ACCOR 5 YIL ÝÇÝNDE 100 OTELE ULAÞMAYI HEDEFLÝYOR

ACCOR 5 YIL ÝÇÝNDE 100 OTELE ULAÞMAYI HEDEFLÝYOR

Accor, 5 yýl içinde 100 otele ulaþarak Türkiye’nin turizm potansiyelini destekleyecek

110’u aþkýn ülkede 5 bin 500’den fazla oteli bulunan, Türkiye’de ise 68 otele sahip Accor, konukseverliði yeniden þekillendirmek ve dünyayý deneyimlemenin yeni yollarýna ilham vermek için çalýþmalarýný sürdürüyor. Geniþ portföyüyle çeþitli misafir profillerine hitap eden grup içindeki her marka, hedef pazarlara göre özel olarak tasarlanýyor. Accor, ekosisteminde 360 derecelik bir deneyim sunarak, yiyecek ve içecek seçeneklerinden ortak çalýþma alanlarýna, fitness kulüplerine, dijital çözümlere ve sadakat programý ALL – Accor Live Limitless ile bütüncül bir konaklama yolculuðu vadediyor.

 

“2024 yýlýnýn sonuna kadar 14 otel yatýrýmý planlýyoruz”

 

Accor Türkiye Operasyon Baþkan Yardýmcýsý Sinan Köseoðlu, Türkiye ve bölgedeki yatýrým stratejileri hakkýnda bilgi vererek þunlarý söyledi: “Accor'un Türkiye'deki varlýðý, ülkedeki seyahat edenlerin ihtiyaçlarýna ve tercihlerine uygun çeþitli konaklama seçenekleri sunmaya olan baðlýlýðýný ortaya koyuyor. Bu kapsamda Türkiye'deki turizme yönelik pazar talebi ve eðilimleri, uluslararasý ziyaretçi sayýsý, iç turizmin büyümesi ve uzun süreli konaklama potansiyeli gibi faktörleri deðerlendiriyoruz. Türkiye, çok büyük bir potansiyele sahip ve Accor olarak bu fýrsatý deðerlendirmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte büyümemiz Türkiye pazarýna girmemiþ olan ulaþýlabilir yaþam tarzý segmentindeki markalarýmýzla da olacak. Bu anlayýþtan hareketle, Türkiye’de ilk etapta 2024 yýlýnýn sonuna kadar 14 otel yatýrýmý planlýyoruz ve Türkiye’deki otel sayýmýzý 5 yýl içerisinde 100’e tamamlamayý hedefliyoruz. Bu hedefimiz, mevcut otellerimizi ve tatil köylerimizi geniþletmenin yaný sýra Handwritten Collection gibi yeni markalarý þemsiyemiz altýna getirmeyi ve ibis ailesi altýndaki markalarýmýzý geniþletmeyi de içeriyor. Türkiye’ye henüz gelmemiþ ve gelebilecek 30 markamýz daha var.”

 

Accor, 2023’te 1 milyon 930 bin misafir aðýrladý

 

Otellerin doluluk oranlarýnýn birkaç farklý kritere dayandýðýný vurgulayan Köseoðlu, 2023 yýlýnda Accor bünyesindeki otellerin doluluklarý hakkýnda bilgi verdi. Köseoðlu, þöyle devam etti: “Swissôtel Çeþme Resort and Spa, Swissôtel Uludað Bursa ve Mövenpick Diyarbakýr gibi önemli yatýrýmlar kapýlarýný baþarýyla açarak portföyümüzde önemli kilometre taþlarýna imza attýk. 2023 yýlýnda Türkiye'deki otellerimizde toplam 1 milyon 930 bin misafir aðýrladýk. Bu rakamýn yüzde 40'ýný yerli, yüzde 60'ýný ise yabancý misafirlerimiz oluþturdu. Yerli turistlerin otellerimizi tercih etmesinde, yerli tatilcilerin turizm faaliyetlerine olan ilgisi ve iç turizmde yaþanan artýþ etkili oldu. Yabancý misafirlerin ilgisini çeken baþlýca faktörler arasýnda ise Türkiye'nin zengin tarihi, kültürel mirasý, doðal güzellikleri, plajlarý, gastronomisi ve turistik aktiviteleri sayýlabilir. Ayrýca Türkiye'nin sektör özelindeki yatýrýmlarýnýn artmasý, otel ve konaklama tesislerinin kalitesinin yükseltilmesi, hizmet standartlarýnýn iyileþtirilmesi de yabancý misafirlerin tercihlerini etkileyen faktörler olarak öne çýkýyor.”

