KONUTTA YENÝ NORMAL: SAÐLIKLI EV!

KONUTTA YENÝ NORMAL: SAÐLIKLI EV!

Türkiye genelindeki son verilere göre salgýn süreciyle birlikte bahçeli evlerde ve balkonlu evlerde talep artýþý yaþandýðýna dikkat çeken DAP Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Ziya Yýlmaz, “Ýnsanlar dünyada yaþanan bu sosyal bilinçlenmeyle birlikte geçmiþine döndü; hayatlarýnda nelerin eksik olduðunu, onlarý en çok nelerin mutlu ettiðini düþünmeye baþladý. Burada bir numaralý önceliklerden biri de doðayla olan iletiþimin güçlendirilmesi geliyor. Üstelik bu sadece belli bir kesime hitap eden bir trend deðil. Toplumun tüm kesimlerinde etkisini gösteriyor” ifadelerini kullandý.

Tüm dünyayý etkisi altýna alan koronavirüs (COVID-19) salgýný, gayrimenkul sektöründe de ezberleri bozmuþ durumda.  Türkiye genelindeki son verilere göre salgýn süreciyle birlikte bahçeli evlerde ve balkonlu evlerde talep artýþý yaþandýðýna dikkat çeken DAP Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Ziya Yýlmaz, “Ýnsanlar dünyada yaþanan bu sosyal bilinçlenmeyle birlikte geçmiþine döndü; hayatlarýnda nelerin eksik olduðunu, onlarý en çok nelerin mutlu ettiðini düþünmeye baþladý. Burada bir numaralý önceliklerden biri de doðayla olan iletiþimin güçlendirilmesi geliyor. Üstelik bu sadece belli bir kesime hitap eden bir trend deðil. Toplumun tüm kesimlerinde etkisini gösteriyor” ifadelerini kullandý.

 

ÇEKMEKÖY’DE ‘SAÐLIK’ KRÝTERLERÝ GEÇERLÝ

Bu noktada DAP Yapý’nýn son yatýrýmý olan Çekmeköy’deki Ormanköy projesiyle ilgili bilgiler paylaþan Ziya Yýlmaz, “Uzun süredir üzerinde çalýþtýðýmýz Saðlýklý Ev konseptini Çekmeköy’de hayata geçiriyoruz. Bunun için saðlýk ve saðlýklý yaþam uzmanlarýndan oluþan özel bir ‘DAP Yapý Saðlýk Komitesi’ oluþturduk. Bu çerçevede de Saðlýklý Ev kriterlerine göre tüm projenin þekillendirdik. Bu çervede ‘saðlýklý ev’ modelinin öncü projelerinden biri Çekmeköy’de yükselecek” dedi.

Ziya Yýlmaz’ýn sözünü ettiði, Emlak Konut GYO güvencesi ve DAP Yapý vizyonuyla hayata geçen Çekmeköy’deki Ormanköy projesi, ilk fiyat avantajlý ön talep fýrsatý ile satýþa sunuldu.

Þu ana kadar projeye 58 bin kiþiden görüþ aldýklarý bilgisini de paylaþan Ziya Yýlmaz sözlerini þöyle sürdürdü: “Bu talep açýkçasý beklediðimiz bir talepti. Çünkü COVID-19 salgýný ile birlikte doðaya dönüþ, orman içinde yaþam, bahçeli evler, teraslý ve geniþ balkonlu evler ön plana çýktý. Bu noktada da, çalýþmasýna koronavirüs öncesinde baþladýðýmýz ‘Saðlýklý Ev Kriterleri’ karþýmýza çýktý.” 

 

ORMAN ÝÇÝNDEKÝ EV, DAHA GENÇ HÝSSETTÝRÝYOR

Yýlmaz, oluþturduklarý ‘Saðlýklý Ev Kriterleri’ni ise þöyle sýraladý:

1-     * “Birincisi her binada elbette asansör olacak. Fakat asansöre ihtiyaç duymadan çýkýlabilecek yükseklikteki eve saðlýklý ev diyoruz. Ýþte tam da bu yüzden, Çekmeköy’deki yeni yatýrýmýmýzda bina yüksekliðini zemin+5 kat olarak sýnýrladýk.

2-    *  Ýkincisi ise bahçe konusu… Saðlýklý evlerde bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanýz kesinlikle geniþ balkona sahip bulunacak. Yaklaþýk 200 bin metrekare alan üzerinde yer alan Çekmeköy projemizin yüzde 65’i yeþil alanlar için ayrýldý.

