'GÜZELLEÞÝR DÜNYA FARKINDALIKLARIMIZLA'

'GÜZELLEÞÝR DÜNYA FARKINDALIKLARIMIZLA'

Permolit Boya “Güzelleþir Dünya” çatý iletiþimi ekseninde; denizcilik, yelken ve deniz çevre bilinci temasýyla gerçekleþtirdiði sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Tohum Otizm Vakfý ile hayata geçirilen proje kapsamýnda otizmli çocuklarýn tasarýmlarý ile Türkiye’de bir ilke imza atýldý.

Permolit Boya çatýsý altýnda; Tohum Otizm Vakfý, Yelken Federasyonu, Kalamýþ Yelken Kulübü ve Mimar Sinan Üniversitesi öðrencilerinin iþ birliði ile geliþtirilen proje ile otizmli çocuklarýn tasarýmlarý Kalamýþ Yelken Kulübü mendireðinde hayat buldu.

Akçalý Boya bünyesinde yer alan Permolit Boya’nýn “Güzelleþir Dünya Farkýndalýklarýmýzla” söylemiyle gerçekleþtirilen proje kapsamýnda otizmli çocuklarýn tasarýmlarýndan oluþan görsel “NFT” eser olarak opensea.io platformu üzerinden açýk artýrma ile satýþa sunuldu.

Türkiye’de ilk kez otizmli çocuklarýn tasarýmýnýn NFT esere dönüþtüðü proje kapsamýnda elde edilen gelirin tamamý Tohum Otizm Vakfý’na baðýþ olarak aktarýlacak.

M. AKIN AKÇALI; “FAALÝYETTE BULUNDUÐUMUZ HER ALANDA DEÐER YARATMANIN VE DÜNYAYI GÜZELLEÞTÝREN ÝÞLER YAPMANIN MEMNUNÝYETÝNÝ YAÞIYORUZ”

 

Akçalý Boya CEO’su M. Akýn Akçalý; “Akçalý Boya olarak, 1984 yýlýndan bugüne daha güzel bir dünya için merakla, ilk günkü heyecanla çalýþan iyi bir takýmýz. Misyonumuz faaliyette bulunduðumuz her alanda deðer yaratmak ve dünyayý güzelleþtiren iþler yapmak. Üretim ve tüketim araçlarýnýn hýzla deðiþtiði dinamik bir ekonomi alanýndayýz. Öte yandan göz ardý edemeyeceðimiz fýrsat eþitsizliði, çevre sorunlarý, iklim deðiþikliði gibi toplumsal sorunlarýmýz mevcut. Bu konjonktür, toplumdan aldýðýný topluma kazandýrma dürtüsü ile çalýþan iyi kalpli þirketleri daha çok harekete geçmeye itiyor. Geçtiðimiz yýl Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa dikkat çekmek amacýyla Kalamýþ Yelken Kulübü ev sahipliðinde ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi deðerli öðretim üyesi Doç. Dr. Ümit Arpacýoðlu‘nun iþbirliðiyle Denizcilik, Yelken ve Deniz Çevre Bilinci temalý mural – graffiti yarýþmasý düzenlemiþtik. Bu projenin devamý niteliðindeki yeni projemizde de rotamýzý yeni bir farkýndalýða çevirdik ve etkinliðimizi çok kýymetli sivil toplum kuruluþu olan Tohum Otizm Vakfý ile taçlandýrdýk. ‘Güzelleþir Dünya Farkýndalýklarýmýzla’ söylemiyle hayata geçirdiðimiz proje kapsamýnda; otizmli kardeþlerimiz, MSGSÜ Mimarlýk Fakültesi öðrencileri olan abileri ve ablalarýnýn koçluðunda desenler tasarladýlar, uyguladýlar, boyadýlar. Yaklaþýk bir ay boyunca çok deðerli aný ve enstantanenin biriktiði, sanatla buluþulan günler ve saatlerin sonunda Kalamýþ Yelken Kulübü mendireðinde oluþan harika zemin desenleri hayranlýk uyandýrýcý boyuta ulaþtý. Her bir desenin ayrý bir hikayesi var, bazý desenler ritmi, bazý renkler tekrarý, bazý þekiller ise geleneksel Türk halýsý motiflerindeki gibi yinelemeyi sembolize ediyor. Uzun bir hazýrlýk süreci ve otizmli çocuklarýn duyarlý olduðu desenlerin tasarlanmasý, uygulanmasý ve boyanmasý ile ortaya çýkan bu anlamlý çalýþma Boya sektöründe bir ilk olarak NFT dijital esere dönüþtü ve açýk arttýrma usulüyle satýþa sunuldu. Satýþtan edinilecek tüm gelir de baðýþ olarak daha çok otizmli çocuðun eðitimi için Tohum Otizm Vakfý’na aktarýlacak. Türkiye’de bir ilk niteliði kazanan bu kýymetli projeyle otizmli kardeþlerimize yönelik farkýndalýk kazandýrmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Permolit Boya markamýzla daha güzel bir dünya için çalýþmaya devam edeceðiz.” dedi.

DOÇ. DR. ÜMÝT ARPACIOÐLU; “DÜNYADA BENZERÝ OLMAYAN BÝR PROJE HEDEFLEDÝK”

Doç. Dr. Ümit Arpacýoðlu (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi); “Türkiyede otizmin farkýndalýðýný arttýrmak için baþlattýðýmýz bu proje kapsamýnda çocuklarýmýza sanat aracýlýðý ile ulaþmak ve özellikle otizmli bireylerin istedikleri zaman neler baþarabildiklerini, özel bireyler olduklarýný vurgulamak istedik. Otizme doðru yaklaþýmla oldukça verimli ve yetenekli bireyleri topluma kazandýrabileceðimizi düþünüyoruz ve çocuklarýmýzýn içlerindeki yeteneði mimarlýk öðrencileri ile birlikte çýkartmayý, daha önce Dünyada ve Türkiyede yapýlmamýþ bir proje yapmayý amaçladýk. Doða sporlarý içinde kentte yapýlabilen bir spor olarak yelken ve Türkiyede bu sporun öncü adreslerinden biri olan Kalamýþ Yelken Kulübü de çocuklarýmýza ve gençlerimize kapýlarýný açtýðýnda proje daha da anlam kazandý. Bu sene Türkiye Yelken Federasyonunun da projeye destekleriyle, 2022 Sportsboat Trofesi Ýstanbul Kupasý’na Kalamýþ Yelken Kulübü Dünyada eþi benzeri olmayan bir desenle güzelleþerek hazýrlanmýþ ve Dünyanýn her yerinden gelen yelken severle bu proje kucaklaþma fýrsatý bulmuþ oldu.  Projenin baþka bir özgün yaný ise çocuklarýmýz ve gençlerimiz ile Kalamýþ Yelken Kulübü için tasarlanan   bu özel desenin NFT olarak sanat eserine dönüþtürülmesi bu dijital sanat eserinin baðýþ için kullanýlacak olmasýydý.” dedi.

Otizmli çocuklarýn tasarýmlarýndan oluþturulan ve geliri Tohum Otizm Vakfý’na baðýþlanacak NFT eserin açýk arttýrma süreci 8 Temmuz Cuma gününe kadar sürecek. NFT eseri incelemek ve teklif vermek için aþaðýdaki linki týklayabilirsiniz.

“Güzelleþir Dünya Farkýndalýklarýmýzla” NFT Eseri:

opensea.io/assets/ethereum/0x495f947276749ce646f68ac8c248420045cb7b5e/102856304960192539816058363931053979925314825036868892347617126305308142993409

Yorumlar

Top