KALEKÝM 50 'ÝNCÝ YILINDA SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK RAPORUNU YAYIMLADI

KALEKÝM 50 'ÝNCÝ YILINDA SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK RAPORUNU YAYIMLADI

Türkiye yapý kimyasallarý sektöründe 50’nci yýlýný kutlayan Kalekim, sürdürülebilirlik raporunu yayýmladý. Toplumsal sorumluluk anlayýþý doðrultusunda sürdürülebilirlik ve çevre konularýna öncelik veren Kalekim’in, paylaþtýðý 2022 yýlý sürdürülebilirlik raporu için Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoðlu “Kalekim’in 50’nci, Cumhuriyetimizin de 100’üncü yýlýnda sektöre armaðan ettiðimiz rehber niteliðindeki bu raporu, sürdürülebilirlik adýna çok deðerli bir çalýþma olarak görüyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek ve çocuklarýmýza býrakmak istediðimiz yeþil bir dünya için hepimize ayrý ayrý sorumluluklar düþüyor” dedi.


Kalekim, sürdürülebilirlik hedefleri, uygulamalarý ve performansýnýn yaný sýra daha yaþanabilir bir dünya için atacaðý adýmlarý içeren 2022 yýlý sürdürülebilirlik raporunu paylaþtý. Küresel Raporlama Giriþimi (Global Reporting Initiavite – GRI) 2021 Standartlarýna uyumlu olarak hazýrlanan rapor ayrýca þirket faaliyetlerinin Birleþmiþ Milletler Sürdürülebilir Kalkýnma amaçlarýna saðladýðý katkýyý da göstermektedir.

1973 yýlýnda kurulan ve yarým asrý geride býrakan Kalekim, seramik yapýþtýrýcýlarý ve derz dolgularý üretimiyle baþladýðý faaliyetlerine bugün, inþaat sektörünün her türlü yapý kimyasallarýný üreterek devam ediyor. Üretim teknolojisine ve Ar&Ge faaliyetlerine yaptýðý yatýrýmlarla en yüksek kalitede ürünler üreten marka, müþteri odaklý yaklaþýmý ön planda tutarak faaliyet gösterdiði tüm coðrafyalarda büyük bir güç ve örnek bir þirket konumunda.

Kalekim, sürdürülebilirlik çalýþmalarý kapsamýnda ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlar bazýnda ortak deðere odaklanarak gelecek kuþaklara daha yaþanýlabilir bir dünya býrakmayý hedeflemektedir. Bu amaçla ekosistemindeki tüm paydaþlarý ile birlikte hareket etmek, yaþam alanlarýna yeni anlamlar katmak ve sürdürülebilirliði hayatýn bir parçasý haline getirmek için çalýþmaktadýr.

Kalekim’in son yýllarda göstermiþ olduðu baþarýlý iþ sonuçlarýnýn altýnda yatan en önemli etmenlerden birinin sürdürülebilir bakýþ açýsý olduðuna dikkat çeken Kalekim Genel Müdürü Timur Karaoðlu, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yýlýný kutladýðýmýz bu anlamlý yýlda, ayrýca Kalekim olarak, sektördeki 50’nci yýlýmýzý geride býrakýyoruz. Kalekim Ailesi olarak, 1973 yýlýnda baþladýðýmýz üretim yolculuðumuzda yarým asrý geride býrakmanýn heyecan ve gururunu taþýyoruz. 

Seramik yapýþtýrýcýlarý ve derz dolgularý üretimi ile baþladýðýmýz bu yolculuða, bugüne kadar pek çok ilki ve yeniliði sýðdýrdýk. Türkiye yapý kimyasallarý sektörünün öncü markasý ve ülkesinin küresel pazarlardaki önemli bir deðeri olarak, bundan sonra da sürdürülebilir bir gelecek adýna ilklerimiz ve yeniliklerimiz ile ülkemiz ve insanýmýz için çalýþmaya, üretmeye ve deðer yaratmaya devam edeceðiz” dedi.

Tam 50 Yýldýr Daima En Ýyi

Kalekim, sürdürülebilir bir büyümeyi baþarmanýn yolunun sürekli iyileþtirmeden geçtiðinin bilinci ile Kale Grubunun baþlattýðý “Ýyi Bak Dünyana” hareketi doðrultusunda ilerlemektedir. “Ýyi Bak Dünyana” hareketi sürdürülebilirlik konusunda yolumuzu aydýnlatmakta olup bu hareket ile iþimize, kentimize, ülkemize iyi bakmayý, deðer katmayý ve etkimizi sürdürülebilir kýlmayý hedefliyoruz.

