TÜRKÝYE ÝMSAD’DAN ATÖLYE KALE VE CURA TILE’A ‘GELECEÐE YATIRIM ÖDÜLÜ

TÜRKÝYE ÝMSAD’DAN ATÖLYE KALE VE CURA TILE’A ‘GELECEÐE YATIRIM ÖDÜLÜ

Türkiye seramik sektörü lideri Kaleseramik, Ýnþaat Malzemesi Sanayicileri Derneði- Türkiye ÝMSAD’ýn 2022 yýlý ‘Geleceðe Yatýrým Ödülleri’nde 2 ödül birden aldý. Kaleseramik’in, sosyal faydaya dönük projeleri kapsamýnda, kadýn emeðini desteklemek ve ekonomide öncü kadýn giriþimci sayýsýnýn artýrmak hedefiyle hayata geçirdiði Atölye Kale, ‘Geleceðe Yatýrým Ödülleri’nin ‘Sosyal Alan’ kategorisinde 1’incilik ödülüne layýk görüldü. Kaleseramik’in, özgün ve sürdürülebilir üretim vizyonu ile geliþtirdiði yaþam alanlarýna nefes aldýrtan inovatif ürünü Cura Tile ise, ‘Ekonomi Alaný’nda 3.’lük ödülünün sahibi oldu.

Ýnþaat Malzemesi Sanayicileri Derneði- Türkiye ÝMSAD tarafýndan sürdürülebilir kalkýnmaya destek amacýyla 2017 yýlýndan bu yana düzenlenen ‘Geleceðe Yatýrým Ödülleri’nde 2022’nin baþarýlý ürün ve projeleri belli oldu. Yenilikçi ürünleri ile yaþam alanlarýna anlam katmanýn yanýnda, sosyal sorumluluk yaklaþýmý ile toplumsal hayata dokunan projelere hayat veren Kaleseramik, bu yýl 6’ncýsý gerçekleþtirilen inþaat sektörünün bu önemli organizasyonunda iki ayrý kategoride ödüle layýk görüldü. 

Baðýmsýz jürinin deðerlendirmesi sonucunda, 28 proje arasýndan Kaleseramik’in, toplumsal sosyal faydaya dönük çalýþmalarý kapsamýnda; kadýnlarý, ekonominin yükselen deðeri olarak gören bir anlayýþtan yola çýkarak, kadýn emeðini desteklemek ve ekonomide öncü kadýn giriþimci sayýsýný artýrmak hedefiyle hayata geçirdiði Atölye Kale, 2022 yýlý ‘Geleceðe Yatýrým Ödülleri’nin ‘Sosyal Alan’ kategorisinde 1’incilik ödülünün sahibi oldu. Kaleseramik’in sürdürülebilir üretim ve kullanýcý saðlýðý hedefiyle geliþtirdiði Cura Tile ise ayný organizasyonun ‘Ekonomi Alaný’ kategorisinde 3.’lük ödülünün sahibi oldu. 

Çevre, Ekonomi ve Sosyal Alan kategorilerinde, dereceye giren projeler ve kazananlar ÝMSAD Türkiye’nin düzenlendiði özel bir törenle ödüllerini aldý.

Sosyal fayda odaðýyla hayata geçirilen Atölye Kale baþarýlarý ile gururlandýrýyor

Sosyal Alan kategorisinde 1’incilik ödülüne layýk görülen Atölye Kale, sosyal fayda odaðýyla hayata geçirilen ve toplumsal hayatta kadýn emeðinin hak ettiði yeri almasýný öncelikleyen bir proje. Kaleseramik’in kadýnlarýn iþ hayatýndaki gücüne ve potansiyeline olan inancýndan yola çýkarak, Çanakkale’nin Çan ilçesindeki fabrikasýnda kurduðu Atölye Kale, kadýnlarýn üretime daha fazla katýlmalarýný ve bu alandaki giriþimci kadýnlara destek olmayý hedefliyor. 

Atölye Kale, gerekli destek ve olanak verildiðinde kadýnlarýn iþ hayatýnda çok büyük baþarýlara imza atacaðýný ortaya koyduðu eþsiz eserlerle kanýtlamýþ durumda. Atölye Kale’nin bugüne kadar ortaya koyduðu baþarýlarýn baþýnda ise, Türkiye’nin kültür-sanat hayatýnýn simge yapýlarýndan biri olan Atatürk Kültür Merkezi’nin kalbindeki ‘Kýrmýzý Küre’ geliyor. Seramiðin sanata dönüþümünün en can alýcý örneklerinden biri olan ‘Kýrmýz Küre’nin her bir karosu Atölye Kale’de tek tek el emeðiyle üretildi.

‘Kýrmýzý Küre’ ile ülkemizin kültür sanat hayatýna eþsiz bir miras býrakan Atölye Kale, ayrýca kurucularý kadýn olan Designmixer, Homemade Aromaterapi ve Masuma Ceramics gibi markalarýn yaný sýra Çan’daki seramik atölyesinde kadýn emeðiyle mutfak ve banyo grubu ürünleri üreterek, tüketiciler ile buluþturuyor. Atölye Kale platformu üzerinden satýlan her üründen de kýz çocuklarýnýn eðitimine katký saðlanarak, yarýnýn güçlü kadýnlarýnýn da yetiþmesine destek veriliyor.

 

Cura Tile, sürdürülebilir üretim ve kullanýcý saðlýðý hedefiyle geliþtirildi

Kaleseramik’in sürdürülebilir üretim ve kullanýcý saðlýðý hedefiyle geliþtirdiði Cura Tile ise, ayný organizasyonun ‘Ekonomi Alaný’ kategorisinde 3.’lük ödülünün sahibi oldu. 

Kaleseramik’in sürdürülebilirlik alanýndaki çalýþmalarýnýn güçlü bir örneði olan Cura Tile’in geliþim sürecinde Kaleseramik Ar-Ge Merkezi, ÝTÜ Moleküler Biyoloji Biyoteknoloji ve Genetik Araþtýrma Merkezi ve Seramik Araþtýrma Merkezi (SAM) ile iþ birliði içinde çalýþtý. Cure Tile, bu yönüyle de disiplinlerarasý iþ birliði ve bilimsel araþtýrma-geliþtirme süreci olan proje olarak hayat buldu. ‘Ýnsan-Tasarým-Ýnovasyon’ temelinde geliþtirilen Cura Tile; üretimde enerji verimliliðinin yanýnda, iç mekan hava kalitesinin iyileþtirilmesini hedefliyor. 

Özgün nano-gözenekli yapýsý sayesinde nefes alarak, ortam nemini her mevsim ideal aralýkta tutmasýnýn yaný sýra havada asýlý kalabilen ve birçok saðlýk sorununa yol açabilen zararlý mikroorganizmalara da karþý etkili oluyor. Dünya Saðlýk Örgütü'nün ‘Hasta Bina Sendromu’ olarak, tanýmladýðý iç mekan hava kalitesi sebepli saðlýk sorunlarýna çözüm sunmasý amacýyla ve kullanýcý saðlýðý odaðýnda geliþtirilen Cura Tile, tüm bu özellikleri ile de Uluslararasý Analiz Standartlarý’ndan yüksek performans ile geçerek ‘Green Guard Gold’ sertifikasýný aldý. 

Cura Tile’in imza serisi ürünlerinin tasarýmý ise, tasarým dünyasýnýn en yaratýcý 100 insaný arasýnda gösterilen Ayþe Birsel ve Bibi Seck iþ birliði ile gerçekleþtirildi.

Yorumlar

Top