LÝMAK ÝNÞAAT DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜTEAHHÝTLERÝ ARASINDA 50'ÝNCÝ SIRADA

LÝMAK ÝNÞAAT DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜTEAHHÝTLERÝ ARASINDA 50'ÝNCÝ SIRADA

Limak Ýnþaat, uluslararasý inþaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafýndan hazýrlanan “Dünyanýn En Büyük 250 Uluslararasý Müteahhidi” 2022 listesinde 2021 yýlýna göre 6 basamak birden yükselerek 50’nci sýrada yer aldý.

Limak Ýnþaat, “ENR 2022 - Dünyanýn En Büyük 250 Uluslararasý Müteahhidi” listesinde ilk 50 arasýna girdi. Dünya inþaat sektörünün referans dergisi ENR tarafýndan, müteahhitlerin bir önceki yýlda ülkeleri dýþýndaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirler esas alýnarak hazýrlanan “Dünyanýn En Büyük 250 Uluslararasý Müteahhidi” listesi açýklandý. 

Ýnþaat ve müteahhitlik alanýnda gerçekleþtirdiði uluslararasý dev projelerle küresel ligde yükseliþini sürdüren Limak Ýnþaat, 2022 listesinde 2021’e göre 6 basamak birden yükselerek büyük bir baþarýya imza attý. Dünyanýn önde gelen inþaat gruplarýndan biri olan þirket, 50’nci sýrada yer alýrken listedeki 43 Türk þirketi arasýnda ikinci sýradaki yerini korudu.

Gelecek 10 yýlýn ana gündem maddesi: Sürdürülebilirlik

Havaalanlarýndan limanlara, barajlardan sulama tesislerine, otoyollardan hidroelektrik santrallere, endüstriyel tesislerden petrol ve doðal gaz boru hatlarýna, tatil köylerinden bina komplekslerine kadar birçok baþarýlý projeye imza atan Limak Ýnþaat, sürdürülebilirlik alanýnda da çalýþmalarýna devam ediyor. 

Dünyanýn 15 farklý ülkesinde farklý sektörlerdeki projeleri ve 60 binin üzerindeki çalýþanýyla faaliyet gösteren Limak Þirketler Grubu’nun önümüzdeki 10 yýl için belirlediði hedefleri arasýnda ise tüm sektörlerinde sürdürülebilirlik anlayýþýnýn geliþtirilmesi yönünde çalýþmalar gerçekleþtirmek, 2026 yýlýna kadar kadýn istihdamýný grup bünyesinde yüzde 40 artýrmak, 2026 yýlýna kadar ortalama yüzde 25 enerji verimliliði ve yüzde 28 su verimliliði saðlamak, emisyon salýmýný ortalama yüzde 27 azaltmak, tüm þirketlerinde “sýfýr atýk” hedefine ulaþmak, 2030 yýlýna kadar toplam enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarý kullanýmýný en az yüzde 30’a çýkarmak ve tüm tedarikçilerinin sürdürülebilirlik eðitimlerini 2026 yýlýna kadar tamamlamak ve çalýþan baðlýlýðýný her yýl artýrarak, güvenli bir çalýþma ortamý saðlamak yer alýyor.

 

Yorumlar

Top