmanın altındaki gaye de işte tam olarak bu?à Asansörlerin ve yürüyen  merdivenlerin  montaj ve bakım kalitelerini arttırarak arızalanmalarını ve dolayısıyla kazaya neden olmalarını engellemek, insan sağlığını korumak ve engelli vatandaşların hayatlarına dokunabilmek.

Asansör  ve yürüyen merdivengibi  çözümler günlük  hayata konfor sunarken, pek çok engelli  için gününe "erişim" sunmak anlamına geliyor. Çünkü kendileri için planlanmamış şehirlerde yaşıyor, okula ulaşamıyor, işe gidemiyor, sosyalleşecekleri bir ortam bulamıyor, inemiyor, çıkamıyor, hayata karışamıyorlar.

Schindler Türkeli, eğitim merkezinde onların karşılaştıkları bu zorlukları simüle eden bir parkur hazırladı. Çalışanlar, engelli  vatandaşlarımızın  yaşadığı zorlukları bu parkurda yaşayarak öğreniyor ve yaptıkları işin engelli insanlar için ne kadar hayati olduğunu anlıyorlar.
 
Hazırlanan bu parkur, kolay unutulmayacak bir deneyim sunduğu için hem iş güvenliğinin sözde kalmayıp uygulanmasında etkili oluyor, hem de engelli vatandaşlarımız konusundaki farkındalığın sürekliliğini sağlıyor.
 

Yorumlar

Top