RÖNESANS GELECEðÝN MÝMAR VE MÜHENDÝSLERÝNÝ AðIRLADI

RÖNESANS GELECEðÝN MÝMAR VE MÜHENDÝSLERÝNÝ AðIRLADI

Geleceðin mimar ve mühendislerine yönelik "Geleceði Tasarla" çaðrýsýyla proje yarýþmasý açan Rönesans, üniversite öðrencisi gençleri Ýstanbul'da aðýrladý. 15 üniversiteden Ýstanbul'a gelen 15 genç, Rönesans Holding'in, LEED sertifikalý projelerini gezdi, yeþil bina ve çevre dostu sistemleri konusunda bilgi aldý.

Projelerinde insan unsurunu önde tutan ve yetiþmiþ insan gücünün önünü açmayý hedefleyen Rönesans Holding, üniversiteler arasýnda düzenlediði ve yoðun baþvurunun görüldüðü "Sürdürülebilir Geleceði Tasarla" yarýþmasý kapsamýnda 15 üniversiteden gelen 15 genci Ýstanbul'da aðýrladý, projelerini gezdirdi.

Uluslararasý piyasalarda küresel bir oyuncu haline gelen ve Türk inþaat sektörünü dünyanýn 16 farklý ülkesinde baþarýyla temsil eden Rönesans, düzenlediði gezi programýyla, kuruluþundan bu yana geçen 21 yýlda geldiði aþamayý gençlerle paylaþtý. Ýstanbul programýyla, gençlere Holdingin inþaat ve mimarlýk alanlarýndaki yenilikçi yaklaþýmýnýn ve dinamizminin aktarýlmasý, ayný zamanda geleceðin mühendis ve mimarlarýnýn vizyon sahibi olmalarýna katký saðlanmasý hedeflendi.

"Yeni yýldýzlar kazanacaðýz"
15 farklý üniversiteden gelen ve öðrenci konseyleri aracýlýðýyla seçilen 15 genç, ilk olarak bir Rönesans yatýrýmý olan Kozzy AVM'de Rönesans Holding yöneticileri ile öðle yemeðinde bir araya geldi. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Ýletiþim ve Varlýk Yönetimi Grup Baþkaný Süha Günel ve Rönesans Holding Proje Yönetimi Müdürü Dr. Onur Tokdemir ile buluþan öðrenciler, sektörün dinamikleri hakkýnda fikir alýþveriþi yapma imkaný buldular.

Yemekte konuþan Süha Günel, Holdingin gençlere verdiði öneme dikkati çekerek, Rönesans olarak öðrenmenin sürekliliðine inandýklarýný ve Türkiye'nin geleceðini þekillendirecek gençlerin kendi sýnýrlarýný aþmasýný istediklerini söyledi. Bu hedef çerçevesinde, "Sürdürülebilir Geleceði Tasarla" sloganýyla üniversitelerarasý proje yarýþmasý düzenlediklerini hatýrlatan Süha Günel, þöyle devam etti: "Yeþil Bina ve Çevre Dostu Sistemler temalý yarýþmada öðrenciler; çevre dostu, kalýcý deðerler taþýyan yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir projeler geliþtirmek için çalýþacaklar. Bu sayede, gençlere hem yaratýcý bir proje hazýrlama hem de kendi geleceklerini tasarlama fýrsatý sunuyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün 'Geleceðin ümidi, ýþýklý çiçekleri onlardýr. Bütün ümidim gençliktedir' sözlerinde de ifade ettiði gibi sizlere güveniyoruz. Bu yarýþmayla yeni yýldýzlar kazanacaðýmýza ve sizlerin bizim yaptýðýmýz projelerden daha iyilerini yapacaðýnýza inanýyoruz. Esas gelecek sizlersiniz. Ýþ hayatýna erken atýlmanýz çok önemli. Bu yarýþma ile sektörü daha yakýndan tanýma fýrsatý buluyorsunuz, bu fýrsatý iyi deðerlendirmenizi öneririm."

Yüzde 100 yeþil enerjili Rönesans Tower
Rönesans Holding Proje Yönetimi Müdürü Dr. Onur Tokdemir, "Sürdürülebilir Geleceði Tasarla" yarýþmasý kapsamýnda bugüne kadar 19 ildeki 27 üniversitede seminerler düzenlediklerini, 2 ay gibi kýsa bir sürede 2 bin 592 öðrenciye ulaþtýklarýný bildirdi. Tokdemir, seminerlerde gençlerle paylaþtýklarý Rönesans'ýn yalýn inþaat, yapý bilgi modellemeleri ve çevre dostu bina tasarýmlarýný þimdi de öðrencilere Ýstanbul'da yerinde gözlemleme imkaný tanýdýklarýný anlattý. Üniversite öðrencilerine, Rönesans Holding'in bugüne kadar hayata geçirdiði yeþil projeler ve bu projelerin en yenisi Rönesans Tower hakkýnda da bilgi veren Tokdemir, þunlarý söyledi: "Rönesans Gayrimenkul Yatýrým tarafýndan Ýstanbul Kozyataðý'nda geliþtirilen Rönesans Tower, 44 katlý A Sýnýfý bir ofis projesi. 185,5 metre yüksekliðindeki kule, Amerikan Yeþil Bina Konseyi (USGBC) tarafýndan geliþtirilen ve Dünyanýn en önemli gönüllü sertifikalarýndan biri olan LEED sertifikalarýnýn en üst sýnýfý olan (LEED Platin Sertifikasý) sahibi. Türkiye'nin ilk LEED Platin Sertifikalý Yüksek Yapýsý olan Rönesans Tower'ýn hem mimarlýk hem de mühendislik literatürüne girecek birçok özelliði bulunuyor.

