ATATÜRK ÖðRENCÝ YURDU YENÝDEN YAPILIYOR

ATATÜRK ÖðRENCÝ YURDU YENÝDEN YAPILIYOR

Ýstanbul Valiliði Ýstanbul Proje Koordinasyon Birimi (ÝPKB), Atatürk Öðrenci Yurdu Sosyal Tesislerini, yeni ve modern yurt bloklarý yanýnda eski kalmasý, bütünlüðü bozmasý, iþlevini tam olarak yerine getirememesi ve deprem dayanýmlarýnýn yeterli olmamasý nedeniyle yýkýp yeniden yapýyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu istekleri doðrultusunda, ÝPKB tarafýndan ele alýnan Atatürk Öðrenci Yurdu Sosyal Tesisleri; Ýdari ve misafirhane binasý, sosyal bina ve spor salonu bölümlerinin yer aldýðý 3 ayrý binadan oluþuyor. Ýdari bina ve misafirhane binasý toplam 4 bin 360 metrekare inþaat alanýna sahip. Bina içerisinde 15 adet 2 kiþilik, 15 adet 3 kiþilik, 5 adet süit oda olmak üzere toplam 35 yatak odasý bulunuyor.

Betonarme ve çelik taþýyýcý sistemler

Bin 800 metrekare inþaat alanýna sahip olan spor salonu, 270 kiþi izleyici kapasiteli. Ýçerisinde sporcu, hakem soyunma odalarý ve duþlarý ile beraber izleyicilerin kullanabileceði 200 metrekare büyüklüðünde bir adet kafeterya barýndýrýyor. 6 bin 500 metrekare inþaat alanýna sahip olan sosyal bina ise 2 ayrý kütle ve bu kütlelerin arasýnda yer alan üstü kapalý bir sokak yapýsýndan oluþuyor. Sokak içerisinde betonarme ve çelik taþýyýcý sistemler kullanýlan 2 kütleden birinin içerisinde 500 kiþilik çok amaçlý salon yer alýyor.

Sokaðýn diðer yanýnda yer alan kütlede ise; zemin katta öðrencilerin yemek yiyebilecekleri ve bir araya gelip zaman geçirebilecekleri kafeterya bölümü ile günde 3 bin 500 öðrenciye sabah, öðle ve akþam yemeklerini hazýrlayan ve üst kattaki yemekhaneye hizmet verecek olan mutfak bölümü bulunuyor.
 
Atatürk Öðrenci Yurdu'nun gerek sosyal binalarý, gerekse peyzaj düzenlemesi, öðrencilerin her türlü ihtiyacýnýn kampüs içerisinden karþýlayabilmesi için tasarlandý. Bu özellikleri ile Atatürk Öðrenci Yurdu'nun örnek bir yurt kampüsü olmasý hedefleniyor.
 

Yorumlar

Top