GYODER SEKTÖRE ÖRNEK OLACAK ÖÐRENCÝ YURDU PROJESÝNÝ TAMAMLADI

GYODER SEKTÖRE ÖRNEK OLACAK ÖÐRENCÝ YURDU PROJESÝNÝ TAMAMLADI

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER,Türkiye’de hýzla artan yurt ihtiyacýna destek olabilmek hem de sektörü bu konuda teþvik etmek amacýyla Marmara Üniversitesi ile birlikte kýz öðrenci yurt projesini hayata geçirdi.

Proje kapsamýnda Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde bulunan Bankacýlýk ve Sigortacýlýk Yüksekokulu binasý, kýz öðrenci yurdu olarak yeniden kullanýma kazandýrýldý. Ýstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, GYODER Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Kalyoncu, GYODER üyeleri, akademisyenler ve öðrencilerin katýlýmý  ile açýlýþý yapýlan bina  2022 – 2023 eðitim yýlýnda hizmet vermeye baþlayacak.

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, sosyal fayda saðlayacak projeleri desteklemeyi sürdürüyor. Dernek, Marmara Üniversitesi bünyesindeki kullanýlmayan bir binanýn,öðrencilerin  yurt ihtiyacýna çözüm olmasý adýna dönüþtürülmesi amaçlý baþlattýðý giriþime destek oldu. Proje kapsamýnda Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde bulunan ve kullanýlamaz durumda olan Bankacýlýk ve Sigortacýlýk Yüksekokulu binasý, GYODER Yönetim Kurulu ve üyelerinin baðýþlarý ile gerekli yapýsal düzenlemeler ve tadilatlar yapýlarak yeniden kullanýma kazandýrýldý. Dýþ cephe yalýtýmýndan sýva tadilat iþlerine; aydýnlatmadan iç tesisatýn yenilenmesine, yerleþim planlarýnýn yurt kullanýmýna uygun olacak þekilde düzenlenmesine kadar birçok deðiþiklik yapýlan binanýn 112 yatak kapasitesi bulunuyor. 

Türkiye’nin hýzla artan yurt ihtiyacý karþýsýnda sektörü harekete geçirmek adýna GYODER üyelerinin baðýþlarý ile hayata geçirilen binanýn açýlýþý Ýstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, GYODER Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Kalyoncu ve GYODER üyelerinin katýlýmý ile gerçekleþtirildi. Açýlýþta konuþan Ýstanbul Valisi Ali Yerlikaya “Ýstanbul dýþýndan gelen öðrencilerimizin kalacak yerleri ile ilgili durmaksýzýn gayret gösteriyoruz. Kamu kurumlarýyla aramýzda mükemmel bir diyalog var ve sürekli istiþare ediyoruz. Ýstanbul’da þu anda 101 bin 18 öðrenci barýnma kapasitesine sahibiz. Bunu yukarýya çýkartmak için çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Kamu üniversitelerindeki yurt oluþumuna uygun tüm arsalarý tespit ettik ve Gençlik Spor ve Bakanlýðý ile bu bilgileri paylaþtýk. Ýlk adým olarak 2023 Nisan ayýnda Maltepe’de 4 bin kiþilik yeni öðrenci yurdumuzun açýlýþýný gerçekleþtirmek ve  hedefimiz bu sayýyý 10 bine ulaþtýrmak. Bununla beraber hem özel sektör yatýrýmlarýný cazip hale getirmek hem de GYODER gibi derneklerin yaptýklarý projeleri desteklemek için çalýþýyoruz.Bütün gayretimiz yurt yapmaya yönelik.” açýklamasýnda bulundu.