Yüzde 100 yeþil enerjili Rönesans Tower'da yüzde 26 enerji tasarrufu, þebeke suyu baðlý olmadan, kurulan depolardaki yaðmur suyunun kullanýmýyla sulama ihtiyacýnýn tamamý karþýlanýyor ve yüzde 45 su tasarrufu saðlanýyor ve gün ýþýðýndan yüzde 90 oranýnda yararlanýlýyor. Yerden deplasmanlý havalandýrma sistemi ile Rönesans Tower'ýn tüm alanlarýna yüzde 100 temiz hava saðlanýyor. Ayrýca, deprem güvenliði için çok önemli olan ve Türkiye'de ilk defa uygulanan "outrigger" sistemiyle deprem yükleri sönümlendiriliyor."

Sürdürülebilir projeleri yerinde gördüler
Aralarýnda ODTÜ, ÝTÜ, Boðaziçi, Mardin Artuklu, Gaziantep, Selçuk ve Erciyes üniversitelerinin de bulunduðu mimarlýk ve mühendislik fakültelerinden gelen gençler daha sonra, eðitim-öðretime bu yýl açýlan TED Rönesans Koleji'ni gezdiler. Gezide geleceðin mimar ve mühendislerine, Türkiye'de LEED Altýn Sertifika'yý alan ilk özel okul olan kolejin, tüm yaþam alanlarýnýn en üst düzeyde çevreci yaklaþýmla tasarlandýðý ve inþa edildiði bilgisi verildi.

TED Rönesans Koleji'nin ardýndan üniversiteli gençler, Türkiye'nin en büyük ofis geliþtiricisi firmanýn RönesansBiz Küçükyalý Ofis projesini ziyaret ettiler. Verimlilik esasýna dayalý tasarým ve mimari anlayýþla geliþtirilen, LEED Gold sertifikasý adayý RönesansBiz Küçükyalý, geleneksel binalara kýyasla yüzde 43 su tasarrufu ve yüzde 38 oranýnda enerji verimliliði saðlýyor.

27 üniversitede seminerler verildi
2014 yýlýnda dünyanýn en büyük uluslararasý inþaat þirketleri arasýnda 53'üncü sýraya yükselen Rönesans Holding'in, geleceði þekillendirecek gençlerle tanýþmak ve sinerji oluþturmak için düzenlediði yarýþma öðrencilerin yoðun ilgisiyle karþýlandý. "Sürdürülebilir Geleceði Tasarla" sloganýyla gerçekleþen yarýþmaya, Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin 3. ve 4. sýnýf mimarlýk ve mühendislik fakültesi öðrencileri, takýmlar halinde katýlabiliyorlar. "Yeþil Bina ve Çevre Dostu Sistemler" temalý yarýþmada öðrenciler; çevre dostu, kalýcý deðerler taþýyan yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir projeler geliþtirmek için çalýþacaklar.

Yarýþma kapsamýnda bugüne kadar Türkiye'nin farklý illerindeki üniversitelerde 'Sürdürülebilirlik' ve 'Çevre Dostu Sistemler' konusunda seminerler de düzenlendi. Ýstanbul, Trabzon, Ankara, Malatya, þanlýurfa, Ýzmir, Adana, Mardin, Gaziantep, Eskiþehir, Bursa, Konya, Erzurum, Kahramanmaraþ, Mersin, Kayseri, Edirne, Kocaeli, Balýkesir'de 27 üniversite ziyaret edildi ve buralardaki seminerlerde gençlere Rönesans'ýn 'Yalýn Ýnþaat' prensipleri ve yeþil binalar hakkýnda bilgi verildi.

Çevrenin öneminin ve çevre konusunda artan kaygýlarýn farkýnda olarak, yeþil projeler konusunda yoðun olarak çalýþan, yeþil hizmetler sunan ve kaynaklarýn korunmasýný saðlayan Rönesans Holding'in söz konusu yarýþmasýna, bugüne kadar 78 üniversiteden 912 genç baþvuruda bulundu. 297 kiþi ve 104 grupla en fazla baþvurunun geldiði Ýstanbul'u, 95 kiþiyle Gaziantep, 92 kiþiyle Ankara ve farklý sayýlarýyla Ýzmir, Kocaeli, Eskiþehir, Mardin, Trabzon ve öteki iller izliyor.

Yarýþmaya katýlacak gençlerin proje teslimi için 13 þubat 2015'e kadar baþvurmalarý gerekiyor. Sonuçlar ise 27 þubat 2015 günü açýklanacak.

Yorumlar

Top