 

“Türk turizm sektörünün geleceði olumlu görünüyor”

 

Türkiye’de otelcilik sektörü potansiyelinin olumlu ivme yakaladýðýna dikkat çeken Sinan Köseoðlu, “Türkiye, gelen ziyaretçi sayýsýnýn sürekli artmasýyla turizmde kayda deðer bir büyüme yaþadý. Bu anlamda Accor'un zengin marka portföyü, çeþitli pazar segmentlerine hitap etmemize, ürünlerini Türk tüketicilerinin benzersiz tercihlerine ve taleplerine göre uyarlamamýza olanak tanýyor. Ülkemizin bir diðer avantajý da çeþitli turizm faaliyetlerine uygun olmasý. Yaz turizmi, kýþ turizmi, saðlýk turizmi, kültür ve tarih turizmi gibi farklý türlere hitap edebiliyoruz. Bununla birlikte Türk halkýnýn konukseverlik kültürü, misafirperverliði ve insan iliþkilerindeki becerileri de otelcilik sektöründe bir avantaj olarak görülebilir. 2024 yýlýna baktýðýmýzda ise Türk turizm sektörünün geleceði olumlu görünüyor. Türkiye'nin daha fazla seyahatsever çekme yönündeki çabalarý ve altyapý geliþtirme yatýrýmlarýyla birlikte sektörün geliþmesi bekleniyor. Bunun yaný sýra özellikle geçtiðimiz yýl Suudi Arabistan’dan gelen turist oranýnda 2022’ye kýyasla düþüþ yaþansa da Accor olarak Suudi Arabistan, halihazýrda en büyük hedef pazarlarýmýzdan biri. Ülkemizin coðrafi konumu, zengin ve kültürel mirasý, doðal güzellikleri, iklim çeþitliliði, Doðu ve Batý kültürlerine rahatlýkla hitap edebilmesi, turizm potansiyelini doðrudan artýrýyor” ifadelerini kullandý.

 

Turizm sektörünü sürdürülebilirlik yaklaþýmý açýsýndan da deðerlendiren Köseoðlu, þöyle devam etti: “Seyahat ve turizm endüstrisi, dünyadaki sera gazý emisyonlarýnýn yüzde 9 ila 12’sini oluþturuyor. Accor olarak faaliyetlerimizin temelinde insan ve doða üzerinde olumlu etki yaratmak yatýyor. Paris Anlaþmasý uyarýnca 2050 yýlýna kadar net sýfýr karbon emisyonuna ulaþmayý ve ayný zamanda sera gazý emisyonlarýmýzý mutlak olarak azaltmayý taahhüt ettik. Yaklaþýmýmýz, ayný zamanda doðaya zarar vermeyen iþ modellerine katkýda bulunmak için doðayý ve doðal kaynaklarý koruma taahhüdüne dayanýyor.”

 

“Çevreye duyarlý tesislerin ve turistik faaliyetlerin artacaðýný öngörüyoruz”

 

Son olarak önümüzdeki dönemin turizm trendleri hakkýnda deðerlendirmede bulunan Sinan Köseoðlu, sözlerini þöyle noktaladý: “Son yýllarda sürdürülebilir turizm kavramýna önem verilmesiyle birlikte çevreye duyarlý tesislerin ve turistik faaliyetlerin artacaðýný öngörüyoruz. Örneðin kamp turizmi, tiny house konaklamalarý sektörümüzde yeni bir kapý açabilir. Accor’un da bu konuda geliþtirdiði markalarý mevcut. Bunun yaný sýra macera turizmi, gastronomi turizmi ve saðlýk-tedavi turizmi gibi farklý segmentlerdeki turist sayýsýnýn artacaðýný öngörüyoruz. Teknolojinin geliþimiyle birlikte akýllý telefonlar, sanal gerçeklik, artýrýlmýþ gerçeklik gibi teknolojiler, turistlerin seyahat deneyimini zenginleþtirecek ve interaktif bir þekilde destinasyonlarý keþfetmelerini saðlayacak. Bireysel ilgi ve tercihlere göre özelleþtirilmiþ tur paketleri ise aktiviteler ve konaklama seçenekleri sunan turizm þirketleri daha popüler hale gelebilir.”

 

Yorumlar

Top