 

Timur Karaoðlu, “Sürdürülebilir bir þirket olabilmek için ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerin yakýndan takip edilmesi ve bu geliþmeler ile kurumsal yönetimin bütünleþtirilmesi gerekmektedir. Þirketlerin baþarýlý iþ sonuçlarýnýn yanýnda ekosistemindeki gereksinimleri de dikkate alarak toplumsal faydaya odaklanmasý beklenmektedir. Ýnsana ve çevreye saygýlý, topluma sürdürülebilir deðer katan bir þirket olarak, Kalekim’in son yýllarda göstermiþ olduðu baþarýlý iþ sonuçlarýnýn altýnda yatan en önemli etmenlerden birisi de bu bakýþ açýsý olmuþtur.

Son dönemde yaþanan iklim krizi, bu krize baðlý yaþanan doðal afetler, pandemi, hammadde fiyatlarýnda yaþanan artýþ, global gelir daðýlýmýndaki artan dengesizlik gibi unsurlarýn, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konularýnýn önemini daha da göz önüne taþýdýðý bir dönemden geçiyoruz. Kurulduðu yýldan itibaren sürdürülebilirlik yaklaþýmýný özümseyen, önceliklendiren ve hayata geçiren Kale Grubu’nun baþlatmýþ olduðu “Ýyi Bak Dünyana” hareketi doðrultusunda sürdürülebilirlik temelinde; Sürdürülebilir Ýþ Modeli oluþturulmasý, Enerji ve Kaynaklarýnýn etkin ve verimli yönetimi, insaný merkeze alan Kültürel Dönüþüm saðlanmasý, etki odaklý ve ortak fayda temelinde Toplumsal Fayda yaratýlmasý stratejilerini oluþturduk” diye konuþtu.

 

Paydaþlarýmýza Çaðrýmýz: Ýyi Bak Dünyana 

“Ýnsana ve çevreye saygýlý, topluma sürdürülebilir deðer katan bir þirket olarak, üretimimizin her aþamasýnda kaliteden ödün vermeden; paydaþlarýmýza daima en iyi ve en yeniyi sunma hedefiyle çalýþýyoruz. Kalekim olarak, hedeflerimize doðru hýzla ilerlerken þüphesiz sürdürülebilirlik en önemli odak noktamýzý oluþturuyor. Özellikle Grubumuzun baþlattýðý “Ýyi Bak Dünyana” hareketini; sürdürülebilir bir dünya için hepimizi deðiþtirecek, dönüþtürecek ve toplumda farkýndalýk yaratacak önemli bir çaðrý olarak görüyoruz. Biz de bu çaðrý doðrultusunda, ekosistemimizde liderlik yaparak fark yaratan proje ve uygulamalarýmýzla doðaya yeþil bir iz býrakmaya çalýþýyoruz.

Bu kapsamda, 2015’ten bu yana ISO 14064 standardý çerçevesinde “Karbon Ayak Ýzi” emisyonlarýmýzý azaltmaya yönelik, pazara ve hammaddeye yakýn çoklu tesis yapýlanmasýndan sevk mesafelerinin kýsaltýlmasýna kadar birçok adým attýk. Bu sayede son 8 yýl içerisinde CO2 salým oranýmýz %21 azalmýþ oldu. Saðladýðýmýz bu baþarýnýn sonucu olarak 2021 yýlýnda ikinci kez “Düþük Karbon Kahramaný” seçildik.  Yenilenebilir enerji kapsamýnda 2023 yýlýnda öncelikli olarak grup içi ihtiyacýn karþýlanmasý amacýyla 6,05 milyon $’lýk  6 mWe Güneþ Enerji Sistemi (GES) kurulmasýna karar verilmiþtir. Kurulacak GES ile yaklaþýk olarak 7.196 ton karbon tasarrufu saðlamasý beklenmektedir. Bundan sonra da sürdürülebilirlik yaklaþýmýmýzdan ödün vermeden, stratejilerimiz doðrultusunda gelecek nesillere daha yeþil ve daha yaþanabilir bir dünya býrakmak için çalýþmaya devam edeceðiz.”

Yorumlar

Top