3-     *  Üçüncüsü orman konusu çok önemli… Çünkü ormanlarýmýz sadece oksijen deposu deðil ayný zamanda da þifa kaynaðý… yapýlan çalýþmalar gösteriyor ki orman havasýyla hayatýný geçiren insanlar daha genç hissediyor. Orman havasý alarak yapýlan spor ve yürüyüþ aktiviteleri tansiyon ve þeker gibi kronik hastalýklara da iyi geliyor.  Bu yüzden saðlýklý ev, orman içinde olmasý ve geniþ bir yeþil alandan oluþmasý kriterlerini içeriyor.

4-     * Dördüncü olarak bir diðer konu da hiç þüphesiz havalandýrma sistemi… COVID-19 salgýný ve sokaða çýkma yasaklarýnýn olduðu süreçte hepimiz evlerimizde kaldýk. Havalarýn iyi olmadýðý günlerde pencerelerimizi dahi açamadýk. Burada havalandýrma sistemlerinin kalitesi hepimizin bir numaralý önceliði oldu. Bu açýdan bakýldýðýnda ‘Saðlýklý Ev’ dediðinizde, her dairenin havalandýrma sisteminin korona sürecindeki saðlýk kriterlerine uygun olarak tasarlanmasý büyük önem taþýyor.

 

5-     Son kriter ise hepimizin bildiði gibi elbette deprem yönetmeliði…


DOÐADAKÝ DOSTLARIMIZ HEMEN YANIBAÞIMIZDA

Öte yandan eve kapandýðýmýz günlerde sosyal medyanýn en çok konuþulan konularýndan biri de ekosistemi paylaþtýðýmýz doðadaki dostlarýmýz oldu. Ýstanbul Boðazý’ndaki yunuslar bu dönemin en dikkat çekici görüntülerini sergiledi. Artýk insanlar doða ile iç içe yaþarken ayný zamanda diðer canlýlarýn da kýymetini anlar oldu. DAP Yapý Yönetim Kurulu Baþkaný Ziya Yýlmaz, “Bugün orman içindeki Çekmeköy projemizde de insanlarýn keyifle ormanda sevgili dostlarýmýzla yürüyebileceði, spor yaparken ormanda yaþayan çeþitli dostlarýmýzla karþýlaþacaðý doðal bir yaþam alaný olacak” ifadelerini kullandý.

 

HER EV AYNI ZAMANDA BÝR ÇALIÞMA OFÝSÝ

DAP Yapý’nýn Çekmeköy projesinde bir diðer önemli çözümün evden çalýþma konusu olduðuna dikkat çeken Ziya Yýlmaz, “Her ne kadar normalleþme süreci baþlamýþ olsa da koronavirüs sonrasý da birçok þirket evden çalýþmaya devam edecek. Yani artýk her evde bir çalýþma odasý ya da çalýþma alaný olacak. Bu noktada insan kaynaklarý uzmanlarýnýn birtakým önerileri var. Diyorlar ki, evde bir çalýþma odanýz olsun. Yoksa mutlaka bir çalýþma alaný oluþturun. Ýþte bu yüzden çalýþma odalarýný unutmadýk. Mesela bazý evlerimize yarým odalar þeklinde bölümler ekledik. Evden çalýþma ile ilgili uzmanlarýn dikkat çektiði bir konu var.  Diyorlar ki; Yapmanýz gereken ilk þey kendinize bir çalýþma alaný oluþturun. Her sabah iþe gidiyormuþ gibi kalkýp hazýrlanýn. Ardýndan ‘evinizin içindeki’ ofisinize geçin. Ev içerisindeki ofisinize geçmenin önemini anlatýyorlar. Artýk birçok þirketin de evden çalýþmayý sürdüreceðini düþünürsek bu gerçekten de çok önemli bir döneme girildiðini gösteriyor” dedi.

 

ANA ULAÞIM HATLARININ YANI BAÞINDA

Ormanköy projesinin, ana ulaþým hatlarýnýn yaný baþýnda yer aldýðýna da dikkat çeken Ziya Yýlmaz, projenin Üsküdar-Çekmeköy Metro Ýstasyonu’na 2 dakika, Kuzey Çevreyolu baðlantýlarýna 5 dakika, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne 25 dakika, 15 Temmuz Þehitler Köprüsü’ne 20 dakika ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 20 dakika mesafede yer aldýðýný söyledi.

 

 

                                                             

Yorumlar

Top