'YEÞÝL DÖNÜÞÜM BÝR PROJE DEÐÝL, ZORUNLULUK'

'YEÞÝL DÖNÜÞÜM BÝR PROJE DEÐÝL, ZORUNLULUK'

Yeþil Ýþ Zirvesi’nin sponsorlarý arasýnda yer alan Altensis Kurucu Ortaðý Dr. Emre Ilýcalý, “Bu zirve, sürdürülebilirlik konusunda atýlmasý gereken adýmlarýn bir sosyal sorumluluk projesi deðil, bir zorunluluk olduðuna iliþkin farkýndalýk yaratmak” dedi.

Ýþ dünyasý, Türkiye’nin en güçlü sürdürülebilir iþ buluþmasýna hazýrlanýyor.  Sürdürülebilirlik Akademisi tarafýndan bu yýl 9.su gerçekleþtirilecek olan Yeþil Ýþ Zirvesi, küresel ýsýnma dolayýsýyla iklim krizi yaþayan dünya için atýlacak somut adýmlarý belirlemek üzere tüm paydaþlarý bir araya getiriyor.

‘Yeþil Dönüþüm Paradigmalarý’ temasýyla gerçekleþecek zirvede iklim deðiþikliði, karbonsuzlaþma, net sýfýr, sürdürülebilir finansman ve tedarik zinciri dönüþümünün yaný sýra inovasyon ve dijitalleþme konularý masaya yatýrýlacak. Sürdürülebilir iþ dönüþümünün aciliyetinin konuþulacaðý zirveye QuickCarbon markasýyla Gümüþ Sponsor olan Altensis ekibi, QuickCarbon yazýlýmýyla birlikte iþ dünyasýnýn dönüþümde yol haritasýný çizmesine yardýmcý olan destek ve hizmetlerini aktaracak. Dr. Emre Ilýcalý, 26 Mayýs 2022 tarihinde saat 14.30/15.00 arasý gerçekleþecek olan “Karbonsuzlaþmanýn Geleceði: Hedeflerden Eylemlere” baþlýklý oturumda konuþacak.


“Ýklim kriziyle mücadele þirketlerin de görevi”

25 Mayýs’ta baþlayacak zirvenin sponsorlarýndan Altensis’in Kurucu Ortaðý Dr. Emre Ilýcalý, son dönemde ülkelerin ve þirketlerin sürdürülebilirlik konusunda hedefler açýkladýklarýný, ancak yerkürenin küresel iklim deðiþikliðiyle mücadelede her geçen gün zaman kaybettiðini söyledi.


Bu yüzden karbon salýmý azaltýlmasýna iliþkin hedefleri aksiyona dönüþtürmekte gecikilmemesini isteyen Dr. Ilýcalý, “Bu konu, hükümetler kadar iþ dünyasýnýn da görevi” uyarýsýnda bulundu.


“Yeþil dönüþüm bir proje deðil, zorunluluk”

Türkiye’de iklim deðiþikliðiyle ilgili son dönemde birçok yasal düzenlemenin hayata geçirildiðini hatýrlatan Dr. Emre Ilýcalý, “Bu zirve,  katýlýmcýlarýn hem bu yöndeki bilgilerinin güncellemesine yarayacak, hem de dünya ticaretinde rekabet avantajýný kaybetmek istemeyen þirketlerin yol haritasýný hazýrlamasýna öncülük edecek. Bunun yanýnda sürdürülebilirlik konusunda atýlmasý gereken adýmlarýn bir sosyal sorumluluk projesi deðil, artýk bir zorunluluk olduðuna iliþkin farkýndalýðý artýracak.”  dedi.


Dr. Emre Ilýcalý sözlerini þöyle sürdürdü:

“Ýþ dünyasýný yeþil dönüþüme zorlayan Avrupa Yeþil Mutabakatý’ný aslýnda geleceðe açýlan bir fýrsat olarak görmeli, Türkiye olarak riskleri önceden görüp hýzlý hareket ederek avantaj saðlamalýyýz. Hepimizin bildiði gibi, enerji, ulaþým, sanayi, finans, inþaat, gýda, turizm, dijital endüstri ve piyasalarý yeniden þekillendirecek olan Avrupa Yeþil Mutabakatý, yýllar sürecek bir dönüþümün temellerini teþkil ediyor. Küresel sonuçlar yaratacak olan yeþil dönüþüm, el yordamýyla çözülebilecek bir konu deðil. Sinerji ve iþ birlikleri de gerektiriyor ki bu zirve, inanýyoruz bu sinerjiye güçlü bir katký saðlayacaktýr.”

Yorumlar

Top