ANKARA'NIN YENÝ CAZÝBE MERKEZÝ BAðLICA BÖLGESÝ

ANKARA'NIN YENÝ CAZÝBE MERKEZÝ BAðLICA BÖLGESÝ

Ankara'nýn ana geliþim aksý olan batý yönündeki Baðlýca bölgesi, kentin yeni cazibe merkezi olmaya aday görülüyor.

Baþkent Ankara nüfusu en hýzlý artan, ekonomisi hýzla geliþen illerden biri?à Buna koþut olarak hýzlý bir yapýlaþma süreci yaþayan Ankara'nýn çehresi hýzla deðiþiyor. Adeta dev bir þantiyeye dönüþen Ankara'nýn ana geliþim aksý ise batý yönünde?à Bu aksta art arda yeni ve deðerli yatýrým bölgeleri ortaya çýkýyor. Hýzla yapýlaþan bu bölgeler kýsa sürede deðerini katlayýp primini alýyor. þimdi ise ayný akstaki Baðlýca, Ankara'nýn yeni cazibe merkezi olmaya aday...

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortaðý Köksal Ünal, son dönemde Ankaralýlarýn Baðlýca bölgesine olan yoðun ilgisi ve bölgede yatýrým yapan müteahhit sayýsýndaki ciddi artýþa dikkat çekiyor. Ankara'nýn batý yönündeki geliþim aksýný oluþturan Eskiþehir yolunun solundaki bölgede son yýllarda hýzlý bir kentleþme yaþanýrken, Baðlýca'nýn da yer aldýðý yolun saðýna ilginin görece düþük kaldýðýna iþaret eden Ünal, sol hattaki geliþimin büyük ölçüde tamamlanmasýyla artýk gözlerin Baðlýca'ya çevrildiðini belirtiyor. Bölgedeki ciddi kamu yatýrýmlarýna da deðinen Ünal, Ankara Üniversitesi'nin 2.000 dönüm alan üzerinde kuracaðý Saðlýkta Mükemmeliyet Merkezi ve Saðlýk Teknoparký yatýrýmýnýn da Baðlýca'nýn geliþimine ivme kazandýrdýðýna iþaret ediyor ve "Müteahhitler önümüzdeki 5 yýl içinde yapacaklarý projelerin en az bir tanesinin Baðlýca'da olmasýný isteyecekler" öngörüsünde bulunuyor.

"Büyük müteahhitler için Baðlýca'nýn zamaný geldi"
Ankara'nýn yeni cazibe merkezi olmaya aday Baðlýca'yý gayrimenkulde akýlcý yatýrýmýn adresi olarak gösteren Ünal'ýn deðerlendirmesi þöyle: "Yýllardýr Eskiþehir yolunun solu deðerli ama saðýndan bir þey olmaz diye konuþuldu. Baðlýca aslýnda 'yolun solu ne kadar deðerliyse yolun saðý da o kadar deðerlidir'in karþýlýðý... Yolun solunda artýk bir yer kalmadý. Artýk gözler Baðlýca'da... Ümitköy'ün benzeri bir þehir Baðlýca'da kuruluyor ve daire fiyatlarý da 450-500 bin lira. Böyle olunca da insanlar buraya hücum etmeye baþladýlar. Son bir buçuk iki yýldýr müteahhit sayýsýnda da ciddi bir artýþ var. Ama aslýnda Baðlýca'nýn ihtiyacý olan þey marka müteahhit... Baðlýca'nýn içerisinde küçük ve orta ölçekli müteahhitler iþ yapabiliyorlardý. Ama þimdi Ankara üniversitesinin kenarýnda ki arsalarda her bir parsel en küçük 200 metrekarelik dairelerden oluþuyor. Dolayýsýyla Baðlýca'nýn orta seviyenin üstündeki ya da 3-4 tane müteahhidin birleþtiði bir yapýya ihtiyacý var. Onlar da bugüne kadar Çankaya'da, Ümitköy'de ve Ýncek'te inþaat yaptý. þimdi de Baðlýca'da yapma zamanlarý geldi. þu anda zaten Baðlýca dýþýnda 200-300 dairelik bir konutu yapabilecekleri bir arsa yok Ankara'da."

"Baðlýca üç-dört yýlda geliþimini tamamlar"
Ünal, bakanlýklar ve çeþitli kamu kurumlarýnýn Eskiþehir yolu üzerine taþýnmaya baþlamasýnýn bu bölgenin deðerinin artacaðýnýn en büyük göstergesi olduðunu söylüyor.  Bölgede 6 üniversite yerleþkesi bulunduðuna iþaret eden Ünal,  " Üniversitelerin ve kamu kuruluþlarýnýn gelmesiyle birlikte buranýn deðeri her geçen gün artacak. Baðlýca 2010 yýlýndan bu yana gözde bir mekan... Tahminen 3-4 sene içerisinde de geliþimini tamamlamýþ olacak" diyor. Ünal, Baðlýca'nýn 45 bin nüfuslu bir bölge olacaðýný belirtiyor.

"Baðlýca imar planý güzel yapýlmýþ bir yer"
Baðlýca'nýn imar planýna da deðinen Ünal,  "Bence sadýk kalýnýrsa güzel bir imar planý... Çok betonlaþmanýn olmadýðý, arazinin yüzde 65-70'nin yeþil kaldýðý, sosyal donatýlarýn yüksek olduðu bir yer diyor. Ünal, plana göre Baðlýca'nýn küçük butik sitelerinin yer aldýðý bir yerleþim olacaðýný, ancak Ankara Üniversitesi Saðlýk Merkezi yanýnda 32 parselden oluþan yaklaþýk 9 bin konutluk büyük bir site alaný ve ticari hayat alanlarý bulunduðuna iþaret ediyor.

Yorumlar

Top