START-UP'LAR HAZIR OFÝSLERÝ TERCÝH EDÝYOR

START-UP'LAR HAZIR OFÝSLERÝ TERCÝH EDÝYOR

"Baþarýlý start-up'lar baþlangýç maliyetlerini düþük tutan ve kaynaklarýný iyi kullanan giriþimlerden çýkýyor"

Giriþimcilik ekonominin temel taþlarýndan biridir. ABD'den baþlayarak tüm dünyaya yayýlan start-up'lar bugün milyar dolarlýk þirketlere dönüþtü. Türkiye'de de son yýllarda hýzlý çýkýþ yakalayan start-up'lar, iþe baþlama maliyetlerini en düþük seviyede tutabilmek ve maksimum kazanç saðlamak için doðru adýmlar atmak zorunda. Ortaya atýlan fikir ne kadar ilgi çekici olursa olsun, yatýrýmcý bulma ve baþarýya ulaþma sürecine kadar geçen zamanda harcanacak kaynaklarýn verimli ve tasarruflu tüketilmesi gerekiyor. Avustralya'dan dünyaya açýlarak 23 ülke, 54 þehir ve 160 lokasyona yayýlan hazýr ofis fikrinin mucidi Servcorp'un Türkiye Direktörü Damla Özgönül, "Baþarýya ulaþan start-up'lar her zaman iyi bir fikre sahip olmalarýnýn yaný sýra baþlangýç maliyetlerini düþük tutan ve kaynaklarýný iyi kullanan giriþimlerden çýkýyor" ifadelerini kullandý. Özgönül'e göre, baþlangýç maliyetlerini ortadan kaldýran, internet, telefon baðlantýsý, sekretarya, asistan desteði, temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri yüksek kalitede ve düþük maliyetli sunan hazýr ve paylaþýmlý ofisler start'up'larýn ihtiyacý olan her þeyi sunuyor.

Giriþimcilik günümüz ekonomisinin temel taþlarýndan birini oluþturuyor. ABD'de baþlayan start-up akýmý milyar dolarlýk þirketler yaratarak bugün Silikon Vadisi olarak bilinen teknoloji þehirlerinin oluþmasýný saðladý. Son yýllarda Türkiye'de de baþarýlý start-up'lar yatýrýmcý çekerek ekonomimize büyük katký saðladý. Start-up'larýn çoðunluðunu oluþturan dijital ekonomiyi inceleyen OC&C Strateji Danýþmanlýðý'nýn 2018 yýlýnda Google desteðiyle yayýnladýðý raporunda yer alan verilere göre Türkiye'nin e-ticaret hacmi 2015 yýlýnda yüzde 31, 2016 yýlýnda ise yüzde 24 büyüyerek 10 milyar dolarlýk bir hacme ulaþtý. Finansal teknoloji sektöründeyse yýlda yaklaþýk yüzde 14'lük bir büyüme kaydedilerek 15 milyar dolarlýk sürekli büyüyen bir sektör elde edildi.


Genç ve eðitimli nüfusu ile Türkiye, pek çok yatýrýmcý tarafýndan start-up cenneti olarak ifade ediliyor. 2018 verilerine göre dijital dünyada alýþveriþi ve yatýrýmý tercih eden 30 milyonluk bir kitleye sahip olan Türkiye'de ortaya atýlan her fikrin akýlcý idare ve doðru yatýrýmcýyla baþarýya ulaþmasý nüfusu yaþlý ve dijitalizasyona uzak pek çok Avrupa ülkesinden daha kolay görünüyor.


'Start-up'larýn ihtiyacý olan her þeyi sunuyoruz'

Kendisi de bir giriþimcilik fikri olarak doðan ve bugün 23 ülke, 54 þehir ve 160 lokasyonda faaliyet gösteren hazýr ve paylaþýmlý ofis sektörünün dünya devi Servcorp'un Türkiye Direktörü Damla Özgönül, "Bugün dünyamýza yön veren pek çok þirket hayatýna start-up olarak baþladý. Dijitalizasyon çaðýnda sabit ofislere duyulan ihtiyaç giderek azalýyor. Baþarýya ulaþan start-up'lar her zaman iyi bir fikre sahip olmalarýnýn yaný sýra baþlangýç maliyetlerini düþük tutan ve kaynaklarýný iyi kullanan þirketlerden çýkýyor" ifadelerini kullandý. Özgönül, "Baþlangýç maliyetlerini ortadan kaldýran, sunulabilecek en hýzlý interneti saðlayan, sekretarya, asistan desteði, temizlik ve güvenlik gibi hizmetleri yüksek kalitede ve düþük maliyetli sunan hazýr ve paylaþýmlý ofisler start-up'larýn ihtiyacý olan her þeyi sunuyor" þeklinde konuþtu.

Yorumlar

Top