DUBAÝLÝLERÝN GÖZÜ TÜRKÝYE'DEKÝ GAYRÝMENKULLERDE

DUBAÝLÝLERÝN GÖZÜ TÜRKÝYE'DEKÝ GAYRÝMENKULLERDE

Türkiye gayrimenkul sektörünü yerinde ziyaret eden Dubai Çoklu Emtia Merkezi (Dubai Multi Commodities Centre - DMCC) Yönetim Kurulu Baþkaný ve Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Sultan Bin Sulayem, son 20 yýlda önemli ilerlemeler kaydeden Türk ekonomisinin halen daha hakettiði yerde olmadýðýný belirterek, yeni iþ birliklerine imza atmak istediklerini söyledi: “Türk gayrimenkul ürünlerine yatýrým yapmamak, buradaki fýrsatý deðerlendirmemek çok zor. Türkiye hem tarihi hem doðal güzellikleri hem konumu itibarýyla önde gelen ülkelerden. Burada gayrimenkul yatýrým fýrsatlarýný deðerlendirmeli."

Türkiye’nin körfez iþbirliði artarak devam ediyor. Özellikle Birleþik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasýndaki ticari hacme katký sunmak amacýyla Türkiye’ye gelen Dubai Çoklu Emtia Merkezi (Dubai Multi Commodities Centre - DMCC) Yönetim Kurulu Baþkaný ve Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Sultan Bin Sulayem, son 20 yýlda önemli ilerlemeler kaydeden Türk ekonomisinin hak ettiði yerde olmadýðýný belirterek, iki ülke arasýndaki yeni iþ birliklerine imza atmak istediklerini söyledi. "Avrupa'nýn önde gelen birçok merkezinden eksiði yok. Çok önemli bir rolü ve potansiyeli olan Türkiye'nin belki de tek eksiði bilinirliði." ifadelerini kullandý.

 

Türkiye’nin ilk ve tek 365 gün açýk, 40'tan fazla markalý proje ve yatýrým fýrsatýný tek çatý altýna toplayan Property Expo Ýstanbul'u ziyaret eden Sulayem, burada Türkiye ile Birleþik Arap Emirlikleri (BAE) arasýndaki ikili iliþkilere ve Türk ekonomisine iliþkin deðerlendirmelerde bulundu. Sulayem, Türkiye'deki þirketlerle sürekli irtibat halinde olduklarýný kaydederek, "Türkiye pazarý ile daha fazla iþ birliði yapmak için buradayýz. Türk ekonomisi son 20 yýlda büyük deðiþimler yaþadý. Önceki yýllarda Türkiye ile BAE arasýnda birtakým týkanýklýklar yaþanmýþ olabilir ancak iliþkiler þu anda çok daha iyi." diye konuþtu. Türk gayrimenkul sektörüne iliþkin deðerlendirmelerde de bulunan Sulayem, "Türk gayrimenkul ürünlerine yatýrým yapmamak, buradaki fýrsatý deðerlendirmemek çok zor. Türkiye hem tarihi hem doðal güzellikleri hem konumu itibarýyla önde gelen ülkelerden. Burada gayrimenkul yatýrým fýrsatlarýný deðerlendirmeli." diye konuþtu. Ahmet Sultan Bin Sulayem, Türkiye'den 444 þirketin DMCC serbest bölgesinde faaliyet gösterdiðini belirterek, baþka Türk þirketler ile de irtibat halinde olduklarýný da sözlerine ekledi.

 

‘Yabancýya konut satýþýndan bu yýl 13-15 milyar dolarlýk gelir bekliyoruz’

 

Property Expo Yönetim Kurulu Baþkaný Haþim Süngü ise 2021'in yabancýya konut satýþý açýsýndan çok güzel geçtiðini ve yüzde 43'ü aþan artýþla 60 bin adede yaklaþtýðýný söyledi. Süngü, geçen yýl yabancýya konut satýþýndan 10 milyar dolarlýk gelir elde edildiðini hatýrlatarak, "Bu yýl 70-80 bin adet aralýðýnda yabancýya konut satýþý ve bu satýþlardan 13-15 milyar dolarlýk gelir bekliyoruz." diye konuþtu. Türkiye'nin yabancýya konut satýþýnda henüz istenilen seviyede olmadýðýný dile getiren Süngü, son yýllarda konut alanlarýn çok karlý çýktýðýný, bunlarý takip eden yeni yatýrýmcýlarýn olacaðýný bildirdi. Süngü, þu anda Pakistan ve Ýran Pazarlarýnýn yükseliþte olduðunu, savaþ nedeniyle Rusya ve Ukrayna'dan konut yatýrýmlarýnýn artmasýný beklediklerini ifade ederek, Avrupa ve ABD'de yaþayan yabancýlardan ciddi talep olduðunu anlattý. Süngü, yabancýya satýþtaki artýþ sonrasý Property Expo Ýstanbul’u hayata geçirdiklerini kaydederek, "Ýstanbul þovrumumuzda kentteki 40-50 markalý projeyi tek çatý altýnda buluþturduk. Ýçeride banka, hukuk bürosu gibi yabancýlarýn konut alýrken ihtiyaç duyacaklarý ne varsa tek çatý altýnda topladýk." diyerek sözlerini noktaladý.

Yorumlar

Top