GYODER olarak Türkiye’deki öðrenci yurdu ihtiyacýný karþýlama konusunda farkýndalýk yaratmak, sektöre örnek olmak ve öncülük etmek adýna gerçekleþtirdikleri projenin bütün dünyada yeni yapý üretmenin zorlaþtýðý bu dönemde,mevcut yapý stoðunu dönüþtürerek hýzlý ve ekonomik þekilde toplumsal ihtiyaçlarýn karþýlanabileceðini gösterdiðini belirten GYODER Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Kalyoncuþu anda ülkemizin ihtiyaç duyduðu eriþilebilir konut ve öðrenci yurdu üretimini artýrabilmek adýna GYODER olarak gerekli giriþimlerini de sürdüreceklerini açýkladý. Kalyoncu konuyla ilgili olarak “Gayrimenkul sektörü ülkemiz ekonomisi için hem temel hem de çatý olma özelliðini taþýr. Gayrimenkul sektörü bu sektörden beslenen 250 sektörün temelidir, öte yandan her ekonominin faaliyetini sürdürmesi için bir çatýya ihtiyacý vardýr, e-ticaret sitelerinin bile lojistik merkez ve veri merkezi ihtiyacýný gayrimenkul sektörü karþýlar. Bunlarýn ötesinde bu sektörün en önemli görevi ise barýnma ihtiyacýný karþýlamaktýr. Bunun için eriþilebilir konut ve öðrenci yurdu üretimi ile ilgili salt ticari beklentileri öncelemeden, kamunun kontrolündefakat bütün yükü de kamuya býrakmayan iyi kurgulanmýþ ve denetlenen kamu, özel sektör ve finans kuruluþlarýnýn elini taþýn altýna koyduðu bir iþ birliði modelinin olmasý gerektiðini düþünüyoruz. Bununla ilgili çözüm modelimizi karar vericiler ve kamuoyu ile paylaþarak masaya bir çözüm önerisi de biz sunduk. 

GYODER olarak gayrimenkul sektörünün böylesine önemli bir çatý olarak saðlam bir temelde ve 4 saðlam taþýyýcý ilke ile geleceðine yön vermesi gerekir ki bugün yaþadýðýmýz bu týkanýklýðýn benzerini gelecekte tekrar yaþamayalým. Bu 4 taþýyýcý temel ilkeyi biz 4T olarak kýsaltýyoruz. Bunlar Tabiat, Teknoloji, Tasarým ve Toplum’dur. Bu ilkeler çerçevesinde sektörümüzün nice çatýlar üreterek sürdürülebilir ve öngörülebilir bir büyüme ile ekonomimize ve toplumumuza katký saðlayacaðýný umuyoruz.  Bugün birçok ilimizde hem yurt ihtiyacý, hem de eriþilebilir kiralýk konut ihtiyacý gittikçe artmakta. Bu ihtiyaçlarýn karþýlanabilmesi içinözel sektörün toplumsal ihtiyaç odaklý üretim yapmasýný kolaylaþtýracak kalýcý ve geniþ yelpazede çözümler bulmak gerekmektedir. Yeni yurt yatýrýmlarýnýn önünü açmak ve özel sektörü fiyatlarý regüle edilmiþ bir þekilde yurt yapýmýna teþvik etmek amacýyla GYODER olarak ilgili kamu kuruluþlarý ve KYK’ya bir takým görüþ önerileri de sunduk. Ýnþallah önümüzdeki dönemde daha geniþ ve somut çözümlerin öncüsü de olacaðýz. Bugün bu kýz öðrenci yurdunu hizmete açarak da bu söylemlerimizi böylesine bir eylemle de desteklemiþ olduk”açýklamasýnda bulundu.

GYODER’in üstlendiði “Marmara Üniversitesi Kýz Öðrenci Yurdu Yeniden Kullanýma Kazandýrma Projesi”neGYODER Yönetim Kurulu üyeleri;Ýstanbul Üst Yapý, Gülaylar Grup, ÝGA, Kalyon Ýnþaat, NEF, Aðaoðlu, Akfen GYO, Artaþ Ýnþaat, AstaþÝnþaat, DAP Yapý, Ege Yapý, Emlak Konut GYO, Fuzul Grup, Halk GYO, Kuzu Grup, Orient International, Rönesans Gayrimenkul,Sur Yapý, Vakýf GYO, Rams Global, Teknik Yapý, Ýþ GYO, Özak GYO, Þeker GYO, Mars34 Ýnþaat ve24 Gayrimenkul baðýþlarý ile destek verdi.

 

 

Yorumlar

Top